عضو شورای ملی زعفران گفت: برآوردها حاکی از آن است که در سال جاری تولید زعفران نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش پردیسان آنلاین، علی حسینی اظهار کرد: موج گرمایی مرداد سال جاری اثر منفی بر تولید داشته است، از این رو نمیتوان پیشبینی دقیقی راجع به تولید داشت، اما آنچه مسلم است افزایش تولید خواهیم داشت.
وی با اینکه تقاضای چندانی در بازار زعفران وجود ندارد، افزود: هماکنون خریداران منتظر برداشت محصول جدید هستند و پیشبینی میشود تا بیستم مهر محصول نو روانه بازار شود. از این رو قیمت باید به گونهای باشد که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت خاطر داشته باشند و از طرفی آینده زعفران حفظ شود.
عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: اگر بازارهای هدف یک گزینه باشد، احتمال از دست دادن بازار وجود دارد و واقعیت را نمیتوان انکار کرد. هرچند خیلی از کشورها در همسایگی ما زعفران تولید میکنند و مرتب در حال توسعه سطح زیرکشت هستند که این امر زنگ خطری برای تولید محسوب میشود که از این رو باید هوشمندانه عمل کرد.
حداقل قیمت هر کیلو زعفران ۶۵ میلیون تومان است
حسینی درباره آینده تولید زعفران خاطرنشان کرد: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید زعفران ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یابد. به عنوان مثال برای یک کشاورز ممکن است نحوه کشت به گونهای باشد که در مرداد ماه به دلیل گرمای بی سابقه گیاه از بین رفته باشد و در برخی نقاط افزایش ۱۰ تا ۵۰ درصدی تولید بسته به شرایط کشت، عمر مزرعه، نحوه مدیریت و شرایط اقلیم منطقه بستگی دارد، اما نمیتوان این افزایش تولید را به کل کشور تعمیم داد.
وی قیمت کنونی هر کیلوگرم زعفران دسته را ۶۵ تا ۷۰ میلیون تومان و زعفران نگین را ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: برآوردها حاکی از آن است که قیمت زعفران نوسان چندانی تا فصل برداشت نداشته باشد.
سطح زیرکشت زعفران ۱۲۳ هزار هکتار است
عضو شورای ملی زعفران درباره آخرین وضعیت سطح زیرکشت زعفران گفت: بنا بر آمار وزارت جهاد کشاورزی سطح زیرکشت کنونی زعفران ۱۲۳ هزار هکتار است، درحالیکه وزارت جهاد طی ۴ سال اخیر همین آمار را اعلام میکند که با این وجود جای این سوال مطرح است که به رغم آنکه رشد سطح زیرکشت غیرقابل انکار است، چطور امکان دارد که طی ۴ سال اخیر سطح زیرکشت تغییری نکرده باشد؟ لذا تصور میشود وزارت جهاد به مزارع زعفران اشراف ندارد چراکه با افزایش روز افزون، حداقل سطح زیرکشت ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار است.
حسینی درباره میزان ذخایر زعفران گفت: اکنون آمار دقیقی از زعفران انبارها نداریم و تنها میزان زعفران موجود در انبارهای دولت و تعاون روستایی مشخص است. از این رو نمیتوان آمار دقیقی از زعفران موجود در انبارها اعلام کرد.
Thursday, 28 November , 2024