کمال حیدری روز یکشنبه در نشست استانی «اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در مجتمع پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم، افزود: لازم است مسائل ریشه‌ای در کاهش جمعیت مورد توجه قرار بگیرد که یکی از آن‌ها مسائل معیشتی است. وی ادامه داد: آموزش، نقش اساسی در تحقق اهداف قانون حمایت از خانواده و […]

کمال حیدری روز یکشنبه در نشست استانی «اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در مجتمع پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم، افزود: لازم است مسائل ریشه‌ای در کاهش جمعیت مورد توجه قرار بگیرد که یکی از آن‌ها مسائل معیشتی است.

وی ادامه داد: آموزش، نقش اساسی در تحقق اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دارد که باید در بخش‌های مختلف مورد توجه واقع شود که شامل چالش‌های بهداشتی و درمانی، سقط و حتی مسائل اجتماعی مانند طلاق می‌شود.

وی با بیان اینکه در این قانون تسهیلات و حمایت‌های مناسبی از خانواده‌ها برای بحث فرزندآوری پیش‌بینی شده است، ابراز امیدواری کرد: با تقسیم کاری که بین دستگاه‌های ذیربط صورت گرفته، بتوانیم به حداکثر اهداف در نظر گرفته شده دست یابیم.

حیدری، توانمندی زوجین و خانواده‌ها برای افزایش جمعیت در همه ابعاد را یکی از مهم‌ترین پیش‌زمینه‌های اجرای موفق این طرح دانست و بیان کرد: مسائل اخلاقی، پزشکی، اقتصادی و اجتماعی در این زمینه مطرح هستند.

وی اضافه کرد: در مساله جمعیت باید به موضوع سقط جنایی هم توجه ویژه‌ای شده و ابعاد شرعی و قانونی آن به‌خوبی تبیین شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از زوج‌های جوان خواستار فرزندآوری هستند ولی زمینه‌های آن برایشان فراهم نیست، گفت: در حوزه اجتماعی و پیشگیری از طلاق هم باید اقدامات جدی به‌خصوص در چارچوب فرهنگ‌سازی عمومی انجام شود تا شاهد قوام نهاد خانواده و در ادامه فرزندآوری و افزایش جمعیت باشیم.

معاون وزیر بهداشت ارائه مشاوره صحیح و علمی به خانواده‌ها را یکی از مهم‌ترین ابزارهای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دانست و بیان کرد: لازم است از همه ظرفیت‌های معنوی، مادی و فرهنگی خود در این زمینه استفاده کنیم و شهر قم می‌تواند با توجه به جایگاه خود در کشورمان، نقش موثری ایفا کند.

وی فرهنگ‌سازی محله‌محور را مورد توجه قرار داد و افزود: در حقیقت باید با مهندسی فرهنگی درست، گام‌به‌گام برای اجرای طرح پیش برویم، درغیر اینصورت نمی‌توان بدون در نظر گرفتن این مهم، به اهداف قابل‌توجهی دست یافت.

وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری فرهنگی و اجتماعی با استفاده از ظرفیت فضای مجازی هم نقش مهمی در پیشبرد قوانین دارد، بنابراین در بحث جمعیت هم باید به این مساله بپردازیم و با تقسیم کار اصولی، وظایف هر بخش و نهاد را تعیین کنیم.

نخستین همایش اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به میزبانی استان قم در سالن شهید یخچالی پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم و به‌صورت مجازی درحال برگزاری است.

در این همایش حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه، سید حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امیرحسین بانکی پور رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی و ناصر سیم‌فروش عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی سخنرانی خواهند کرد.