رئیس جمهوری در اوایل مردادماه میهمان همدانیها بود، سفری که در دل خود ۱۷۹ طرح برای ۱۰ شهرستان را به همراه داشت و ۱۴ هزار میلیارد تومان نیز اعتبار به تصویب رسید.
پردیسان آنلاین – گروه استانها: استان همدان سی امین مقصد سفرهای استانی ریاست جمهوری در یکسالگی دولت سیزدهم بود؛ سفری استانی که از چهارم و پنجم مردادماه میزهای خدمت و بررسیهای کارشناسانه آن در استان آغاز و از ماهها پیش همواره مطالبات مردمی در قالب طرحهای پژوهشی، طرحهای ارائه شده از سوی فرمانداران، گزارشهای خبری و غیره در حال ارائه بود.
پایتخت تاریخ و تمدن و پروژههای نیمه تمام
استان همدان یکی از استانهای غربی کشور است که به سبب قدمت تاریخی خود نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین را بر خود دارد. استانی چهار فصل با ۱۰ شهرستان که میتواند در زمینههای معدن، گردشگری، کشاورزی، ادبیات، صنایع دستی و غیره سرآمد باشد.
اما این استان همواره با پروژههای نیمه تمام دست و پنجه نرم کرده است به نوعی که اولین مطالبه بررسی شده در پردیسان آنلاین، تعیین تکلیف پروژههای نیمه تمام در استان بود و این گزارش در حوزه ورزشی با عنوان ۹۲ پروژه ورزشی نیمه تمام دیار هگمتانه چشم انتظار دولت مردمی منتشر شد.
از سویی، استان همدان با دومینوی گرانی و افزایش بهای مسکن، زمین و البته اجاره بها روبرو بوده و به نوعی در این مسیر رکورد دار است. روندی که در گزارشهای دومینوی افزایش قیمت اجاره بها در همدان و بازار متلاطم مسکن در همدان نیازمند توجه ویژه مسئولان است مورد بررسی قرار گرفت.
پروژههای مسکن در همدان نیز از همان پروژههای نیمه تمام در استان هستند؛ موضوعی که بسیاری از جوانان و خانوادههای همدانی را درگیر خود کرده است و از سویی دیگر، پروژههای بهداشت و درمان در همدان نیز حال روز خوبی ندارند و همواره با اعتبارات قطره چکانی روبرو بودند. بدین ترتیب، در گزارش پروژههای نیمه تمام بهداشت و درمان همدان چشم انتظار اعتبار به عنوان یکی از مطالبات اصلی همدانیها از رئیس جمهور رسیدگی به این وضعیت نیز مطرح شد.
از سویی شاهدیم که آمارهای اشتغال همدان هم همواره مورد انتقاد بوده است؛ به نوعی که در وضعیتی که برخی این آمار را برابر ۶ درصد و ۷ درصد اعلام میکنند، عدهای اذعان داشتند که این آمارها کذب بوده و آمارهای درست نرخ بیکاری ۲۳ درصدی را شامل میشود بدین ترتیب، در گزارشی با عنوان «نرخ بیکاری» در همدان بازنگری شود / آمارها دقیق نیست به این موضوع نیز پرداخته شد.
شهرستانهای همدان نیز هر یک پتانسیلها و ظرفیتهایی دارند که سعی شد آنها نیز مورد بررسی و نیازها و مطالبات اصلی هر شهرستان نیز پیش از سفر ریاست جمهوری به استان مورد بررسی قرار گیرد؛ این موضوع در قالب «آبخیزداری، فراز و کاداستر»؛ سه طرح مهم ملایر در سفر رئیسجمهور، طرحهای فرهنگی، اقتصادی و درمان؛ مطالبه مردم درگزین از رئیس جمهور و دیگر موارد مطرح شد.
تا اینکه در تاریخ ششم مردادماه ۱۴۰۱ رئیس جمهور وارد استان همدان شد. رئیس جمهور در بدو ورود به شهر همدان در فرودگاه با تاکید بر ظرفیتهای معدنی استان همدان عنوان کرد که مشکلات معادن همدان حل میشود و طی این صحبتهابا بیان اینکه کوتاهی سفر مانع حضور در همه شهرستانها شده است، افزود: به دلیل کوتاه بودن سفر امکان سفر به شهرهای استان نیست اما در سفرهای بعدی وظیفه دارم به شهرهای دیگر استان سر زده و به مردم ادای احترام کنم.
در ادامه این سفر شاهد حضور وزیر علوم در اسدآباد، وزیر آموزش و پرورش وارد نهاوند و «شهرستان رزن» میزبان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، «بهار»، میزبان رئیس سازمان محیط زیست و معاون وزیر میراث فرهنگی و البته رئیس جمهور از پایگاه شهید نوژه همدان و مرکز دستاوردهای نظامی پایگاه هوایی نوژه همدان بازدید کرد.
همزمان دیگر وزرا مانند وزیر میراث فرهنگی به شهرستان تویسرکان رفت و وزیر جهادکشاورزی نیز در شهرستانهای ملایر و نهاوند حضور داشت. وزیر جهاد کشاورزی طی این سفر با بیان اینکه اعتبارات خوبی برای توسعه ملایر پیش بینی شده است، گفت: ملایر علاوه بر نیروی انسانی خوب به دانشگاه مستقل نیاز دارد و بر لزوم راه اندازی باغ مادری در کنار طرح فراز انگور در ملایر تاکید کرد.
مسئله آب همدان همواره چالش برانگیز بوده است، چراکه عقبماندگیهای ۱۷ ساله طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان همراه با قطعیهای شبانه روزی آب در همدان همراه بود بدین ترتیب، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی شامگاه پنجشنبه در نشست خبری سی امین سفر استانی به استان همدان اظهار کرد: متأسفانه ۱۷ سال این پروژه آبرسانی معطل مانده و خداوند تفضل کرد دست اندرکاران استان به عنوان کار اصلی دنبال کردند و گفتم مسئله آب همدان تا ۲ ماه آینده حل میشود.
این سفر با خود توجه ویژه به پروژههای نیمه تمام را به همراه داشت، مطالبهای که مردم همدان از دولت سیزدهم داشتند و رئیس جمهور در این سفر بر آن تاکید و بر ضرورت اتمام پروژههایی که مردم را رنج میدهد؛ صراحتاً تاکید ورزید.
از اتفاقات خوب این سفر میتوان به توجه به مردم روستایی به ویژه روستاهای دارای پتانسیل اشاره کرد؛ حضور سرزده رئیس جمهور در روستای کردآباد یکی از این موارد بود.
وی در شورای اداری نیز با بررسی مشاهدات و شنیدن صحبتهای وزرا و برخی نمایندگان مردم استان همدان در مجلس شورای اسلامی به ضرورت اقدام مدیران در راستای تحقق گام دوم انقلاب برای رفع مشکلات اشاره کرد و با تاکید بر تحقق شعار سال و اینکه موظف به رونق تولید در کشور هستیم، گفت: آقای استاندار از بازگشت ۸۰ واحد به چرخه تولید خبر داد که بسیار ارزشمند و شایسته قدردانی است و باید بقیه واحدهای تولیدی راکد یا نیمه تعطیل را نیز هر چه سریعتر فعال کنیم.
و در نهایت، در این سفر تعداد ۱۷۹ طرح تصویب شده، ۳۵ طرح در حوزه زیربنایی، ۳ طرح در حوزه آب، خاک و کشاورزی بوده، ۲۵ طرح در حوزه بهداشت و درمان، ۷۹ طرح در حوزه فرهنگی، ورزشی و گردشگری و ۳۳ طرح در حوزه اشتغال و در حوزه صنعت و معدن هم ۲ طرح تصویب شده است.
طرحهای مصوب در سفر استانی به همدان شامل ۳۵ طرح زیربنایی، سه پروژه حوزه آب، خاک و کشاورزی، ۲۵ طرح بهداشتی و درمانی، ۷۹ طرح فرهنگی، ورزشی و گردشگری، ۳۳ طرح مرتبط با اشتغالزایی و ۲ طرح صنعتی و معدنی است.
وعدهها و اظهارنظرهای رئیس جمهور در سفر به همدان
نام مراسم | اظهار نظر یا وعده |
فرودگاه همدان در جمع خبرنگاران | مشکلات معادن همدان حل میشود. |
دیدار با اقشار مختلف مردم همدان | ضرب الاجل ۲ ماهه برای ساماندادن بهآب استان همدان. |
در جمع نخبگان |
مدیران باید حلقههای مشورتی از نخبگان داشته باشند. به دنبال حل عقب ماندگیها هستیم. بسترهای فسادزا باید اصلاح شوند. در استان همدان باید کشاورزی محور قرار گیرد و موانع آن رفع شود. ضرورت تکمیل پروژههای نیمه تمام. |
طرح آبرسانی به شهر همدان (انتقال از سد تالوار)، بازسازی و اجرای ۳۲ رشته قنات، تکمیل شبکههای فاضلاب شهرهای همدان، ملایر نهاوند، بهار تویسرکان و اسدآباد، تکمیل تصفیه خانههای همدان و شهرکهای صنعتی، پروژه آبرسانی به شهرهای ملایر، تویسرکان و دیگر مناطق، تکمیل سد خرم رود و تکمیل مجتمعهای آبرسانی روستایی مناطق مختلف استان نیز از دیگر طرحهای مصوب سفر هیأت دولت به استان همدان است.
توسعه زیر ساختهای بخش کشاورزی استان، تکمیل پستهای برق شهرکهای صنعتی ملایر، اسدآباد و تویسرکان، تأسیس نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی ملایر، طرح تسویه و انتقال پساب مناطق و شهرکهای صنعتی نیز از دیگر مصوبات سفر در جلسه شورای اداری استان همدان بود.
به گفته آیت الله رئیسی در حوزه حمل و نقل ریلی و جادهای نیز تصمیماتی خوبی گرفت شد ضمن اینکه تکمیل برخی مراکز درمانی از جمله تکمیل و تجهیز بیمارستان ۲۷۲ تختخوابی اکباتان، تکمیل مرکز جامع سرطان بیمارستان بعثت، راه اندازی ۱۴ مرکز جامع سلامت روستایی و خانه بهداشت و تکمیل بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی رزن از مهمترین طرحهای مصوب حوزه بهداشت و درمان استان همدان است. اجرای این طرح حدود ۱۷ سال طول کشیده و با این وجود پیشرفت چندانی نداشته است، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم این طرح با قوت پیگیری و حداکثر ظرف ۲ ماه به پایان میرسد.
پیش بینی ۲,۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بخش کشاورزی همدان، اختصاص ۵۰۹ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای همدان، تخصیص ۵۸۵ میلیاردتومان اعتبار برای شهرستان رزن در سفر رئیس جمهور، اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان در راستای تکمیل بیمارستان رزن، اختصاص اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومانی برای تکمیل پروژه کریدور شمالی از دیگر پروژهها و جذبهای مهم اعتباری در طول این سفر بود.
و در نهایت، استاندار همدان پس از این سفر از تصویب ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان همدان خبر داد؛ علیرضا قاسمی فرزاد با تصریح بر اینکه بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه برای استان تعریف شد؛ عنوان کرد: مجموع مصوبات و اعتباراتی که در این سفر برای استان در نظر گرفته شد، مشتمل بر ۱۷۹ طرح با بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان بود که مورد تأیید قرار گرفت.
وی تشریح کرد: ۱۲ طرح با اعتبار ۳۰۴ میلیارد تومانی برای حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۲۰ میلیار تومان برای حوزه انتظامی و وزارت کشور، ۳۵۰ میلیارد تومان برای حوزه میراث فرهنگی، ۲۵۳ میلیارد تومان در حوزه نفت، دو هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان در حوزه نیرو، ۱۸۴ میلیارد تومان در حوزه ورزش و جوانان، ۲۵ میلیارد تومان برای بنیاد شهید، ۲۳ میلیارد تومان برای معاونت زنان، ۷۰ میلیارد تومان برای حوزه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، ۲۶ میلیارد تومان برای حوزه محیطزیست با یک طرح، ۴۳۰ میلیارد تومان در حوزه بنیاد مسکن، ۳۰ میلیارد تومان برای کمیته امداد، ۳۰ میلیارد تومان برای بنیاد مستضعفان، ۳۰ میلیارد تومان برای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، ۲۶ میلیارد تومان برای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، ۲۵ میلیارد تومان برای سازمان زندانها، ۱۲۰ میلیارد تومان برای صداوسیمای مرکز همدان، ۱۰ میلیارد تومان به اداره کل بهزیستی، ۳۸ میلیارد تومان برای بسیج سازندگی و ۴۰ میلیارد تومان برای جمعیت هلال احمر طی سی امین سفر ریاست جمهوری و هیأت دولت برای استان همدان در نظر گرفته شد.
استاندار همدان در ادامه به تشریح این اعتبارات پرداخت و به چهارخطه کردن محور علیصدر، کنارگذر استان، تکمیل پروژههای راه آهن، پروژههای آموزشی و فرهنگی، تزریق اعتبار به منطقه ویژه جهان آباد، طرحهای کشاورزی، تکمیل موزه منطقهای، تکمیل پروژه بیمارستان ولیعصر رزن، تکمیل دارالقرآن، طرحهای شهری چون تجهیز پروژههای نیرو انتظامی در همدان، تکمیل پروژههای ورزشی بانوان، مرمت گلزار شهدا، احداث بازارچه صنایع دستی بانوان، تکمیل خانههای خلاق نوآوری، تکمیل سامانه پایش آلودگی هوا، تخصیص اعتبار برای خرید یک نردبان بلند آتش نشانی و… اشاره کرد که در سی امین سفر ریاست جمهوری و هیأت دولت به همدان به تصویب رسیدهاند.
و حال، پس از کمتر از سی روز از این سفر، مردم همدان چشم انتظار تحقق وعدهها و تأکیدات این سفر هستند. از ضرب الاجل ۲ ماهه برای ساماندادن بهآب استان همدان گرفته تا توجه به اشتغال جوانان همدان؛ از موضوع مسکن گرفته و تا تزریق سریع اعتبارات به شهرستانهای ده گانه همدان.
آیت الله رئیسی در این سفر با بیان اینکه ایجاد ۲۷ هزار شغل در همدان حداقل برنامهها است؛ افزود: از استاندار و دستگاههای اداری میخواهم که تلاش کنند برای ایجاد و فعال کردن تولید و ایجاد اشتغال در استان تا خط تولید افزایش پیدا کند. با توجه به اینکه یکی از نگرانیهای ما بیکاری هستند از مدیران میخواهم حداقل ۴۰ هزار شغل در همدان برنامه ریزی شود تا بخش قابل توجهی از بیکاری رفع شود.
و حال باید دید آیا استان همدان در این مسیر عزم جزمی دارد یا خیر؟ آیا این مشاغل در قالب مشاغل شرکتی سامان دهی میشوند یا شغلهای پایدار را برای این استان به همراه دارند. از سویی رئیس جمهور در این سفر با بیان اینکه مسئله دیگر که موجب نگرانی مردم و به خصوص زوجهای جوان است و کسانی که از نداشتن مسکن رنج میبرند، مسکن است، ادامه داد: هم بر اساس قانون میدانیم و هم نیاز کشور تأمین مسکن است. از استاندار و وزیر راه خواسته شد تا با همکاری خود مردم، ایجاد تعاونیها و پرداخت تسهیلات و زمین مشکل حل شود.
قریب به سی روز از این سفر میگذرد و حال، راه آهن همدان، آب همدان، مسکن همدان و در مجموع ۱۷۹ طرح استان همدان امید به تزریق اعتبارات و تسریع در پروژهها و طرحهایی دارد که بتواند بار دیگر امید را به این استان غربی دارای پتانسیل بازگرداند.
Tuesday, 26 November , 2024