پردیسان آنلاین _ گروه جامعه؛ در این هفته خبرنگار پردیسان آنلاین به بررسی رعایت پروتکلهای بهداشتی در برخی از واحدهای اقامتی از جمله هتلهای یک ستاره و مهمانپذیرهای پایتخت پرداخت. در این بررسیها مشخص شد وزارت میراث فرهنگی در حالی مدعی رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز اقامتی است که با گشتی در تعدادی از مهمانپذیرهای […]
پردیسان آنلاین _ گروه جامعه؛ در این هفته خبرنگار پردیسان آنلاین به بررسی رعایت پروتکلهای بهداشتی در برخی از واحدهای اقامتی از جمله هتلهای یک ستاره و مهمانپذیرهای پایتخت پرداخت. در این بررسیها مشخص شد وزارت میراث فرهنگی در حالی مدعی رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز اقامتی است که با گشتی در تعدادی از مهمانپذیرهای تهران کاملاً مشخص است، یا نظارتی نیست یا نظارت با تساهل حداکثری انجام میشود.
حتی به عنوان یک مسافر، بررسی کوتاهی از چند اقامتگاه کم ستاره یا مهمانپذیر انجام شود، در آن صورت مشخص میشود که کمترین نظارت روی آنها شده و این اقامتگاهها در بدترین وضعیت بهداشتی ممکن، پر از مسافر هستند!
وزارت میراث فرهنگی قصد دارد تا صنعت گردشگری پس از یک سال دوباره رونق گیرد اما بررسیها و نظارتهای کارشناسان آن از تأسیسات گردشگری کافی نیست و گاهی درست انجام نمیگیرد در این میان وزارت بهداشت نیز کمترین توجه را به این اماکن دارد. به نحوی که برخی از کارکنان این اقامتگاهها اعلام میکنند: مدتهاست بازرس از بهداشت به آنها سر نزده است!
مهمانپذیرهای خیابانهای ناصر خسرو، پامنار و محله بازار تهران همیشه بیشترین مسافرها را میپذیرفتند حتی در دورانی که خیلیها نمیتوانستند اقامتگاهشان را باز کنند، آنها مسافران را در اتاقها اقامت میدادند.
هنوز هم این مسافرخانهها یا هتلهای یک ستاره در این محدوده فعالیت میکنند بدون اینکه تفاوتی در خدمات دهی آنها، در زمان قبل و حین شیوع ویروس کرونا وجود داشته باشد. البته یک تفاوت عمده وجود دارد و آن هم بالا رفتن نرخ اتاقها است!
بوی تعفن فاضلاب در اتاقها میپیچد
عمده مهمانپذیرهای خیابان ناصرخسرو در کنار هم قرار دارند هر یک، طبقهای از ساختمان را گرفتهاند. ساخت و ساز در این مهمانپذیرها به گونهای است که تنها یک فرد میتواند در میان اتاقها تردد داشته باشد و اگر نه از همه فضای آن یک طبقه برای ایجاد اتاق استفاده شده است. برخی از اتاقهای مهمانپذیرها در راهروی بین دو لاین ایجاد شدهاند. خیلی از آنها پنجرهای رو به راهرو، حیاط پشتی یا خیابان ندارند. اتاق کوچک، کم نور و بدون تهویه مناسب. خیلی از آنها یک لابی کوچک ایجاد کردهاند و برخی به همان لابی، کاربری رستوران نیز دادهاند.
نوبان ثبت شد
به تازگی در جلسه شورای ملی ثبت میراثفرهنگی ناملموس کشور، مراسم نوبان، مهارت ساختن و نواختن تنبوره، حجله کنگ، ساخت منیور و گبولی و همچنین مهارت باسنک و مراسم شوواری به پیشنهاد منطقه آزاد قشم به ثبت رسید.
اما برخی تصور میکنند مراسم نوبان همان مراسم زار است که ثبت ملی شده در حالی که این طور نیست. نوبان در اعتقادات اهل هوا نوعی باد است که جسم و روان مبتلایان را تسخیر میکند و برای رهایی فرد نوبی (مبتلایان به نوبان) هیچ درمانی جز برقراری مجلس نوبان و اجرای موسیقی و آوازهای مخصوص وجود ندارد و بدون وجود تنبوره و منیور، فرد مبتلابه نوبان درمان نخواهد شد.
معافیت شاغلان صنایعدستی از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی در ۱۴۰۰
قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایعدستی شناسنامهدار از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی معاف شدند. در نشست علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، با الحاق یک جز به بند (و) تبصره (۲) مادهواحده لایحه بودجه با ۱۸۴ رأی موافق، ۲۵ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت شد.
بنا بر این مصوبه، سازمان برنامه و بودجه مکلف است با همکاری سازمان تأمین اجتماعی نسبت به ساماندهی مشمولان و به میزان برخورداری آنان از حق بیمه حمایتی سهم دولت متناسب با استقرار در مناطق محروم، کمتر توسعهیافته، مرزی یا برخوردار و میزان درآمدزایی و اهمیت تولید و فعالیت اقشار و اصناف یا کارگرهای مشمول و لحاظ عدالت توزیعی در قالب توافقنامههای سهجانبه فیمابین سازمان برنامه و بودجه، سازمان تأمین اجتماعی و وزارتخانه تخصصی ذیربط با هر صنف و قشر حاوی تعیین تعداد مشمولان و درصد حق بیمه سهم دولت برای هر یک از اصناف و اقشار مشمول بر آن نسبت به تخصیص منابع سهم دولت، ظرف سال ۱۴۰۰ به صورت فصلی (سه ماهه) اقدام کند.
استقبال از درخواست تأسیس موزههای علوم و فنون
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: مدیران کل آموزش و پرورش درخواست تأسیس موزههای علوم و فنون را داشتند که از آن استقبال میکنیم.
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه نوزدهمین نشست از سلسله نشستهای گفت و گوی هفته آموزش و پرورش که باهدف ایجاد ارتباط و تعامل دوسویه بین وزارت آموزشوپرورش و دستگاههای مختلف کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران در خصوص این جلسه و تفاهمها و همچنین سفرهای نوروزی و ممنوعیتها مطالبی را در جمع خبرنگاران صدا و سیما مطرح کرد.
علی اصغر مونسان ادامه داد: در جلسه امروز موضوعاتی مطرح شد که بیش از آن چیزی بود که ما برای فصل مشترک با آموزش و پرورش گمان میکردیم وجود دارد. همان طور که گفته شد میراث فرهنگی و حفاظت از میراث فرهنگی دستاوردهای انسانهایی است که در طول تاریخ برای کشور این افتخارات را آفریدند و همه این انسانها تربیت یافته مرکز آموزش و تربیت کشور در طول تاریخ بوده اند. بنابراین وزارت آموزش و پرورش یک وزارتخانه بنیادین هم در تولید دانش و هم تربیت انسانها بوده و هست و امروز هم ما داریم پاسداشت میکنیم از دستاوردهای وزارت آموزش و پرورش و انسانهایی که به کشور کمک میکنیم.
تشویق به بازدید دانش آموزان از موزهها
وی ادامه داد: در بخش میراث فرهنگی ما موزهها را داریم که در همه جای دنیا دانش آموزان کشورها بازدید میکنند، چراکه موزهها روایتگر تاریخ کشورها و دستاوردهای آن کشورهاست و ارائه این تاریخ و دستاورد به دانش آموزان باعث ایجاد تعلق در بچهها میشود و همین که آنها هویت خود را بهتر بشناسند. در این بخش ما میتوانیم در خدمت آموزش و پرورش باشیم. در حال حاضر گروههای دانش آموزی از موزهها بازدید دارند اما این حجم بازدید میتواند بسیار بیشتر از چیزی باشد که در حال حاضر شاهد هستیم. من خواهش کردم از آقای وزیر که به صورت یک دستورالعمل یا ابلاغ بازدید چند باره دانش آموزان از موزهها در طول سال تحصیلی به مناطق آموزشی اعلام شود.
افتتاح کتابخانه مرکزی آخرین اشتباه یزد؟
کتابخانه مرکزی یزد بعد از ۲۵ سال، درحالی افتتاح شد که هنوز وجود این بنا در بافت جهانی یزد، چالش برانگیز است. بنایی که میبایست دو طبقه از آن حذف میشد ولی با حذف یک طبقه شروع به کار کرد.
عملیات احداث کتابخانه مرکزی یزد حدود ۲۵ سال پیش آغاز شد اما به دلایل مختلف از جمله ناهمگونی با بافت تاریخی و تعداد طبقات غیر منطبق با این بافت، به بهرهبرداری نرسید. قرار بود این بنا در ۶ طبقه ساخته شود که یک طبقه به جای دو طبقه از آن حذف شد. برای این پروژه هزینهای بیش از ۱۶ میلیارد تومان صرف شده است. نهاد کتابخانه های عمومی کشور به بهره برداری رسید.
تا اینکه مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی یزد در ۵ طبقه پس از مخالفت دوستداران میراث فرهنگی با ارتفاع غیر همسطح آن نسبت به بافت جهانی، در حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
دراین باره مصطفی فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد در صفحه شخصی خود نوشت که «افتتاح این کتابخانه اتفاق مبارکی است اتفاقی که پس از ربع قرن جدال دوست داران میراث فرهنگی و مدیریت اجرایی استان با حذف طبقه فوقانی به ثمر نشست. اگرچه پایان ماجرا به نفع فرهنگ رقم خورد و یک مجتمع فرهنگی در عرصه بافت تاریخی پدیدار شد اما بپذیریم که ساخت و سازی با این هیبت برازنده یزد نبود. تبریک برای افتتاح کتابخانه، امیدوارم این آخرین اشتباه یزد باشد.»
به این مطلب واکنشهای متعددی شد. حسین آیت اللهی عضو علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد هم حذف یک طبقه از این ساختمان که در عرصه بافت تاریخی قرار دارد را به مثابه بریدن سر یک انسان دانست و نوشت که حذف ۷۰۰ متر مربع از زیربنای پژوهشی کتابخانه افتخار نیست!
جزئیات ممنوعیت سفر «به» و «از» شهرهای قرمز و نارنجی در نوروز
در این هفته جزئیات ممنوعیت سفر به شهرهای قرمز و نارنجی در ایام نوروز اعلام شد. بر این اساس سفر به شهرها و از شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی ممنوع است و از ۲۵ اسفند ماه که رنگ بندی شهرها اعلام میشود، تا ۱۵ فروردین ماه به همان منوال خواهد بود. چنانچه در طول تعطیلات وضعیت شهری تغییر کند و قرمز یا نارنجی شود، مسافرین سه روز مهلت دارند که از آن شهر خارج شوند و مسافری هم نمیتواند وارد آن شهر بشود. اگر افرادی که تست آنها مثبت باشد و قرنطینه را رعایت نکنند و سفر بروند، ضمن جلوگیری در مسیر و برگرداندن مبلغی را جریمه خواهند شد و باید به مراکز قرنطینه بروند.
Friday, 22 November , 2024