محسن فرهادی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین، به اقدامات وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در زمان برگزاری امتحانات نهایی پایه نهم و دوازدهم اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به دلایلی که دوستان آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات نهایی پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری داشتند، ما هم […]

محسن فرهادی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین، به اقدامات وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در زمان برگزاری امتحانات نهایی پایه نهم و دوازدهم اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به دلایلی که دوستان آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات نهایی پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری داشتند، ما هم پیش شرط‌هایی در نظر گرفتیم تا دانش آموزان، والدین آنها و همچنین اولیا مدرسه، نگرانی بابت حضور در مدرسه نداشته باشند.

وی با تاکید بر افزایش حوزه‌های امتحانی، تصریح کرد: اولین درخواست وزارت بهداشت، رعایت فاصله دو متری هر دانش‌آموز است که می‌بایست فضای ۴ مترمربعی را داشته باشند.

فرهادی با اشاره به اینکه امتحانات سایر رده‌های تحصیلی به صورت غیر حضوری برگزار می‌شود، گفت: قرار شده فضای کل مدرسه برای امتحانات این دو مقطع تحصیلی در نظر گرفته شود و از همین رو پیش بینی شده در هر کلاس بین ۴ تا ۵ دانش‌آموز حاضر شوند و امتحان بدهند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: اولویت بعدی وزارت بهداشت، برگزاری امتحانات در فضای باز است که اگر مدرسه‌ای این شرایط را داشت، امتحان در محیط‌های باز برگزار شود.

وی افزود: برای ما فقط تعداد دانش آموزان در یک کلاس مهم نیست، بلکه باید تهویه مناسب نیز برای کلاس‌هایی که دانش آموزان حضور دارند، فراهم شود.

فرهادی در عین حال به شرایط جغرافیایی استان‌ها در برگزاری امتحانات در فضای باز اشاره کرد و گفت: شرایط جوی مثل گرمای هوا در بعضی از استان‌ها اجازه نمی‌دهد که دانش آموزان زیر گرمای آفتاب بخواهند امتحان بدهند که در این مناطق، اولویت با تهویه مناسب کلاس‌ها است.

وی با عنوان این مطلب که اسامی حوزه‌های امتحانی از سوی وزارت آموزش و پرورش در اختیار ما قرار گرفته است، افزود: همکاران ما با همکاری دوستان آموزش و پرورش در جانمایی حوزه‌های امتحانی مشارکت دارند تا چنانچه شرایط رعایت پروتکل‌ها در هر حوزه امتحانی وجود نداشت، آن مدرسه از مدار برگزاری امتحانات خارج شود.

فرهادی از برگزاری وبینار مشترک وزارت بهداشت و آموزش و پرورش برای هماهنگی بیشتر قبل از آغاز امتحانات نهایی دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم، گفت: در این وبینار تاکید شد که از تجمع والدین در محل حوزه امتحانی خودداری شود و دانش آموزان نیز نمی‌بایست قبل و بعد از امتحان در محیط مدرسه تجمع کنند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در ادامه به دیگر شروط وزارت بهداشت برای برگزاری امتحانات نهایی پایه نهم و دوازدهم اشاره کرد و افزود: هر مدرسه می‌بایست به اندازه ۱۰ درصد تعداد دانش آموزان که برای امتحانات نهایی حاضر می‌شوند، ماسک تهیه کنند تا در صورت نیاز دانش آموزان، استفاده شود.

فرهادی همچنین به ضد عفونی کلاس‌ها و سرویس‌های بهداشتی با استفاده از گندزداهای جدید اشاره کرد و گفت: نکته مهم‌تر، شناسایی دانش آموزان مثبت کرونایی است تا از حضور در امتحانات جلوگیری شود. از همین رو، از مسئولان وزارت آموزش و پرورش درخواست کرده‌ایم کد ملی تک تک دانش آموزان را در اختیار ما قرار دهند تا افراد مبتلا شناسایی شوند.

وی ادامه داد: با توجه به ثبت کد ملی افراد کرونا مثبت در کشور، چنانچه دانش آموزی مبتلا باشد، به حوزه امتحانی اطلاع داده می‌شود تا از ورود او جلوگیری شود. البته وزارت آموزش و پرورش تمهیداتی برای این دسته از دانش آموزان در نظر گرفته است که در زمان دیگر امتحان بدهند.

فرهادی در پاسخ به این سوال که برای افراد کرونا مثبت بدون تست که وارد حوزه امتحانی می‌شوند چه تمهیداتی اندیشیده شده است، گفت: اگر فاصله حداقل دو متر و سایر پروتکل‌ها رعایت شود، این نگرانی کم رنگ خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخورد با مدارسی که این پروتکل‌ها را رعایت نکنند، به چه شکل و شیوه‌ای خواهد بود، افزود: بدون هیچ اغماضی آن حوزه امتحانی تعطیل خواهد شد.

فرهادی از بازرسی نیروهای وزارت بهداشت از حوزه‌های امتحانی به صورت تصادفی در طول برگزاری امتحانات خبر داد و گفت: یک ناظر بهداشتی هم از طرف آموزش و پرورش در محل برگزاری امتحانات حضور خواهد داشت.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر حوزه‌های امتحانی پروتکل‌های مدنظر وزارت بهداشت را به طور دقیق و کامل رعایت کنند، نگرانی برای دانش آموزان و خانواده‌های آنها و همچنین دست‌اندرکاران برگزاری امتحانات وجود نخواهد داشت.