به گزارش پردیسان آنلاین، رضا کرمی محمدی رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه زلزله مهمترین مخاطره پایتخت است، تاکید کرد: با توجه به اینکه وقوع زلزله هیچگاه خبر نمی‌کند، سازمان‌های دخیل در حوزه بحران در پایتخت باید هر لحظه فرصت را جهت انجام اقدامات پیشگیرانه و افزایش آمادگی‌های لازم برای مقابله […]

به گزارش پردیسان آنلاین، رضا کرمی محمدی رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه زلزله مهمترین مخاطره پایتخت است، تاکید کرد: با توجه به اینکه وقوع زلزله هیچگاه خبر نمی‌کند، سازمان‌های دخیل در حوزه بحران در پایتخت باید هر لحظه فرصت را جهت انجام اقدامات پیشگیرانه و افزایش آمادگی‌های لازم برای مقابله با این مخاطره مغتنم بدانند.

کرمی محمدی با تاکید بر اینکه راه اندازی سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران در سال ۹۹ یکی از مهم‌ترین اقدامات این سازمان در سال گذشته بود، خاطرنشان کرد: در سال جاری تمام تلاش ما توسعه و تکمیل مستمر این سامانه است.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر امکان ارسال سیگنال هشدار به سازمان‌های تخصصی جهت اقدام به موقع و سریع هنگام وقوع زلزله فراهم است، تاکید کرد: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همانگونه که در سال گذشته با سازمان‌های تخصصی و زیرساختی در حوزه مدیریت بحران مکاتباتی را داشته است آمادگی دارد تا در صورت دریافت درخواست از سوی این سازمان‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به ارائه سیگنال هشدار، جهت بهره‌برداری متناسب با نیاز این سازمان‌ها اقدام کند.

کرمی محمدی با اشاره به لزوم اشتراک‌گذاری و یکپارچه سازی اطلاعات میان سازمان‌ها و دستگاه‌های دخیل در حوزه مدیریت بحران شهر تهران گفت: بر اساس مصوبه تاریخ ۲۵ تیر سال ۱۳۹۶ هیئت محترم وزیران تمام سازمان‌ها مکلف به اشتراک گذاری اطلاعات با سازمان مدیریت بحران شهر تهران شدند.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه بر اساس این مصوبه همکاری‌ها و هماهنگی‌های قابل قبولی با سازمان‌های دخیل در حوزه مدیریت بحران شهر تهران انجام شده است، عنوان کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر با پیگیری‌های مستمر سازمان مدیریت بحران شهر تهران و همکاری سازمان فاوای شهرداری، خروجی‌های قابل توجهی در راستای ایجاد وحدت فرماندهی در مدیریت حوادث شهری ایجاد شده است.

وی افزود: نتیجه این پیگیری‌ها ایجاد نرم افزار هوشمند فرماندهی حوادث شهری است که بر این اساس امکان دسترسی و اتصال ستاد فرماندهی مدیریت بحران شهر تهران، مرکز عملیات اضطراری شهر تهران و دیسپچینگ به این نرم افزار فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد: سازمان‌های مذکور با دسترسی به اطلاعات نرم افزار هوشمند فرماندهی حوادث شهر تهران یا اتصال به آن نسبت به اشتراک گذاری اطلاعات حوادث اقدام می‌کنند یا از اطلاعات آن جهت پیشبرد هرچه سریع‌تر و دقیق‌تر عملیات اجرایی هنگام حادثه استفاده خواهند کرد.

کرمی محمدی افزود: بدین وسیله تمام سازمان‌های مرتبط با حوزه بحران وضعیت حادثه را از لحظه رخداد تا پایان عملیات رصد کرده و در صورت نیاز هماهنگی و اقدامات مناسب با وظیفه ذاتی خود را اجرا می‌کنند.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: تهران به عنوان پایتخت کشور و شهری که بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های سیاسی و اقتصادی کشور در آن مستقر شده نیازمند آن است که با نگاه پیشگیرانه و پیش از وقوع رخداد زلزله به صورت مکرر شاهد برگزاری جلسات هماهنگی با حضور سازمان‌های زیرساختی و تخصصی در حوزه مدیریت بحران باشد.

او با اشاره به اینکه قانون جدید مدیریت بحران مصوب سال ۹۸ بخشی از این همکاری‌ها را در تهران به لحاظ پشتوانه قانونی کمرنگ کرد، خاطرنشان کرد: اما واقعیت همکاری و هماهنگی بین سازمان‌های تخصصی مدیریت بحران پیش از وقوع هر نوع بحران از جمله زلزله ضرورتی انکارناپذیر است.

کرمی محمدی با اشاره به اینکه سازمان‌ها و دستگاه‌های دخیل در حوزه مدیریت بحران پایتخت با ایجاد زمینه‌های همکاری بین سازمانی می‌توانند موفق به جلب مشارکت اجتماعی و حضور و همراهی مردم پیش از وقوع بحران برای روز حادثه شوند، عنوان کرد: نفس همکاری و هماهنگی بین سازمانی بیانگر تحقق مفاهیمی چون مشارکت به عنوان یکی از شاخص‌های مهم سرمایه اجتماعی است. لذا با پایبندی به این امر مهم می‌توان به مرور نسبت به افزایش سرمایه اجتماعی بین سازمانی و برون سازمانی و جلب مشارکت اجتماعی اقدام کرد.