با توجه‌ به ناترازی انرژی و نیاز به امنیت انرژی، دولت و سیاست‌گذاران باید بیش‌ازپیش برای ورود به حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر علاقه و توجه نشان دهند و بسته جامع سیاستی را برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور تدوین کنند.

به گزارش پردیسان آنلاین، پیامدهای زیست محیطی مخرب مرتبط با مصرف آنها، اهمیت قابل توجهی به دست آورده‌اند. زیرا انرژی به عنوان یکی از اجزای مهم پیشرانه پیشرفت‌های اجتماعی و افزایش بهره‌وری محسوب می‌شود، اما استفاده از سوخت‌های فسیلی به عنوان یک منبع انرژی گسترده، چالش‌های محیط زیستی مهمی را ایجاد می‌کند، که بیشترین آنها انتشار مقادیر قابل توجهی دی اکسید کربن (CO۲) و گازهای گلخانه‌ای دیگر می‌باشد.

ایران در کنار منابع عظیم فسیلی خود، به صورت بالقوه از ظرفیت خوب منابع تجدید پذیری همچون منابع انرژی خورشیدی و بادی برخوردار است. با توجه به افزایش تقاضای برق و ناترازی در بخش انرژی برق و نیاز به امنیت انرژی، دولت و سیاست‌گذاران ایران باید بیش‌ازپیش برای ورود به حوزه انرژی‌های تجدید پذیر علاقه و توجه بیشتری نشان دهند.

در همین راستا مسعود خانی، مجری طرح‌های بهینه‌سازی شرکت توانیر با اشاره به وظایف دستگاه‌ها در توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر اظهار کرد: نیازمند یک بسته سیاستی هستیم که در آن تمام بخش‌ها مانند مسائل تأمین ارز، واردات، مجوزها، اقدامات حمایتی از سرمایه‌گذاران و غیره دیده شود.

وی افزود: هم اکنون ساتبا از طریق تفاهم‌نامه با دستگاه‌های مختلف بسیاری از مشکلات را حل کرده است، اما مهمترین مشکل در این خصوص تأمین مالی است که باید به طور جدی نسبت به رفع آن اقدام کرد.

مجری طرح‌های بهینه‌سازی شرکت توانیر همچنین درباره تخصیص ارز برای واردات قطعات مورد نیاز توسعه طرح‌های تجدید پذیر نیز عنوان کرد: در خصوص نیروگاه‌های خورشیدی در حال حاضر تولید بخش پنل آن در کشور انجام می‌شود، اما اینورتر آن باید از طریق واردات تأمین شود که نیازمند تخصیص ارز و ایجاد تسهیل در ثبت سفارش توسط وزارت صمت است.

خانی تاکید کرد: اگر کشور به این نتیجه رسیده باشد که تجدید پذیرها باید سهم مناسبی در سبد انرژی داشته باشند و به عنوان یکی از مهمترین راهکارها رفع ناترازی است، باید یک بسته سیاستی خاص آن نه تنها در وزارت نیرو بلکه به صورت کلی و فرا دستگاهی تدوین شود.

وی تصریح کرد: در مرحله بعد باید از روش‌هایی غیر از روش‌های انگیزشی مانند ترغیب صنایع برای احداث نیروگاه تجدید پذیر برای سرمایه گذاری استفاده کنیم، چرا که صنایع در احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر تنها به دنبال سود نیستند، بلکه تأمین برق پایدار یکی از اولویت‌های آنهاست.

مجری طرح‌های بهینه‌سازی توانیر در پایان بیان کرد: این روش‌ها را باید در سایر بخش‌ها مانند بخش‌های تجاری پیاده کنیم که سرمایه‌گذار تنها به دنبال سودآوری نیست بلکه تأمین برق پایدار اولویت اول آن است.