حسن وحید روز جمعه در حاشیه بازدید از نحوه اجرای این طرح در روستای کاستان شهرستان مانه و سملقان به  خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: پروژه توسعه جنگل‌های کشور با محوریت جنگل‌کاری اقتصادی یکی از سیاست‌های سازمان جنگل‌هاست که بر مبنای حفاظت از سرمایه‌های ملی و با مشارکت‌های مردمی انجام می‌گیرد. مدیرکل منابع طبیعی و […]

حسن وحید روز جمعه در حاشیه بازدید از نحوه اجرای این طرح در روستای کاستان شهرستان مانه و سملقان به  خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: پروژه توسعه جنگل‌های کشور با محوریت جنگل‌کاری اقتصادی یکی از سیاست‌های سازمان جنگل‌هاست که بر مبنای حفاظت از سرمایه‌های ملی و با مشارکت‌های مردمی انجام می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: تخصیص زمین، تامین نهاده‌های بذر و نهال از وظایف این اداره‌کل و هزینه‌های اجرایی هم بر عهده مردم است.

وحید با بیان این‌که گونه‌های درختی مورد کاشت، باید از نوع جنگلی و الزاما بومی و چند منظوره باشد افزود: در این طرح با تلفیق عوامل اکولوژیکی،  اقلیمی و خاک، مناطق مستعد شناسایی و اقدام به کشت این نوع گونه ها می شود.

وی با اشاره به مزایای اجرای  این طرح گفت: طرحهای جنگل کاری اقتصادی که با مشارکت مردم انجام می شود به توسعه جنگل‌ها و حفظ و افزایش تنوع گونه‌های جنگلی می انجامد که در نتیجه آن افزایش بیلان تولید آب، احیای جنگل های مخروبه و بازسازی اکوسیستم‌های جنگلی و در نهایت افزایش سرانه فضای سبز در بیشتر مناطق را در پی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: طرح جنگل‌کاری ﻣﺸﺎرﮐﺘﯽ قشلاق روستای کاستان با هدف احیای رویشگاه‌های طبیعی و جنگل‌های تخریب یافته، از سال ۱۳۹۵ با مشارکت جوامع محلی در قالب شرکت تعاونی و با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی آغاز شد.

وی تصریح کرد: مساحت پیش بینی شده برای اجرای کاشت گونه های اقتصادی و دو منظوره در هنگام تهیه این طرح۱۹۰ هکتار  بود.

وی بیان کرد: در اجرای طرح جنگل کاری اقتصادی،  زرشک به مساحت پنج هکتار، گل محمدی ۴۳ هکتار، بادام هشت هکتار، یونجه پنج هکتار و صنوبر هم ۶ هکتار کاشت شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: به منظور تامین آب گونه های کاشت شده، دو باب استخر در نظر گرفته شده است.

شهرستان مانه و سملقان با گستره  ۶ هزار کیلومترمتر مربع  پهناورترین شهرستان استان خراسان شمالی است.