به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، پس از مدتها کش و قوس میان موافقان و مخالفان آموزش حضوری، تزریق گسترده واکسن کرونا، ارائه آمارهای افت تحصیلی دانشآموزان و اعلام اخبار و اظهار نظرات گوناگون از مسئولان وزارت آموزش و پرورش مبنی بر لزوم بازگشایی صد در صد مدارس، سرانجام این وزارت خانه اعلام کرد که از سال جدید شمسی، ۱۴ فروردین، مدارس به طور کامل بازگشایی شده و آموزش به صورت حضوری خواهد بود. در همین راستا دستورالعملی ۱۲ بندی برای حضوری شدن مدارس از چهاردهم فروردین ماه به ادارات کل آمورش و پرورش استانها ابلاغ شد. این در حالی که بود که از مدتها قبل سوالاتی در این خصوص ایجاد شده بود؛ آیا آموزش به صورت کامل حضوری خواهد شد؟ آیا سال تحصیلی در مدت زمان مشابه سالهای قبل به اتمام خواهد رسید؟
مهدی کاظمی معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش در خصوص دستورالعمل ادامه فعالیت واحدهای آموزشی گفت: در بخشنامهای که در این خصوص صادر شده است، اشارهای به افزایش یک ماه تحصیلی به آموزش متوسطه نشده است. البته با وجود آموزش غیرحضوری که طی دو سال اخیر اتفاق افتاده است ما با افت آموزش و تحصیل دانش آموزان مواجه بودیم. لذا به منظور جبران این خلاء و یادگیری دانش آموزان پیشنهادی را به شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان نهاد قانونگذاری در وزارت آموزش و پرورش ارائه کردیم.
کاظمی در تشریح پیشنهاد وزارتخانه به شورای عالی آموزش و پرورش گفت: پیشنهاد دادیم که خردادماه در صورتی که شورای عالی آموزش و پرورش مصوب کند یک ماه زمان آموزش افزایش پیدا کند و ما بتوانیم افت یادگیری را در کنار برنامههای دیگری که تا پایان اردیبهشت مد نظر داریم جبران کنیم و این فرصت را برای دانش آموزان فراهم نمائیم تا وضع تحصیلی خود را ارتقا دهند.
علاوه بر احتمال افزایش یک ماهه سال تحصیلی، موارد دیگری نیز در این دستورالعمل حائز اهمیت است. تاکید بر آموزش تمام حضوری، ممنوعیت افزایش شهریه مدارس غیر دولتی، لزوم استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه شاد خصوصاً برای دانشآموزان مبتلا به کرونا و جذاب سازی محیط مدرسه از طریق برگزاری مسابقات و اردوهای فرهنگی از موضوعات این دستورالعمل است.
در این دستورالعمل آمده است:
ضمن قدردانی از تلاش مجاهدانه همه همکاران گرامی اعم از کادر آموزشی و اداری مدارس که در دوره شروع گسترده ویروس کرونا مانع از تعطیلی روند آموزش و یادگیری شدهاند، نظر به تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا مبنی بر ضرورت حضور شدن آموزشهای مدارس و دانشگاهها و با توجه به اهمیت ارتقای کیفیت فرآیند یاددهی – یادگیری به شیوه حضوری و جلوگیری از استمرار افت تحصیلی دانشآموزان، همچنین پیشگیری از تبعات جبران ناپذیر وضعیت موجود برای آینده میهن اسلامی، بدینوسیله نحوه ادامه فعالیت واحدهای آموزشی تابعه در زمان باقیمانده در سال تحصیلی ۱۴۰۱ -۱۴۰۰ اعلام میگردد.
۱- همه عوامل اجرایی، تربیتی و آموزشی مدارس مطابق ابلاغ و جدول برنامه هفتگی در مدارس حضور یابند.
۲- تمامی فعالیتهای تربیتی و آموزشی مربیان، آموزگاران، دبیران و هنرآموزان در همه مقاطع تحصیلی و تمام دروس به صورت حضوری (با رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط، استفاده مناسب از ماسک و تهویه کلاسهای درس) انجام شود. ظرفیتهای مجازی در صورت نیاز صرفاً به عنوان ابزار مکمل تربیت و آموزش مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
۳- تأکید بر حضور منظم دانشآموزان در مدرسه و کلاس درس طبق برنامه هفتگی و در صورت غیبت غیرموجه ایشان، مطابق آئیننامه اجرایی و سایر مقررات مربوطه مدارس اقدام نمایند.
۴- تأکید میشود دانشآموزان مبتلا به کرونا یا دارای علائم ابتلاء به این ویروس یا داشتن بیماری زمینهای با تأیید پزشک و رضایت والدین میتوانند از بستر «شاد»، آموزشهای لازم را دنبال کنند.
۵- تبیین اهمیت و ضرورت آموزش حضوری، اطلاع رسانی جامع و اقناع اولیای محترم دانشآموزان از طریق روابط عمومی ادارات کل، استفاده از ظرفیت فضای مجازی، انجمنهای اولیا و مربیان، رسانهها، گروههای آموزشی، تبلیغات محیطی و فضاسازی شهری و … بگونهای صورت پذیرد تا ضمن کاهش نگرانی خانوادهها، زمینه برای حضور کامل دانشآموزان در مدارس فراهم شود.
۶- انجمن اولیا و مربیان مطابق آئیننامه اجرایی در زمینه حمل و نقل و تردد دانش آموزان مدارس نسبت به ساماندهی سرویسهای ایاب و ذهاب دانش آموزان اقدام نمایند. هرگونه برداشت وجه از محل پرداخت هزینه سرویس برای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان و افزایش شهریه دانش آموزان مدارس غیر دولتی ممنوع است.
۷- با توجه به مدت زمان باقیمانده از سال تحصیلی، ضرورت و الزامی برای تهیه پوشش متحدالشکل دانشآموزان نمیباشد. نظارت بر پوشش مناسب و لباس دانشآموزان مطابق فصل پنجم آئین نامه اجرایی مدارس از جانب مدیران مدارس الزامی است.
۸- جذاب سازی محیط مدرسه و تنوع بخشی در محیطهای یادگیری از طریق برگزاری مسابقات، جشنوارهها، رویدادها و اردوهای فرهنگی، تربیتی و ورزشی توسط مدیران، مربیان و معلمان مدارس و استفاده از ظرفیت برنامه ویژه مدرسه (بوم) جهت کیفیتبخشی به فرایندهای تربیتی و تسهیل در بازگشتپذیری دانشآموزان مورد تأکید است.
۹- هرگونه تغییر احتمالی در مفاد این بخشنامه و آموزش حضوری تابع مصوبات ستاد ملی کرونا است که در صورت تصمیم جدید، صرفاً از طریق وزارت آموزش و پرورش جهت اجرا، ابلاغ خواهد شد.
۱۰- تکمیل فرایند آموزش و ارزشیابی دروس شایستگی فنی در شاخه فنی و حرفهای و استاندارد آموزش مهارت در شاخه کاردانش و برنامهریزی برای اجرای درس کارآموزی / کارورزی مورد تأکید است.
۱۱- بدیهی است استانها، مناطق و مدارسی که عملکرد مناسبی داشته باشند مورد تقدیر و تجلیل قرار خواهند گرفت. لازم به ذکر است به دلیل اهمیت بسیار بالای سلامت دانشآموزان، چنانچه مواردی از شیوع مجدد بیماری و افزایش مبتلایان در مدرسهای مشاهده گردید، لازم است مدیران مدارس نسبت و به ثبت اطلاعات مبتلایان در سامانه نظام مراقبت کووید ۱۹ (ایران من) در اسرع وقت اقدام و مراتب به نزدیکترین مرکز جامع خدمات سلامت و تحت پوشش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ارجاع گردد.
۱۲- مسؤولیت اجرایی این بخشنامه به عهده مدیر کل آموزش و پرورش استان بوده و نظارت و ارزیابی دقیق اجرای آن نیز بر عهده معاونت و بخشهای مختلف اداره کل، ادارات مناطق ، شهرستانها و نواحی خواهد بود.
امید که با تلاش و همکاری شایسته عوامل سهیم و مؤثر در تعلیم و تربیت فرزندان ایران اسلامی با استفاده از فرصت باقیمانده سال تحصیلی و جبران کاستیهای یادگیری دانش آموزان، شاهد ارتقای کیفیت خدمات آموزشی و تربیتی به دانش آموزان عزیز در همه مدارس باشیم.