به گزارش پردیسان آنلاین به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، در سال ۹۹ علیرغم مشکلات موجود در انتخاب پیمانکاران حفاری به دلیل نوسانات نرخ ارز، توسعه اکتشافات با تمرکز بر مواد معدنی استراتژیک و ذخایر عمیق با بیش از ۷۰ هزار متر حفاری مغزه گیری، اخذ ۲۱ فقره پروانه اکتشاف و ۶ فقره گواهی کشف […]
به گزارش پردیسان آنلاین به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، در سال ۹۹ علیرغم مشکلات موجود در انتخاب پیمانکاران حفاری به دلیل نوسانات نرخ ارز، توسعه اکتشافات با تمرکز بر مواد معدنی استراتژیک و ذخایر عمیق با بیش از ۷۰ هزار متر حفاری مغزه گیری، اخذ ۲۱ فقره پروانه اکتشاف و ۶ فقره گواهی کشف انجام شد.
در سال ۹۹ گزارش نهایی فاز اول اکتشاف محدوده جانجا با ذخیره ۲۲۲ میلیون تن کانسنگ مس و طلا به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان ارسال شد، همچنین فاز شناسایی و پی جویی ۶ پهنه و فاز شناسایی ۱۳ پهنه به اتمام رسید که در نهایت منجربه آزادسازی بیش از ۵۹ هزار کیلومترمربع از محدوده های بلوکه شده گردید.
بر اساس این گزارش در حوزه بهره برداری مجتمع سرب و روی انگوران هم در زمینه تولید خاک روی در معدن روباز و هم در زمینه تولید خاک سولفیدی در بخش زیرزمینی با درصد تحقق به ترتیب ۹۲ درصدی و ۱۱۱ درصدی توانسته رشد قابل توجهی در زمینه تولید سال ۹۹ نسبت به برنامه اعلامی مجتمع داشته باشد. این مجتمع در سال گذشته موفق به دریافت پروانه بهره برداری در بخش گردشگری معدنی شد که طبق برنامه ریزی های صورت گرفته با پایان همه گیری بیماری کرونا خواهد توانست با جذب گردشگران معدنی نقش بزرگی را در اشتغال و کارآفرینی در منطقه ماهنشان و شهرستان دندی ایجاد کند.
همچنین معدن طلای هیرد نیز در بخش تولید کانسنگ طلای هیرد با رکورد ۱۳۱ درصدی در زمینه تولید توانسته پیشرفت قابل توجهی را در کارنامه سال ۱۳۹۹ خود ثبت کند و با پیشرفت ۸۲ درصدی در بخش احداث کارخانه تولید شمش طلا خواهد توانست در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.
بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مدیریت و راهبری تعدادی از مجتمع های تحت پوشش خود را به بخش خصوصی واگذار کرد که مجتمع معدنی سرب نخلک و فروکروم جغتای از آنجمله است.
خوشبختانه از زمان واگذاری مجتمع معدنی سرب نخلک تاکنون شاهد رشد اشتغال، تولید و ایجاد طرح های توسعه و همچنین اکتشافات گسترده در منطقه نخلک هستیم، در سال ۹۹ با احداث کارخانه تولید کنسانتره به ظرفیت ۱۲ هزار تن در سال و تخریب کارخانه قدیمی و احداث کارخانه جدید تولید کنسانتره به ظرفیت ۱۸۰۰ تن و با سرمایه گذاری مجموعاً ۴۰۰ میلیارد ریال توانسته پیشرفت چشمگیری در حوزه معدن در سال ۱۳۹۹ داشته باشد که در سال ۱۴۰۰ برنامه ریزی برای افزایش سرمایه گذاری تا سقف ۱۵۰۰ میلیارد ریال صورت گرفته است. لازم به ذکر است که این مجتمع نقش بسزایی در تولید سرب کشور خواهد داشت.
همچنین مجتمع فروکروم جغتای با تولید بیش از ۲۴ هزار تن فروکروم از برنامه تولید ۲۰ هزار تنی خود فراتر رفت و توانسته در سال ۱۳۹۹ کارنامه عملکرد قابل توجهی از خود ارائه دهد.
توسعه:
با توجه به شاخص عملکرد پیشرفت طرح های تجهیز و توسعه ای شرکت می توان به ۲۲ طرح توسعه ای با برآورد سرمایه گذاری حدود ۶۸,۶۰۰ میلیارد تومان با نظارت واحد طرح و توسعه اشاره کرد که این طرح ها در حال اجرا و تجهیز هستند و در سال ۹۹ با توجه به درصد پیشرفت فیزیکی این طرح ها، جذب سرمایه حدود ۴۵۸۰ میلیارد تومان محقق شده است.
پژوهش:
در سال ۹۹ شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ۱۴ قرارداد پژوهشی به ارزش ۵٫۸۲۷ میلیون تومان با دانشگاه ها و مراکز آموزشی منعقد کرد که نسبت به سال ۹۸ به ترتیب پیشرفت ۲۵۰ و ۵۳۰ درصدی را رقم زد و از این نظر می توان گفت سال ۹۹ درخشش ایمپاسکو در بخش پژوهش را شاهد بودیم.
تولید داخلی و بومی سازی ۱۶ قطعه و تجهیز اصلی در مجتمع های تحت پوشش ایمپاسکو، بومی سازی و تولید داخلی ۲ ماده شیمیایی سیانور و کربن اکتیو با انتخاب پیمانکار سیانید سدیم و نیز امکان سنجی جایگزینی مواد گرافنی به جای کربن فعال از دیگر اقدامات شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال ۹۹ است. همچنین ۸ پروژه پژوهشی در سال ۹۹ به اتمام رسید که نسبت به سال ۹۸ (۴ پروژه) پیشرفت ۱۰۰ درصدی را کسب کرد.
پروژه های پژوهشی انجام شده در سال ۹۹ شامل استفاده از تکنولوژی بیواکسیداسیون برای افزایش بازیابی و کاهش مصرف مواد شیمیایی در معدن طلای موته در مقیاس نیمه صنعتی، جذب طلا و نقره از محلول سیانیدی توسط مواد گرافنی و امکان سنجی جایگزینی به جای کربن فعال، مطالعات هیدروژئولوژی و تامین آب معدن طلای هیرد، ساماندهی مرکز اسناد فنی و مدارک علمی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مطالعات فلوتاسیون اکسید آنتیموان سفیدابه در فاز آزمایشگاهی، تدوین برنامه احیای معادن و فعال سازی ذخایر کوچک ایران بر مبنای تحلیل تجارب جهانی و توسعه فرآوری موبایل مواد معدنی، استقرار نظام جامع مدیریت دانش در شرکت های زیرمجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مطالعات کانی شناسی، سنگ شناسی، دگرسانی، ژئوشیمی و ژنز کانه زایی آهن و عناصر همراه با نگاهی ویژه به عناصر کمیاب در کانسار چاه گز منطقه بافق و ارائه الگوی فرآیند اکتشاف در پتانسیلهای مشابه است.
اقتصادی:
مدیریت اقتصادی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در کنار سایر ارکان جهت ساز شرکت بعنوان حلقه ای از زنجیره هدفمند و همسو با استراتژی های کلان شرکت وظیفه جذب سرمایه و اجرای تصمیمات فروش محصولات و مواد معدنی مجتمع های تابعه را عهده دار است. در همین راستا می توان به فروش شمش طلا در بورس کالای ایران و افزایش حدود ۶۰۰ درصدی فروش نسبت به یکسال گذشته اشاره کرد. همچنین می توان به برنامه ریزی و فروش ماده معدنی انگوران در بورس کالای ایران و افزایش ۲۶ درصدی آن نسبت به سال گذشته، بازاریابی و فروش صادراتی خاک فسفات، عرضه سنگ آهن در بورس کالای ایران و شناسایی و انجام مذاکرات متعدد با سرمایه گذاران داخلی و خارجی اشاره کرد.
راهبرد هدایت موثر و جذب کارآمد سرمایه گذاران توانمند یکی از شاخص ترین عملکردهای ایمپاسکو در سال ۹۹ بود. در این راستا جذب سرمایه در ۷ مجتمع و طرح به ارزش ۵۹۶۳ میلیارد تومان صورت گرفت، همچنین میزان جذب سرمایه ۷ مجتمع و طرح دیگر نیز با رقمی بالغ بر ٩۵١٩ میلیارد تومان در دست اقدام است.
طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس:
با توجه به ادامه بحران اقتصادی ناشی از فشارهای بین المللی به ویژه تحریم های ظالمانه آمریکا، عدم تحقق پیش بینی فروش نفت و اختلال در تامین بودجه مورد نیاز کشور و تاکید مقام معظم رهبری بر اهمیت تولید و اشتغال با شعار جهش تولید، در سال ۹۹ نیز پروژه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در اولویت طرح های اقتصاد مقاومتی قرار گرفت.
در همین راستا در مجموع احیاء، فعالسازی و توسعه ۲۵۳ معدن از ابتدای سال ۹۹ توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران انجام شد.
شناسایی و اولویت بندی ۹۹۶ محدوده معدنی، انجام اقدام کلینیکی بر روی ۴۹۳ محدوده معدنی، حمایت و توسعه به منظور صدور جواز تاسیس، افزایش ظرفیت و تامین مواد اولیه برای ۱۵ واحد فرآوری از دیگر اقدامات طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در سال گذشته است.
Monday, 23 December , 2024