به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، خبری مبنی بر اینکه کلاسهای آئیننامه رانندگی دیگر اجباری نیست، در رسانهها منتشر شد که در آن سردار حسین رمضانی، معاون اجرایی پلیس راهور فراجا درباره الزام حضور متقاضی برای آموزش آئیننامه از سوی آموزشگاهها و غیرقانونی بودن آن اظهار کرد: برابر آئیننامه آموزشگاههای رانندگی که در سال ۱۳۹۷ تصویب و به آنها ابلاغ شد، قرار بر این شد آموزش حضوری آئیننامه راهنمایی و رانندگی اختیاری باشد.
وی افزود: متقاضیان الزامی به حضور در کلاسهای آموزش آئیننامه را ندارند.
بنا بر اطلاعاتی که خبرنگار پردیسان آنلاین در گفتوگو با تعدادی از آموزشگاههای رانندگی سطح شهر اصفهان به دست آورده است، هزینه شرکت در کلاس رانندگی در صورت شرکت در کلاس آئیننامه، حدود ۴ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان است و اگر متقاضی در کلاسهای آئیننامه شرکت نکند، موظف به پرداخت حدود ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان است و به عبارتی تفاوت شرکت یا شرکت نکردن در کلاس آئیننامه حدود ۳۲۰ هزارتومان میشود.
در روند آموزش رانندگی و کسب گواهینامه فرد متقاضی در هشت جلسه کلاس آئیننامه و ۱۲ جلسه کلاس عملی دو ساعته که در مجموع ۲۴ ساعت میشود، شرکت میکند و درنهایت پس از موفقیت در آزمونهای تئوری و شهر گواهینامه صادر میشود.
اگر فرد نخواهد در کلاس آئیننامه شرکت کند، لازم است ۱۲ جلسه کلاس عملی را بگذارند و پس از آن، آزمون آئیننامه میدهد و در مرحله بعد باید در آزمون عملی یا شهر شرکت کند.
به گفته یکی از آموزشگاههای رانندگی در اصفهان، قانون اختیاری بودن کلاس آئیننامه چند ماهی است که اجرا میشود و تا پیش از آن تمام متقاضیان موظف به شرکت در این کلاسها بودهاند، همچنین پیشنهاد بیشتر آموزشگاههای رانندگی شرکت در کلاسهای آئیننامه و آموختن نکاتی بود که اساتید در جلسات حضوری مطرح میکنند و بعضی از این آموزشگاهها نیز اصراری به ثبتنام در این کلاسها نداشتند.
مدارک مورد نیاز برای ثبتنام در کلاسهای آموزش رانندگی در مرحله اول چهار قطعه عکس، شناسنامه و کارت ملی است؛ بنا بر اعلام آموزشگاه رانندگی در شهر اصفهان، هزینه هر جلسه آموزش عملی رانندگی اضافه که میتوان پس از گذراندن ۱۲ جلسه عملی و آزمون آئیننامه در آن ثبتنام کرد، حدود ۳۵۰ هزار تومان است.
کلاسهای نظری آموزش رانندگی اجباری نیست
سرهنگ احمد کرمی اسد، رئیس صدور گواهینامه راهور فراجا درباره کلاسهای نظری آموزش رانندگی اظهار کرد: طبق مصوبه سال ۱۳۹۷، برای افرادی که قصد شرکت در پایههای مختلف گواهینامه را دارند، هیچ الزام و اجباری برای شرکت در کلاسهای آموزش نظری نیست و حضور افراد اختیاری است.
وی درباره لغو اجباری بودن کلاسهای آئیننامه رانندگی افزود: اگرچه این مصوبه مربوط به سال ۱۳۹۷ بوده، اما اطلاعرسانی در مورد آن طوری نبوده که برگزاری کلاسهای آموزش آئیننامه برای تمام پایهها در حال حاضر منتفی و لغو شده است، بر اساس آئیننامه صدور انواع گواهینامه رانندگی مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۰، هر فردی که بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه در معابر کشور رانندگی کند باید گواهینامه متناسب با آن وسیله را دریافت کند.
رئیس صدور گواهینامه راهور فراجا در مورد علت اطلاعرسانی نشدن درباره این مصوبه در این سالها تصریح کرد: اطلاعرسانی در مورد این مصوبه صورت گرفته بود، اما شاید برای آموزشگاههای رانندگی مقرونبهصرفه نبوده که آن را به اطلاع متقاضیان برسانند، البته در فرم گواهی آموزش این موضوع درج شده و از متقاضی پرسیده میشود که آیا تمایل به شرکت در آموزشهای نظری را دارد یا خیر.
سالانه بیش از یک میلیون نفر گواهینامه میگیرند
بر اساس گفتههای سردار کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور کشور در خردادماه سال جاری، در کشور حدود ۳۷ میلیون وسیله نقلیه داریم که ۲۶ میلیون خودروی سبک حدود ۶۱ درصد و باقی آن موتورسیکلتها هستند و ۳۵ درصد وسیله نقلیه کشور در سن فرسودگی و اقساط قرار دارند، همچنین ۵۲ میلیون نفر در کشور گواهینامه رانندگی دارند که هر سال یک میلیون و ۸۰۰ نفر گواهینامه جدید دریافت میکنند.