مرزن آباد- چهار ماه از عکسهای یادگاری مسئولان با سیل زدگان مرزن آبادی میگذرد و هنوز وعدههای دلگرم کننده روزهای اول قاب نشده است.
پردیسان آنلاین، گروه استانها: برای رسیدن به روستاهای سیل زده مرزن آباد باید از شهر دو ساعتی به سمتی کوهستانهای بالادست رفت، جایی که که خورشید پشت ابرهایش پنهان شده و آفتاب هم کمتر سراغی از آنان در طول سال میگیرد.
جادهای کوهستانی با شیب تند و صعب العبور که گذر آن برای غیربومیها چندان آسان نیست و سیل بردگی جاده و گل لای ناشی از سیلاب تردد را برای اهالی و روستاییان هم سخت کرده است
روستاهای الیت، آلرود، کنس دره و واسپول از جمله روستاهایی هستند که بیش از چهار ماه پیش در تابستان گرم دچار خسارت شدند و با در پیش بودن زمستان سرد و روزهای پایانی پاییز هنوز وعدههای مسئولان عملی نشده است.
خبری از وعدههای تابستانی نیست
بانویی که خانه و زندگی خود را در تلاطم سیل خروشان مردادماه از دست داده و اکنون آواره خانه این و آن شده است، میگوید: چهار ماه قبل که سیل تمام خانه و زندگی ما را با خود برد، مسئولان وعدههای دلگرم کنندهای برای رفع مشکلات داده بودند و اکنون که چند روز به زمستان مانده از این وعدهها خبری نیست.
وی که خود را کبری اسفندیاری معرفی کرد و طی چند ماه گذشته به ناچار به کرج سفر کرده و در خانه برادر و خواهرش سکونت دارد، ادامه داد: هر هفته کار ما مراجعه به بخشداری و فرمانداری است و دست آخر زمان دیگری را برای تحقق وعدهها اعلام میکنند.
محرومیت در روستاهای سیل زده چالوس و مرزن آباد موج میزند و با این حادثه، زنگار نداری و یاس در منطقه پررنگتر شده و اهالی روستاهای سیل زده هم دارایی و هم اراضی و مایملک خود را از دست دادهاند و روستاییانی که تا دیروز تولیدکننده و خانه دار بودند اینک به مستأجر و کارگر تبدیل شدهاند.
بانوی کهنسال دیگری که همه دارایی او و فرزندش چند رأس گاو بود، افزود: قبل از سیلاب چند رأس گاو و گوسفند داشتیم و اکنون پس از این حادثه، سرمایهای نداریم و تمام اسباب و اثاثیه زندگی را از دست دادهایم.
وی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اظهار اینکه هنوز جای گل ولای ناشی از سیلاب بر در دیوار خانه مخروبه ما پیدا است، افزود: مسئولان زیادی روزهای اولیه سیل برای گرفتن عکسهای یادگاری آمدند و با اینکه زمستان فرارسیده هنوز خبری از آن همه وعدههای دل خوش کننده نیست.
وی با بیان اینکه تمام اسباب زندگی اعم از تانکر آب و نفت و غیره را سیل برده است و اکنون در اتاق ترک خوردهای با کمبود وسایل گرمایشی روزگار میگذرانیم، گفت: شبهای کوهستان سرد و طاقت فرسا است و از مسئولان تقاضا داریم خانهای برای ما اجاره کنند تا روزهای سرد زمستانی را در آن سر کنیم.
این بانو با اشاره به اینکه نبود سرپناه مناسب سبب کوچ و خالی شدن روستا شده است، افزود: قرار بود ودیعه اجاره به سیل زدگان داده شود که از آن هم خبری نیست و دولت و مسئولان باید به فکر سیل زدگان باشند.
قرار بود ودیعه اجاره به سیل زدگان داده شود که از آن هم خبری نیست و دولت و مسئولان باید به فکر سیل زدگان باشند
مسیر منتهی به روستاهای کنس دره، فشکور، آلرود، دلیر، الیت و غیره کوهستانی و دارای شیب تند است و در هوای سرد پاییزی چهره زمستانی گرفته است و کاهش محسوس دما هفتههای اخیر، حال و روز روستاییان را سختتر کرده است.
علی درخشیده روستایی سیل زدهای با اشاره به تهیه طرح جابجایی روستای در معرض خطر واسپول گفت: قرار است اهالی منطقه به روستای متکارود منتقل شوند و هنوز کارها در مرحله اولیه و ابتدایی است.
وی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با بیان اینکه هنوز مکانهای اسکان موقت برای خانوارهای سیل زده فراهم نشده است، گفت: قرار بود اجاره بهای ماهانه و ودیعه مسکن داده شود که از آن هم خبری نیست.
وی ادامه داد: روستاییان منطقه با مشکلات و چالشهای زیادی دست و پنجه نرم میکنند و سرمای هوا و نبود امکانات شرایط برای آنها را بیش از پیش سخت کرده است که تقاضای رسیدگی عاجل و تأمین امکانات مورد نیاز را داریم.
به رغم آنکه تلاش و پیگیریهای مسئولان برای تأمین نیازها و بهبود زیرساختهای در مناطق سیل زده چالوس ادامه دارد اما هنوز سیل زدگان طعم این خدمت را احساس نکردهاند، محمدعلی محسنی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به بازدید چندباره مسئولان ملی و استانی و شهرستان از مناطق سیل زده گفت: موضوع سیل مرزن آباد را بارها از تریبون مجلس و یا دیدار با رئیس جمهور پیگیری کردیم.
۱۸ خانه خراب شد
وی با بیان اینکه برای حمایت از سیل زدگان تسهیلات بلاعوض و کم بهره ابلاغ شده است، افزود: در سیل مرزن آباد ۱۸ خانه کامل تخریب شد که تصمیمات لازم برای حمایت و ساخت گرفته شده است.
وی ادامه داد: سیل مردادماه به ابنیه، راهها، مزارع کشاورزی و مسکن مردم خسارت زد که دستگاههای متولی نظیر بنیاد مسکن و راه شهرسازی پیگیریهای لازم را در این بخش در دستور کار دارد.
حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با اشاره به اینکه اعتبارات سیل اخیر در چالوس به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است که در مرحله نخست ۶۸ میلیارد تومان تنخواه و مرحله دوم ۹۰ میلیارد تومان در حال عقد موافقتنامه هستیم، افزود: استان مازندران رتبه سوم تخصیص اعتبارات سیل را دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران یادآور شد: اعتباری که از محل ماده ۱۶ و ۱۷ از سوی ستاد مدیریت بحران به مازندران اختصاص پیدا کرده است ۱۲۰ درصد افزایش یافت.
سیل مردادماه سال جاری بیش از پنج هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به مناطق مختلف مازندران خسارت زد و از این میزان بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به شهرستان چالوس آسیب زده بود.
Monday, 25 November , 2024