معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تأکید کرد: ۲۵ تا ۳۰ درصد از ۱۳۳ میلیون تن محصولات تولیدی ایران گرفتار ضایعات و اسراف است که می‌تواند غذای یک سوم جمعیت ایران باشد.

به گزارش پردیسان آنلاین، سیدمجتبی خیام‌نکویی امروز _دوشنبه سی‌ام مهر_ در نخستین همایش ملی اخلاق در کشاورزی اظهار کرد: با اسراف یک قاشق برنج در روز از سوی هر ایرانی، غذای ۵۰۰ هزار نفر ضایع می‌شود که می‌تواند به اندازه میزان واردات برنج در سال جاری باشد.

وی تمام گرفتاری‌های امروز بشر با وجود پیشرفت‌های حیرت‌آور در علوم و فنون و فناوری‌های نوین را ناشی از عدم رعایت اخلاق برشمرد و گفت: فناوری هسته‌ای از ۷۰ سال پیش در کشاورزی وارد شده و کاربردهای فراوانی هم در بهبود کیفیت تولید دارد؛ در حالی که کشورهای استکباری آن را در مسیر کشتار جمعی استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان تات افزود: فناوری زیستی، بیولوژیک و هوش مصنوعی هم که می‌تواند در حوزه امنیت غذایی در راستای افزایش میزان تولید در واحد سطح و افزایش بهره‌وری در همه بخش‌های کشاورزی اتفاقات کم‌نظیری ایجاد کند، با بی‌اخلاقی قدرت‌های مستبد به عنوان سلاح بیولوژیک و قتل عام بشریت استفاده می‌شود.

خیام‌نکویی با بیان اینکه در هر بخشی که از اخلاق فاصله بگیریم همان نقطه سقوط است، یادآور شد: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب، تدوین نخستین سند امنیت غذایی است که بعد از ۴۴ سال عرصه کشاورزی دارای ریل درست حرکت شده است.

وی تدوین سند امنیت غذایی را نتیجه تلاش‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمایندگی ولی‌فقیه و همه معاونت‌ها و سازمان‌های وزارت جهاد کشاورزی دانست و ادامه داد: برپایی این همایش در راستای اجرایی شدن سیاست‌های سند امنیت غذایی است که یکی از فصل‌های آن ایجاد هماهنگی و سیاستگذاری برای تولید، عرضه و مصرف غذای حلال در کل زنجیره از پیش از تولید، مزرعه و سفره است.

معاون وزیر در تحقیقات، آموزش و ترویج، رعایت کرامت انسانی برای دسترسی به غذای کافی، حاکمیت فرهنگ مطلوب غذایی و پرهیز از اسراف و ارتقای شاخص‌های کیفیت و سلامت غذا را از دیگر اهداف سند امنیت غذایی نام برد و تأکید کرد: تأمین امنیت غذایی توأم با حفظ اخلاق از چالش‌های پیش روی محققان جهاد کشاورزی خواهد بود.