مدیر منطقه یک شهرداری قم با اشاره به ظرفیتهای تاریخی و گردشگری سرای ملاحسین از برنامههای احیا و بهرهبرداری این اثر قاجاری خبر داد و بر همکاری مشترک شهرداری، میراث فرهنگی و شورای شهر برای توسعه بافت تاریخی تأکید کرد.
به گزارش پردیسان آنلاین، محمدحسین علیاکبری در بازدیدی مشترک با مدیرکل میراث فرهنگی استان، اعضای شورای شهر و کارشناسان حوزه بناهای تاریخی از سرای ملأ حسین، از برنامههای شهرداری و میراث فرهنگی برای احیای این اثر تاریخی و تبدیل آن به یک محور گردشگری خبر داد و اظهار کرد: شهرداری قم نسبت به حراست از هویت شهری دغدغهمند بوده و فعال عمل میکند.
وی با اشاره به موقعیت ویژه این سرا در محله پامنار و نزدیکی آن به میدان کهنه، مسجد جامع و دیگر آثار تاریخی، افزود: این مجموعه که سال ۱۳۸۸ در فهرست آثار ملی ثبت شده، با معماری اصیل قاجاری شامل سردر ورودی، حجرهها، ایوان و اصطبل است و میتواند به کانون گردشگری و اقتصادی شهر تبدیل شود.
مدیر منطقه یک شهرداری قم ادامه داد: سرای ملاحسین یکی از آثار تاریخی به جا مانده از دوره قاجاریه است که در خیابان آذر قم در محله قدیمی پامنار واقع است که در نزدیکی آن میدان و بازار کهنه و در ارتباط با عناصر شاخص تاریخی و مذهبی ازجمله مسجد جامع، مسجد و منار میدان کهنه، مدرسه جهانگیرخان، مدرسه غیاثیه و امامزاده حمزه(ع)به عنوان یکی دیگر از آثار تاریخی استان قرار دارد.
علی اکبری گفت: سرای ملاحسین تحت تاثیر تحولات مختلف در دوره های اخیر، رونق سابق را نداشت و همین امر باعث بروز آسیب در بخش کالبدی و کارکردی اثر شده بود از این رو در سال گذشته عملیات مرمت و بهسازی آن آغاز شد.
مدیر منطقه یک شهرداری قم با تأکید بر مصوبات اخیر شورای شهر در زمینه مرمت و بهرهبرداری از بناهای تاریخی، عنوان کرد: با همکاری معاونت شهرسازی و میراث فرهنگی، برنامههای جامعی برای باززندهسازی سرای ملأ حسین و میدان کهنه تدوین شده تا ضمن حفظ هویت تاریخی، رونق فرهنگی و اقتصادی به این محله بازگردد.
علیاکبری اضافه کرد: عملیات مرمت این اثر از سال گذشته آغاز شده است و با استفاده از ظرفیتهای مصوب شورای شهر، بهرهبرداری مناسب از آن با رویکرد گردشگری و فرهنگی در دستور کار قرار دارد.