مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در آیین رونمایی از «سامانه صدور مجوز جایگاههای عرضه سوخت»، بر لزوم سرمایهگذاری سازمانها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تأکید کرد و گفت: پیشرفت پروژهها از مسیر سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات میگذرد.
به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، امید وطنخواه بعدازظهر امروز (جمعه، ۲۶ اردیبهشت) در حاشیه بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در آیین رونمایی از «سامانه صدور مجوز جایگاههای عرضه سوخت» گفت: رقم سرمایهگذاریشده در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت پالایش تاکنون کمتر از ۱۰ درصد بوده و لازم است بهمنظور شفافسازی، حذف کاغذبازی اداری و هزینههای تحمیلی هیچ محدودیتی در این زمینه وجود نداشته باشد.
وی افزود: برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت مختلفی در این حوزه در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی شکل گرفته که راهاندازی سامانههای مختلف از جمله سامانه صدور مجوز جایگاههای عرضه سوخت، سامانه استعلام حریم خطوط لوله برخط و آنلاین و سامانه مکاتبات اینترنتی تحت وب برای نخستین بار در سطح وزارت نفت از آن جمله است.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از جمله مزایای سامانه صدور مجوز جایگاههای عرضه سوخت را حذف کاغذبازی اداری، کاهش زمان صدور مجوز ساخت جایگاه عرضه سوخت و کاهش هزینههای نابهنجار نام برد.
وطنخواه همچنین از تشکیل کمیتهای به نام «lamp» در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بهمنظور ایجاد شفافیت، فسادزدایی و ذخیره بودجههای خارج از کنترل خبر داد و افزود: خروجی این کمیته در صورت دستیابی به اهداف ایجاد شفافسازی و جلوگیری از هدررفت دهها هزار میلیارد بودجه عمومی است.
به گزارش پردیسان آنلاین، «سامانه ملی صدور الکترونیکی مجوز احداث جایگاههای عرضه سوخت» بهمنظور شفافسازی، حذف کاغذبازیها و حرکت به سمت استانداردهای دولت الکترونیک برای نخستین بار در صنعت نفت راهاندازی شده است.
فرآیند دریافت مجوز احداث جایگاه سوخت پیش از این بسیار طولانی، پیچیده و همراه با امضاهای طلایی بود که هماکنون با راهاندازی سامانه درگاه ملی درخواست مجوز جایگاه سوخت مایع و سیانجی در زیرمجموعه درگاه ملی مجوزهای کسبوکار کشور، افزون بر ارائه خدمات سریعتر به مردم، یکپارچهسازی و حذف فرآیندهای پیچیده و غیرضروری، گامی مهم در مسیر حرکت به سمت دولت الکترونیک، پاسخگویی و مدیریت شیشهای برداشته شده است.
طراحی تا راهاندازی این سامانه در کمتر از دو ماه اجرا شد و از ابتدای فروردینماه امسال با صدور اطلاعیهای به مناطق سیوهفتگانه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی به بهرهبرداری رسید و نخستین مجوز احداث جایگاه نیز در روز دوم اردیبهشتماه امسال از طریق این سامانه اعطا شد.
با راهاندازی این سامانه همه امضاها و مجوزها در مناطق و ستاد کاملاً الکترونیکی انجام و مجوز صادرشده بهصورت خودکار وارد حوزه مجوزهای ملی کشور شده و ثبت میشود و سرانجام فرد درخواستکننده بدون هیچگونه مراجعه حضوری مدارک خود را بارگذاری کرده، استعلامها انجام میشود و پس از بررسی شرایط زمین و احراز هویت و استعلامهای لازم از دستگاههای امنیتی و ادارههای زیرمجموعه، مدارک و مستندات مرحله به مرحله تکمیل و تأیید شده و سرانجام فرد میتواند مجوز صادرشده را رؤیت و پرینت کند.
فرآیند طولانی چند ساله، سفرهای فرسایشی پرشمار درخواستکنندگان به مراکز استانها و پایتخت، پرداخت رقمهای غیرمتعارف برای دریافت امضا، ایجاد رانت از طریق شرکتهای زنجیرهای و امضاهای طلایی، فساد در روند اعطای مجوز و هزینه میلیاردها تومان پول از جمله چالشهای روش قدیمی اعطای مجوز احداث جایگاه سوخت بود که با صرف کمترین هزینه برای طراحی این سامانه (کمتر از یک میلیارد تومان) افزون بر ایجاد رضایتمندی خیرهکننده در میان متقاضیان، گامی مهم برای پاسخگویی و شفافسازی در این حوزه از سوی دولت سیزدهم برداشته شد.
با راهاندازی سامانه جدید افزون بر خروج شرکتهای زنجیرهای از فرآیند اعطای مجوز، فرآیند دخالت اتحادیه جایگاهداران عرضه سوخت در این فرآیند نیز حذف شده که حذف این عوامل سبب کوتاه شدن پروسه و ساده و شفاف شدن آن شده است.
سامانه «درگاه ملی درخواست مجوز جایگاه سوخت» به آدرس https://g۴b.ir هم اکنون برای عموم فعال بوده و علاقهمندان میتوانند از طریق این سامانه درخواست صدور مجوز احداث جایگاه سوخت را ثبت کنند.
Tuesday, 26 November , 2024