معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر بر ضرورت افزایش تاب آوری شبکه های برق به ویژه در مناطق با شرایط ویژه اقلیمی تاکید کرد و گفت: تمرکز بر مشارکت مردم در حوزه تولید و توزیع برق در همین راستا است ، همراهی مشترکان ضامن موفقیت برنامه ها در حوزه مدیریت انرژی است.
به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت نیرو، محسن ذبیحی در جریان سفر دو روزه به استان هرمزگان در نشست با مدیران ارشد شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان، وجود مشترکانی که بیش از ٢.۵ برابر الگو مصرف می کنند را یک چالش برای عبور از شرایط بحرانی و ناترازی تولید برق در کشور دانست و اظهار کرد: این تعداد اندک به تنهایی هشت درصد از کل مصرف حوزه خانگی را به خود اختصاص داده اند. در صورتی که شبکه برق دچار مشکل شود، این دسته از مشترکین در اولویت برنامه های مدیریت بار قرار خواهند گرفت.
وی به رکورد شکنی های مصرف برق در تابستان امسال اشاره کرد وافزود: رکورد شکنی مصرف برق به دلیل افزایش دما است و تداوم گرما باعث افزایش مصرف برق می شود، استان های هرمزگان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و سایر مناطق جنوب کشور در تابستان امسال شاخص های جدیدی از مصرف برق ثبت کردند.
معاون توانیر در ادامه این نشست به ضرورت اجرای نظام آراستگی (۵ s ) اشاره و تصریح کرد: آراستگی محل کار و حذف و موارد بلااستفاده در کارکرد بهینه شرکت های توزیع بسیار موثر است ، نظام آراستگی ۵S مجموعه اصولی برای ایجاد نظمی مناسب در محل کار شرکت های توزیع است. این اصول که همه افراد کسبوکار را دربرمیگیرد بر روی حذف مواد و لوازم غیرضروری، قرار دادن همه چیز در جای مناسب خود و استانداردسازی شیوههای نگهداری از محیط کار تاکید دارد.
ذبیحی ادامه داد: نظام آراستگی و کایزن در کنار بازبینی مجدد فعالیتها و حذف موارد زیادی از دستورالعمل ها بمنظور تسریع در ارائه خدمات به مشترکین بسیار با اهمیت است، آشنایی فعالان عرصه توزیع برق با مفاهیم مرتبط با کیفیت و بهرهوری و استفاده از این مفاهیم در اداره زیر مجموعه های مدیریت توزیع برق، از اقداماتی است که میتواند نقش موثری در ارتقای جایگاه و عملکرد آنها داشته باشد. روشها و تکنیکهای افزایش بهرهوری، مانند «چرخه کایزن»، با ارائه ابزارهای مناسب برای انجام پرژههای مختلف، به ما کمک میکند تمامی کارهای خود را به خوبی سازماندهی کنیم.
وی همچنین اضافه کرد: در بخش مالی کاستن از هزینه های زائد و مدیریت هرچه بهتر منابع فیزیکی بمنظور درآمد زایی شرکت جهت تهیه کالاهای اساسی و تجهیزات مورد نیاز شرکت و نیز انجام اصلاح و بازسازی شبکه از ضروریات است.
تاکید بر کار صد درصد بهینه با عیب صفر که پیش نیاز آن اموزش کارکنان بویژه کارکنان عملیاتی است، استفاده از ظرفیت بازنشستگان برای مشاوره و ارائه تجربیات در اجرای شبکه، نظارت صحیح بر اجرای عملیات عمرانی در شبکه برق که نتیجه آن کاهش هزینه ها و بهره برداری صحیح است، مدیریت صحیح دارایی های فیزیکی از دیگر مواردی بود که معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر بر آن تاکید کرد.
ذبیحی با بیان اینکه اجرای این موارد در بلندمدت باعث صرفه جویی و برگشت سرمایه خواهد شد در ادامه به استفاده بهینه از نیروی انسانی و جلوگیری از استهلاک نیروی انسانی و هدر روی سرمایه ها در این بخش تاکید کرد و گفت: نیروی انسانی بالاترین سرمایه هر شرکت است که توان شرکتها بر روی حفظ و توانمندسازی سرمایه های انسانی قرار دارد.
Thursday, 28 November , 2024