نقش فناوری به عنوان ابزار راهبردی در توسعه و پیشرفت کشور گسترش زیرساخت ها و تعدد مراکز علمی و پژوهشی را در پی داشته است که دستاوردهای حوزه فناوری هر روز بیش از پیش به جامعه عرضه می شود. امروزه به پارک های علم و فناوری به عنوان راه اصلی برای حل مشکلات پیچیده توسعه […]
نقش فناوری به عنوان ابزار راهبردی در توسعه و پیشرفت کشور گسترش زیرساخت ها و تعدد مراکز علمی و پژوهشی را در پی داشته است که دستاوردهای حوزه فناوری هر روز بیش از پیش به جامعه عرضه می شود.
امروزه به پارک های علم و فناوری به عنوان راه اصلی برای حل مشکلات پیچیده توسعه اقتصادی، ایجاد شغل، رفع مشکل بیکاری، توسعه کسب و کارهای جدید و ارتقای فناوری در صنعت نگاه می شود و در واقع پارک های علم و فناوری روشی موفق برای ترویج و ترغیب نوآوری، تشویق صنعتی سازی مجدد و تضمین توسعه پایدار منطقه ای معرفی شده اند.
استان کرمان با مراکز علمی و دانشگاهی متعدد و ظرفیت های حوزه معدنی، صنعتی، کشاورزی و غیره زمینه مناسبی برای فعالیت های فناورانه و شرکت های دانش بنیان فراهم کرده که در سال های اخیر مورد اقبال مسئولان و علم پژوهان قرار گرفته است.
پارک علم و فناوری استان کرمان سال ۱۳۸۶ در راستای برنامههای توسعهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب ماموریتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف گسترش فعالیتهای دانشبنیان و ارتقای سطح فناوری در منطقه شکل گرفته است.
گام های شتابان فناوری ادامه دارد
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان گفت: سال ۱۳۹۸ که توسط مقام معظم رهبری به سال رونق تولید نامگذاری شده بود فناوران پارک علم و فناوری کرمان در یک حرکت پر شتاب به دستاوردهای بسیار مهمی دست یافتند و گام های شتابان فناوری در کرمان را در سال ۹۹ که جهش تولید نام گرفته ادامه خواهیم داد.
مسعود ترکزاده ماهانی افزود: در حال حاضر حدود ۲۰۰ واحد فناور و ۶۰ شرکت دانش بنیان در استان کرمان در زمینه های آی تی، کشاورزی، پزشکی، نانو، مکانیک، عمران و غیره فعالیت دارند.
وی بیان کرد: ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات در سال ۹۸ پرداخت شد که رقم تسهیلات پرداخت شده به پارک علم و فناوری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان تصریح کرد: ۱۵ شرکت دانش بنیان و ۱۷ شرکت مستقر در پارک علم و فناوری استان از این تسهیلات استفاده کرده اند و این تسهیلات با هدف کاهش ریسک شرکت های دانش بنیان، توسعه بازار و محصولات و تامین سرمایه در گردش به شرکت های دانش بنیان کرمانی اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: همچنین از محل منابع صندوق نوآوری و شکوفایی، بانکهای عامل و منابع صندوق پژوهش و فناوری استان کرمان، مبلغ ۴۲۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره برای ۲۸ شرکت دانش بنیان ارزیابی شده استان مصوب شده است.
دستاوردهای شرکت های دانش بنیان کرمان در سال ۹۸
ترکزاده ماهانی گفت: در سال ۹۸ تعداد ۱۰ محصول فناورانه ابزار دقیق با تلاشهای محققان و فناوران جوان ایرانی این شرکت در پارک علم و فناوری کرمان از طراحی تا ساخت بومی سازی (ایرانی سازی) و به بازار عرضه شد.
وی بیان کرد: این محصولات شامل انواع فلومترهای الکترومغناطیسی (کنتورهای هوشمند)، انواع سطح سنج اولتراسنیک، بادسنج و تجهیزات ابزار دقیق جاده ای که قبلا از کشورهای اروپایی نظیر سوئیس و آلمان با هزینه های بالا وارد کشور می شد، است.
رییس پارک علم و فناوری کرمان با بیان این دستاوردها اظهار داشت: بومیسازی کود شیمیایی سولفار توسط محققان یکی از شرکت های دانش بنیان کرمان که دانش فنی این کود شیمیایی با ترکیبی از پتاسیم، گوگرد و نیتروژن با نوآوری، خلاقیت و انجام آزمایشها و پژوهشهای پیوسته توسط محققان پارک علم و فناوری کرمان و اعضای هیات علمی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان بومیسازی و به سرانجام رسید.
وی افزود: به همت محققان پارک علم و فناوری کرمان و ابتکار جوان نخبه کرمانی در راستای بهینه سازی انتقال مواد، دستگاه انتقال مواد نیوماتیکی ساخته شد که نیاز صنایع مس به واردات را کاهش داد.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان تصریح کرد: این سیستم قبلا توسط شرکت های اروپایی، چینی و آمریکایی ساخته و به کشور وارد می شد، اما با توجه به تحریم ها و بالا رفتن قیمت دلار امکان خرید و تامین قطعات یدکی و پشتیبانی برای شرکت های داخلی محدود شد.
وی گفت: فناوران پارک علم و فناوری استان کرمان برای نخستین بار شیر آسانسور هوشمند هیدرولیک در کشور تولید و بومی سازی شد.
ترکزاده ماهانی گفت: شیر هیدرولیک یکی از قطعات مهم صنعت آسانسور سازی است که در گذشته از کشورهای اروپایی نظیر آلمان وارد کشور می شد و به دلیل مشکلات ارزی و قیمتی واردات آن تعطیل شد و این صنعت را با مشکل روبرو کرد، اما اکنون فناوران پارک علم و فناوری کرمان با دانش و تخصص خود توانستند این شیر را به صورت هوشمند طراحی، روانه بازار و جایگزین محصول خارجی کنند.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان اظهار داشت: همچنین در سال گذشته به ابتکار نخبه جوان کرمانی اولین مچ بند نجات غریق ساخت داخل کشور در یکی از شرکت های دانش بنیان استان تولید شد که علاوه بر شخصی بودن، به راحتی قابل حمل است، کاربری و سرعت عمل بالایی دارد.
آموزش های فناورانه پارک علم و فناوری کرمان
وی با اشاره به آمادگی پارک علم و فناوری استان کرمان برای خدمات رسانی آموزشی به سایر دستگاههای اداری اظهار داشت: در همین راستا کارگاه آموزشی آشنایی با پارک علم و فناوری استان و نحوه ارائه خدمات همراه با بوم مدل کسب و کار در شرکت توزیع نیروی برق جنوب نیز در ماه مهر با حضور مدیران و کارکنان توسط کارشناسان پارک برگزار شد.
ترکزاده ادامه داد: ترویج فرهنگ کارآفرینی و آشناسازی مدیران و کارشناسان سازمانهای مختلف با خدمات پارک علم و فناوری استان کرمان و نحوه حمایت از صاحبان ایده و فناوری همچنین مسیر حمایت از استارت آپها در تولید کالای دانش محور داخلی از اهداف پارک علم و فناوری کرمان بشمار می رود.
وی گفت: همچنین پارک علم و فناوری بعنوان دبیر گروه کاری پژوهش، فناوری و نوآوری استان کرمان انتخاب شده است که تدوین و به روز رسانی سند آمایش علم و فناوری استانی برنامهریزی در جهت استقرار و اصلاح نظام نوآوری منطقه در استان، تدوین برنامههای کوتاهمدت، میان مدت و بلندمدت آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان بر اساس سند آمایش مصوب و غیره در این کارگروه دنبال می شود.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان تصریح کرد: همچنین برای آشنایی مدیران شرکت های دانش بنیان با قواعد و قوانین حقوقی و تجاری مرحله اول کارگاه آموزش قانون تجارت ویژه شرکتهای فناور و دانش بنیان انجام شد و مرحله دوم این کارگاه نیز در ۲۶ آذر ماه در محل پارک علم و فناوری برگزار می شود.
وی افزود: همچنین در سال ۹۸ دوره جامع صادرات شرکتهای دانش بنیان با شرکت ۳۰ نفر از مدیران عامل شرکتهای فناور استان کرمان برگزار شد.
گسترش حوزه فناوری به شهرستان های استان کرمان
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان گفت: در راستای توسعه همه جانبه فناوری در این استان با همکاری دانشگاه ها در سال ۹۸ چندین مرکز رشد را در استان و سایر و شهرستان ها از جمله مرکز رشد پیام نور کرمان، مرکز رشد دانشگاه شهید باهنر، مرکز رشد کهنوج، مرکز رشد دانشگاه جیرفت و زرند را سامان دهی و راه اندازی کردیم.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان بیان کرد: همچنین مرکز رشد و فناور سیرجان وابسته به پارک علم و فناوری استان کرمان در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان طی آیینی با حضور مسئولان در سال گذشته به بهره برداری رسید
وی افزود: این مرکز از جمله مراکزی است که با هدف کاربردی کردن ایده های کسب و کار و با شرکت برخی از مراکز علمی و شرکت های صنعتی از جمله پهبادهای بدون سرنشین، انجمن صنعت و دیزل، فولاد تنبور، شرکت پرکات کسترش واحد، شرکت آبگون قلم سبز و شرکت معدنی توسعه آهن و فولاد به اتمام رسیده است.
ترکزاده ماهانی تاکید کرد: این مرکز با هزینه ۲۰۰ میلیون تومان از اعتبارات دانشگاه صنعتی سیرجان تجهیز و فعال شده که ضمن حمایت از طرح های ایده های برتر کسب و کار و حمایت از محققان و پژوهشگران به دنبال تحقق دانشگاه نسل سوم و تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین است.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان اظهار داشت: مجوز منطقه ویژه علم و فناوری در پردیس ماهان دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان، در بیستمین جلسه شورای اقتصاد مقاومتی استان صادر شد.
نمایش دستاوردها و محصولات پارک علم و فناوری کرمان
ترکزاده ماهانی اظهار داشت: پارک علم و فناوری استان کرمان در راستای اهداف تجاری سازی محصولات شرکتهای دانش بنیان و بازاریابی داخلی در فضایی به مساحت ۹۰ متر مربع با هشت شرکت فناور و ۲۵ محصول و تجهیزات فناورانه در نمایشگاه ملی هفته پژوهش از ۲۶ تا ۲۹ آذر در محل نمایشگاههای بین المللی تهران شرکت کرد.
وی با اشاره به تولیدات متنوع شرکت های دانش بنیان استان کرمان افزود: نمایشگاه دستاوردهای پارک علم و فناوری استان کرمان ی با ۲۲ غرفه و با حضور ۳۳ شرکت دانش بنیان در فروردین سال ۹۸ توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افتتاح شد.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان گفت: سه شرکت مستقر در پارک علم و فناوری کرمان بعنوان واحدهای فناور برتر سال ۱۳۹۸ در هفته پژوهش استان معرفی شدند که از آنها تجلیل به عمل آمد.
وی افزود: به همت دانشگاه علوم پزشکی کرمان و پارک علم و فناوری استان کرمان رویداد سه روزه کارآفرینی، تغذیه و سلامت به عنوان نخستین رویداد دانشجویی کارآفرینی در حوزه تغذیه از ۲۰ تا ۲۲ آذر سال ۹۸ در محل مرکز نوآوری استان برگزار شد و ۱۰ ایده برتر به مرحله کار تیمی راه یافت که در پایان پس از ارزیابی و داوری سه ایده منتخب نهایی شدند.
Sunday, 24 November , 2024