معاون، سیاسی امنیتی استاندار قم ادامه داد: بخشی از این افراد شامل کسانی میشود که قبل از شیوع بیماری در استان بودند و عمدتاً یا برای تحصیلات حوزوی و یا زائر به کشور میآمدند و بخشی از اینها هم همیشه برای ما مشکلاتی داشتند و برای آنها حساسیت نشان میدادیم که بههیچوجه در عمق شهر مستقر نشوند و همواره تأکید داشتیم این اتباع خارج از شهر باشند و بعد از زیارت به کشورشان برگردند.
وی با اشاره به وضعیت اتباع بعد از شیوع بیماری کرونا در کشور و بهویژه استان قم گفت: اعلام کردیم یک فهرستی از وضعیت اتباع در استان گرفته شود و بر اساس وضعیت اتباع اقدامات سلبی خود را شروع کردیم، به پلیس مأموریت دادیم که ورودی و خروجیها را بسته و بههیچوجه اجازه ورود به استان را ندهند.
سلیمان پور با بیان اینکه اقدامات سلبی و پیشگیرانه بهطور کامل جواب نمیداد، ابراز کرد: کاری که از چند روز پیش تصمیم گرفته شد، این بود که همه اتباع خارجی در هرجایی که هستند مخصوصاً افرادی که جزو افراد حساس هستند آنجا باید قرنطینه شوند.
معاون، سیاسی امنیتی استاندار قم با بیان اینکه قطع روادید برای ورود به قم و تسهیل خروج آنها از استان قم و کشور دو اقدام وزارت خارجه بود که باید انجام دهد، افزود: متأسفانه مکاتباتی که با وزارت خارجه دفتر قم داشتیم این بود که فقط این دفتر قطع روادید کردند، باز دیدیم که مشکل حل نمیشود، از شورای عالی امنیت کشور خواستیم که کسی به سمت قم نیاید و از همان سمت سیستان و بلوچستان از مرز کشور خارج شوند.
وی با تأکید بر اینکه وزارت خارجه در تسهیل خروج این افراد هیچ اقدامی انجام نداده است، تصریح کرد: کشوری مثل هند که اتباعش زیاد هستند و ازنظر ما شاید جزو گروههای مستعد آسیب باشند اتباع خودش را نمیپذیرد، باید قبل از اینکه این مسئله تبدیل به بحران زیستی و اجتماعی و واکنش مردم شود را جلوگیری کنیم.
سلیمان پور با بیان اینکه در هیچ کشوری اتباع خارجی بالاتر از اتباع خود کشورشان نیست، تصریح کرد: آنهایی که مقیم هستند حتماً باید مراقبتها و اصول گفتهشده و لازم را داشته باشند اما کسانی که گردشگر و زائر هستند و یا حتی بهعنوان تاجر و فعالیت اقتصادی آمده باید بهسرعت زمینه خروجشان از کشور فراهمشده و خارج شوند.
- نویسنده : زهرا حسینی
Friday, 22 November , 2024