به گزارش پردیسان آنلاین، نخستین واحد آتشنشانی در سال ۱۳۴۰ شمسی در گوشهای از ساختمان شهرداری قم با یک دستگاه شورلت و چهار نفر پرسنل از افراد شهرداری که در داخل یکی از اتاقهای شهرداری اسکان داشتند شروع به کار نمود. در سال ۱۳۴۵ یک دستگاه خودرو ساخت کشور رومانی به مجموعه سازمان اضافه شد که در آن زمان بیشتر به شستشوی خیابانها، معابر و .. فعالیت داشت و در کنار آن کار اطفاء را نیز انجام میداد.
از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ دو دستگاه خودروی ۹۱۱ و یک دستگاه شورلت اهدائی به ناوگان خودروهای آتشنشانی قم اضافه شد که با افزوده شدن خودروها تعداد پرسنل هم فزونی یافت و آمار به ۱۲ نفر رسید.
با توجه به وجود بارگاه مقدس حضرت معصومه (س) در قم و تردد زائرین در این شهر و وجود هتلها و مسافرخانههای متعدد در اطراف حرم مطهر و به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و سیل مهاجرت به این شهر مذهبی، در ۱۳۵۹ یک ایستگاه آتشنشانی جنب ساختمان شهرداری در خیابان ارم احداث شد و به نام ایستگاه مرکز لقب گرفت که در سال ۱۳۷۴ بهمنظور طرح زیباسازی اطراف حرم تخریب و به ابتدای ۴۵ متری عمار یاسر منتقل شد.
توسعه شهر قم بهعنوان مرکز حوزه علمیه ایران موجب افزایش خودروهای آتشنشانی گردید به طوری که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۸ سه دستگاه بنز ۱۹۲۱ و یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه نیسان پیشرو خریداری شد. در سال ۱۳۶۷ ایستگاه دیگری پس از ۱۰ سال در میدان سعیدی احداث گردید که در سال ۱۳۶۷ بهمنظور احداث فروشگاه رفاه به بلوار نواب با نام ایستگاه شماره یک منتقل گردید.
در سال۱۳۷۱ ایستگاه شماره دو در جنب کارگاه عمران و موتوری شهرداری واقع در بلوار امام موسی صدر افتتاح که به علت نزدیک بودن به ایستگاه بلوار نواب در سال ۱۳۷۷ جمعآوری و به جنب پایانه مسافربری منتقل شد.
در سالهای ۱۳۷۰ و ۱۳۷۱ تعداد ۲۰ نفر نیروی آتشنشان استخدام گردید. از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۳ یک دستگاه بنز ۲۶۳۵ فوماتیک، سه دستگاه خودروی بنز ۱۹۲۱ ، یک دستگاه خودروی نردبان ۳۲ متری موریتا، یک دستگاه ولوو آبده و دو دستگاه موتورسیکلت DT خریداری و به ناوگان آتشنشانی اضافه گردید و در سال ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ ایستگاه شماره سه در بلوار کشاورز و ایستگاه شماره چهار در میدان ولیعصر(عج) احداث شد.
در سال ۱۳۷۶ و ۱۳۷۷ تعداد ۳۰ نفر نیروی آتشنشانی به استخدام در آمدند و در سال ۱۳۷۷ ایستگاه شماره شش واقع در میدان ایران مرینوس احداث گردید؛ همچنین در سال ۱۳۷۸ دو دستگاه خودروی بنز ۹۱۱ و ۱۹۲۱ خریداری شد.
در سال ۱۳۸۰ یک دستگاه خودروی نردبان دار ۳۲ متری نامیانگ، دو دستگاه خودروی بادسان و چهار دستگاه خودروی نیسان خریداری شد. در سال ۱۳۸۱ نیز سه ایستگاه آتشنشانی در بلوار کارگر، خیابان امام و ۳۰ متری قائم احداث و تعداد چهل نفر نیروی آتشنشان استخدام شدند.
از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۷ ایستگاههای بلوار پانزده خرداد، ساختمان ایستگاه جدیدالاحداث جنب پایانه، ایستگاه مسجد مقدس جمکران و ایستگاه منطقه شیخآباد احداث و افتتاح گردید.
در این سالها تعدادی خودروی سبک و سنگین آتشنشانی شامل خودروهای میدلام، بنز آکسور ۲۶۲۸ ، دنیس نجات، بادسان، ایسوزو و نیسان به ناوگان خودروها اضافه شدند و در سال ۱۳۸۷ تعداد سیوچهار نفر پرسنل آتشنشانی جذب سازمان شد.
وجود ۲۴ ایستگاه آتشنشانی ۲۴ ساعته در قم
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم در گفتگویی اظهار داشت: بعد از سفر مقام معظم رهبری به قم ساخت همزمان ۱۰ ایستگاه آتشنشانی در قم شروع شد. قبل از این سفر پر خیروبرکت، قم ۱۴ ایستگاه آتشنشانی داشت و اکنون ۲۴ ایستگاه فعال در سه شیفت ۲۴ ساعته در سطح شهر جهت خدمترسانی به مردم وجود دارد.
حمید کریمی افزود: کلنگ زنی ایستگاه ۲۵ آتشنشانی قم یعنی ایستگاه مادر در بلوار پیامبر اعظم(ص) انجامشده و ساخت آن شروعشده است؛ جانمایی ایستگاه آتشنشانی مادر در قم کارشناسی شده است، چراکه بلوار پیامبر اعظم(ص) دارای مرکزیت است و در مسیر به شرق و غرب و شمال و جنوب استان دسترسی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۲۲ آتشنشان عملیاتی و ستادی در شهر قم مشغول خدماترسانی هستند، ابراز کرد: ۹۶ دستگاه خودروی عملیاتی سبک، نیمه سنگین، سنگین و پشتیبان و نردبانهای بلند مرتبه از جمله تجهیزات آتشنشانی در قم است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم اضافه کرد: ۱۲ خودروی ستادی و بیش از ۲۰ موتورسیکلت ستادی و عملیاتی جهت خدمترسانی به شهروندان قم فعال هستند.
وی ادامه داد: بسته به نیاز شهر قم درخواستهای را برای اضافه شدن تجهیزات از مسئولان انجام دادیم و پیگیری خواهیم کرد تا ان شاالله بتوانیم امکانات بهروز و پیشرفتهای را برای خدمت به مردم قم جذب کنیم.
منبع: پایگاه خبری قم فردا
انتهای پیام/