حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین از ابلاغ پروتکل های بهداشتی به متولیان این اماکن خبر داد و ا فزود : در انتخاب بقاع امامزادگان برای برگزاری شب قدر تلاش شده هم سابقه حضور مردم در شب های سال های گذشته مد نظر قرار گیرد […]

حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین از ابلاغ پروتکل های بهداشتی به متولیان این اماکن خبر داد و ا فزود : در انتخاب بقاع امامزادگان برای برگزاری شب قدر تلاش شده هم سابقه حضور مردم در شب های سال های گذشته مد نظر قرار گیرد و هم امکان رعایت پروتکل های بهداشتی وجود داشته باشد.

وی از امامزاده قاسم بابل ، امامزاده عباس ساری ، امامزاده عبدالله آمل به عنوان نمونه ای از بقاع انتخاب شده برای برگزاری مراسم شب های قدر یاد کرد و توضیح داد : مومنانی که قصد انجام اعمال شب قدر را در این اماکن دارند باید تمامی دستورالعمل های بهداشتی شامل حفظ فاصله یک متری با یکدیگر ، استفاده از تسبیح و مهر شخصی ، زدن ماسک و پوشیدن دستکش را رعایت کنند.

حیدری افزود : البته اوقاف هم در انتخاب بقاع سعی کرد تا آنهایی را از میان بیش از یکهزار و ۳۰۰ بقعه انتخاب کند که دارای شبستان و فضای کافی برای اجرای فاصله گذاری باشند.

مدیر کل اوقاف مازندران زمان برگزاری مراسم شب قدر در این بقاع متبرکه را برابر تصمیم گیری وزارت بهداشت از ساعت ۱۲ شب تا ۲ بامداد اعلام کرد و گفت : در هماهنگی که با هیات امنای بقاع امامزدگان و خدام انجام شده است از آنها خواسته شده تا رعایت پروتکل های بهداشتی را در مراسم این شب ها جدی بگیرند .

وزارت بهداشت روز گذشته دستورالعمل برگزاری مراسم شب های قدر را ابلاغ کرد که در آن آمده است : با  توجه به فرارسیدن شبهای معنوی قدر، اهمیت برگزاری دعا و نیایش در این شبها و فرمایشات مقام معظم رهبری در ستاد ملی مبارزه با کرونا همچنین بر اساس جلسه ۲۱ اردیبهشت ۹۹ مقرر شد که مراسم معنوی شبهای قدر با رعایت کامل و دقیق راهنماهای بهداشتی و فاصله گذاری در مساجد برگزار شود وامکان برگزاری با رعایت مواردی که در این ابلاغیه آمده است، می توانند صرفا در این شب ها این مراسم را برگزار کنند.

بر اساس این بخشنامه،اولویت برگزاری مراسم در فضای باز مساجد با رعایت فاصله حداقل یک متر بین افراد است. در صورت نبود فضای باز برگزاری مراسم در داخل شبستان مساجد با ۲۵ درصد ظرفیت به حالت صف نماز با رعایت فاصله حداقل یک متر می تواند انجام شود.

رعایت تهویه مناسب در محل های بسته مانند شبستان الزامی است و اطلاع رسانی از سوی هیات امنای مساجد و بسیج محل مبنی بر حضور نیافتن بیماران خاص و بیماری های زمینه ای با خطر بالا و همچنین کودکان و سالمندان در مراسم انجام شود.

همچنین از هرگونه پذیرایی و توزیع نذورات جدا خودداری شود و مدت زمان برگزاری مراسم حداکثر باید ۲ ساعت باشد.