مدیرکل نظارت بر ضوابط شهرسازی شهرداری قم گفت: فرایند اخذ مجوز ساخت‌وساز یک بازه زمانی، منطقی دارد که باید نسبت به آن واقع‌بینانه برخورد کرد.

مدیرکل نظارت بر ضوابط شهرسازی شهرداری قم گفت: فرایند اخذ مجوز ساخت‌وساز یک بازه زمانی، منطقی دارد که باید نسبت به آن واقع‌بینانه برخورد کرد.

مسعود میلانی در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین، با اشاره به اینکه در تمام کشورها اخذ مجوز ساخت‌وساز مستلزم طی کردن یک بازه زمانی منطقی است، اظهار کرد: اینکه بگوییم دو هفته‌ای مجوز ساخت‌وساز صادر می‌کنیم، اما تبعات ناشی از آن را مطرح نکنیم، به‌نوعی پاک کردن صورت‌مسئله است.

 وی افزود: منظور از دو مرحله‌ای کردن صدور مجوز ساخت‌وساز این است که در مرحله نخست بر اساس ضوابط طرح تفصیلی بدون نقشه پروانه صادر شود.

 مدیرکل نظارت بر ضوابط شهرسازی شهرداری قم خاطرنشان کرد: واقعیت این است که صدور مجوز ساخت‌وساز بدون نقشه می‌تواند مشکل‌ساز شود، چراکه شهروند ممکن است گمان کند همین مجوز برای شروع فرایند ساخت کافی است.

 میلانی ادامه داد: حتی مشاهده‌شده در مواردی که نقشه معماری تهیه شود اما نقشه سازه وجود نداشته باشد، پس از صدور پروانه مشکلاتی برای شهروند رخ خواهد داد.

 وی تأکید کرد: مسئله فرایند ساخت‌وساز نباید نگاه سطحی داشت و گرفتار مانورهای تبلیغاتی شد، چراکه این مسئله با منافع، ایمنی و کیفیت زندگی شهروندان گره خورده است.

 مدیرکل نظارت بر ضوابط شهرسازی شهرداری قم اضافه کرد: باید در نظر داشته باشیم، نیت از پروانه گرفتن اجرای ساخت‌وساز است و اگر قرار باشد پروانه ساختمانی دو هفته‌ای صادر شده و تنها سندی برای خریدوفروش باشد، نوعی تسهیل دلالی است.

 میلانی گفت: اینکه مدرکی دست افراد می‌دهید که با این سود انباشته ایجاد می‌کنند، مشکلی از تولید مسکن حل نخواهد کرد؛ اگر ما مدافع ساخت‌وساز هستیم باید کاری کنیم که مجوز گرفتن بلافاصله منجر به ساخت شود.

 وی با اشاره به اینکه در دو مرحله‌ای کردن صدور پروانه وقفه فنی پیش می‌آید، افزود: اینکه ارتباط کاملی میان چهار مهندس در تخصص‌های مورد نیاز ساخت‌وساز در جریان صدور پروانه وجود داشته باشد، مسئله مهمی است که از مشکلات بعدی پیشگیری می‌کند.

انتهای پیام/۱۰۳