به گزارش پردیسان آنلاین؛ مراکز جامع علمی کاربردی یکی از دانشگاه های وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است که با هدف ارتقاء سطح مهارت شاغلین بخش های مختلف اقتصادی و افزایش مهارت های حرفه ای فارغ التحصیلان مرکز آموزشی که فاقد تجربه اجرایی می باشند شده است.
دانشگاه جامع علمی کاربردی تنها متولی نظام آموزش عالی علمی کاربردی است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اداره می شود. هدف دانشگاه فراهم آوردن موجباتی است که مشارکت سازمانها و دستگاههای اجرایی دولتی و غیر دولتی را برای آموزش نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور می باشد به نحوی که دانش آموختگان بتوانند برای فعالیتی که به آنها محول می شود دانش و مهارت لازم را کسب کنند.
باتوجه به رسالت شهرداریها و گسترۀ وسیع خدماتی که این مراکز در حوزههای مختلف از زمان تولد تا زمان وفات به شهروندان ارائه میدهند و با عنایت بهضرورت ارتقاء سطح دانش تئوری و عملی کارکنان تابعه وزارت کشور و در ذیل آن کارکنان شهرداریها، تصمیم گرفته شد تا مرکز جامع علمی کاربردی وابسته به شهرداری تاسیس شود.
مرکز آموزشی علمی کاربردی شهرداری قم در سال ۸۲ با اخذ مجوز از سازمان دهیاری ها و شهرداری ها کشور و با موافقت دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف ایجاد مهارت و توانمند سازی در راستای توسعه اشتغال و کارآفرینی با ۳ رشته در مقطع کاردانی فعالیت خود را آغاز نمود.
هم اکنون از این مرکز با ارائه خدمات آموزشی متناسب با بازار هدف بیش از هزار نفر فارغ التحصیل روانه بازار کار نموده است این مرکز توانسته در ۲۳ رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی اقدام به ارائه خدمات نماید و در ارزیابی وزارت علوم و نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی استان با عنوان یکی از فعال ترین مراکز آموزش علمی کاربردی با کسب رتبه های برترشناخته شده است.
مرکزی برای تربیت نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی ماهر
رئیس دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم می گوید: مرکز آموزش علمی کاربردی شهرداری قم در سال ۸۲ با اخذ مجوز از سازمان شهرداری ها دهیاری ها و با موافقت دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف ایجاد مهارت و توانمند سازی در راستای توسعه اشتغال و کارآفرینی با ۳ رشته در مقطع کاردانی فعالیت خود را آغاز نمود. هم اکنون از این مرکز با ارائه خدمات آموزشی متناسب با بازار هدف بیش از هزار نفر فارغ التحصیل روانه بازار کار نموده است.
مهدی عاطفی می افزاید: کاربردی بودن آموزش ها، پاسخگویی به نیاز های تخصصی و حفظ کیفیت آموزشی در سطح استاندارد از ویژگی های بارز این مرکز به شمار می آید.
اساتید مرکز از مطلوب ترین اعضای هیات علمی دانشگاه های دولتی وآزاد
رئیس دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم در ادامه با اشاره به وضعیت اساتیدی که در این مرکز تدریس می کنند می گوید: این مرکز آموزشی در زمینه جذب اساتید نهایت دقت نظر را داشته است بطوری که هم اکنون بخش قابل توجهی از اساتید این مرکز از اعضای هیات علمی دانشگاه های دولتی و آزاد اسلامی می باشند که حتی برخی از این افراد مدیران گروه در مقطع کارشناسی و ارشد در دانشگاههای خود می باشند که در مقاطع کاردانی و کارشناسی در این مرکز مشغول به تدریس می باشند.
عاطفی در ادامه گفت وگوی اختصاصی خود با خبرنگار پردیسان آنلاین بیان می کند: در طی این سال ها این مرکز در کنار آموزش مقطع دار و دانشگاهی، در زمینه آموزش های کوتاه مدت و ضمن خدمت با سازمان های مختلف خصوصاً شهرداری قم همکاری موفقی را داشته است و توانسته جامعه مخاطب خود را در زمینه های علمی و آموزشی اقناع نماید.
وی می افزاید: هم اکنون بیش از ۳۵۰ دانشجو در این مرکز آموزشی در رشته های کاردانی و کارشناسی حقوق ثبت اسناد و املاک، کارشناسی مدیریت شهروندی،کارشناسی مدیریت تجاری سازی ، کاردانی عمران، کاردانی فنی معماری شهری ، کاردانی تربیت مربی آموزش های شهروندی، کارشناسی و کاردانی طراحی معماری داخلی، کاردانی اطفای حریق شهری ، کارشناسی حفاظت و پیشگیری از حریق ، کاردانی امور اداری، کارشناسی امور اداری و منابع انسانی ، کارشناسی امور دفتری، کاردانی و کارشناسی گردشگری مشغول به تحصیل می باشند.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم در پاسخ به این سئوال که آیا بازار کار برای فارغ التحصیلان این مرکز فراهم است می گوید: بطور نسبی بیش از ۸۰ درصد دانشجویان این مرکز شاغل بوده که در سازمان ها و نهادهای استان و خارج از استان مشغول به کار می باشند که در کنار اشتغال، مشغول به تحصیل می باشند و با کمک این آموزش ها در ارتقاء شغلی و سازمانی خود می توانند بسیار موثر واقع گردند.
وی عنوان می کند: این مرکز در راستای ارتقای کارمندان شهرداری در زمینه آموزش های مقطع دار و آموزش های ضمن خدمت همواره پیشگام بوده است به طوری که در سال گذشته بیش از هزار ساعت و بیش از ۴۵ هزار نفر ساعت آموزش در این مرکز پرداخته است .
آموزش نیروی انسانی با کارکرد شهرداری و شهری
یک استاد دانشگاه و مدیر گروه رشته گردشگری دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری قم می گوید: هدف دانشگاه فراهم آوردن موجباتی است که مشارکت سازمانها و دستگاههای اجرایی دولتی و غیر دولتی را برای آموزش نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور می باشد به نحوی که دانش آموختگان بتوانند برای فعالیتی که به آنها محول می شود دانش و مهارت لازم را کسب کنند.
محمد آقازاده می افزاید: سازمان های مختلف براساس کارکرد و عملکردی که دارند رشته هایی را در این نوع مراکز ایجاد می کنند که هم تحت نظارت خود آنها باشد و هم به لحاظ عملیاتی تجربه خوبی برای آموزش نیروی انسانی باشد. ماهیت فعالیت شهرداری رشته هایی که مرتبط با مدیریت شهری است که در این مرکز دایر است و به نوعی پاسخگوی شهر قم خواهد بود در این مرکز رشته هایی مانند عمران ومعماری و شهرسازی و اداری و بخش گردشگری تدریس می شود.
یک استاد دانشگاه و مدیر گروه رشته گردشگری دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری قم عنوان می کند: شهرداری تا به امروز نتوانسته از بخش گردشگری استفاده کند و به این باور نرسیده است که از گردشگری می توان درآمدزایی نماید فارغ التحصیلان بخش گردشگری یا در لیدرگردشگری، آژانس های گردشگری و هتل داری توانسته اند مشغول به کار شوند ولی در خود شهرداری بازار کار برای فارغ التحصیلان رشته گردشگری فراهم نشده است.
- نویسنده : هیفا پردل
Sunday, 24 November , 2024