مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر در حاشیه این آیین گفت: مجوز تشخیص شناسایی و اندازه گیری مالاشـیت گرین و هیسـتامین در آبزیان با روش آنالیز دستگاهی و تشخیص مولکولی عوامل بیماریزای TSV-YHV-IHHNV در میگو توسط سازمان دامپزشکی صادر شد.
مرتضی بحرانی افزود: مالاشیت گرین یکی از فرآوردهای رنگی آنیلین است که در کنترل قارچ و تک یاخته موثر برای نگهداری آبزیان (ماهی و میگو) استفاده میشود و به عنوان یک ترکیب جهش زا و سرطان زا شناخته شدهاست.
وی اضافه کرد: استفاده این فرآورده از سال ۲۰۰۰ میلادی به دلیل سرطان زایی، ایجاد جهش ژنتیکی، کاهش قدرت باروری و مشکلات زیست محیطی استفاده از آن ممنوع شده است که در مجتمع آزمایشگاهی شاخه زیتون لیان با دستگاه پیشرفته LC-Mass Mass قادر به تشخیص و شناسایی میزان مالاشیت گرین و لکومالاشیت گرین و هیستامین در نمونههای میگو و ماهی در دوز بسیار پایین است.
مدیرعامل شرکت بازرسی فنی و مجتمع آزمایشگاهی شاخه زیتون لیان گفت: استفاده از مالاشیت برای ماهیانی که به مصرف انسان میرسند، مورد تأیید اداره نظارت بر دارو و غذای آمریکا FDA قرار نگرفته است.
مسعود محبوبی افزود: مالاشیت گرین سوای از زیتهایی که در بهبودی آلودگیها در آبزیان دارد برای سلامتی انسان چه در حین بکارگیری و یا مصرف ماهیان و میگوهایی که باقیمانده مواد فوق را در بافت دارند مخاطره آمیز است.
وی ادامه داد: همچنین این ماده شیمیایی باعث تحریکات تنفس به علت مسمومیت آن حالت تراتوژنیک و ایجاد سرطان زایی در انسان میشود.
محبوبی بیان کرد: این ماده شیمیایی با وجودی که بکارگیری آن برای ماهیان۲۰ سال است که در کشورهای خارجی ممنوع شده ولی در ایران در سطح استخرهای پرورش ماهی و سالنهای تکثیر ماهیانی که مورد تغذیه انسان قرار میگیرد بکار گرفته میشود و یا زمانی که از آن در سطح آکواریومها استفاده می شود هیچگونه اقدامات حفاظتی در حین بکارگیری این دارو انجام نمیگیرد.