پیامبر اکرم (ص) در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان دست به درگاه الهی برداشته و اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیرَاتِهِ وَ لاتَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یا هَادِیا إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ. خدایا در این ماه بهره‌ام را از برکت‌هایش کامل گردان و راهم را به سوی نیکی‌هایش هموار نما و […]

پیامبر اکرم (ص) در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان دست به درگاه الهی برداشته و اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیرَاتِهِ وَ لاتَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یا هَادِیا إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ. خدایا در این ماه بهره‌ام را از برکت‌هایش کامل گردان و راهم را به سوی نیکی‌هایش هموار نما و از پذیرفتن خوبی‌هایش محرومم مساز، ای هدایت کننده به سوی حقیقت آشکار.

حجت الاسلام حسن عامری به خبرنگار معارف پردیسان نوین گفت: این دعا در واقع ادامه دعای روز هجدهم است که پیامبر اکرم (ص) از خدا خواسته است. یعنی باید به جایی برسیم که با توجه به اعمالمان به خدا نگوییم مرا بس است. چون ممکن است بعضی از اعمال را چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت به گونه ای انجام دهیم که احساس کنیم وظیفه خود را در نزد درگاه الهی انجام داده ایم در حالی که باید همیشه از خدا بخواهیم که بیشتر از آنچه انجام داده ایم به ما توان بدهد. در دعای نماز عید فطر نیز از خدا می خواهیم که هر چه به بندگان صالح خود عطا می کند، به ما هم آن را بدهد و ما نباید قانع باشیم.

وی افزود: دومین موضوعی که در این دعا مطرح است آسان شدن کارهای خیر است و از خدا می خواهیم تا انجام دادن هر کار نیکی برای ما آسان شود. چون بعضی افراد هنگام انجام کارهای نیک احساس سختی می کنند. مثلا بعضی افراد هنگام نماز اول وقت، کمک به یک نیازمند، رسیدگی به پدر و مادر یا حتی در زمان گرفتن روزه به دنبال راهی هستند تا از مسئولیت شانه خالی کنند. لذا در این دعا از خدا می خواهیم که راه را برای انجام کارهای نیک باز کند.

این استاد حوزه اضافه کرد: کارهای نیک و خیرات زمانی اثرگذار است که خدا آن را از ما قبول کند. چون گاهی نماز می خوانیم ولی آن نماز مقبول درگاه الهی نیست. نماز باید همچون نردبان ترقی انسان را به سمت آسمان ببرد ولی اگر هر دو سر نردبان بر روی زمین باشد، به هر اندازه که فعالیت کنیم، هیج اثری ندارد در صورتی که اگر یک سمت آن به سمت آسمان باشد، هر گامی که برمی داریم به بالا می رویم. به همین دلیل باید کاری کنیم که نمازمان حتی اگر کم باشد ولی مقبول درگاه الهی قرار گیرد یا اگر روزه می گیریم و به دیگران کمک می کنیم، حتی اگر میزان آن کم باشد خدا آن را قبول کند. البته ما در هر زمینه ای نیاز به راهنمایی الهی داریم تا اعمالمان مقبول خدا باشد.