علی محمدی‌مقدم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین تاکید کرد: ارژن به ‌صورت گونه همراه و توده‌های آمیخته در چهارمحال و بختیاری در مناطق کَره‌بس، دوپلان و بیشتر مناطق استان ارژن وجود دارد. وی افزود: ارژن هم‌اینک در سطحی برابر ۲۰۰ هکتار به ‌صورت توده‌های خالص در منطقه ارجنا روستای اَرجنک، […]

علی محمدی‌مقدم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین تاکید کرد: ارژن به ‌صورت گونه همراه و توده‌های آمیخته در چهارمحال و بختیاری در مناطق کَره‌بس، دوپلان و بیشتر مناطق استان ارژن وجود دارد.

وی افزود: ارژن هم‌اینک در سطحی برابر ۲۰۰ هکتار به ‌صورت توده‌های خالص در منطقه ارجنا روستای اَرجنک، بخشی از گردنه خُلک، یانچشمه و برخی مناطق دیگر استان مشاهده می‌شود.

محمدی‌مقدم تصریح کرد: تمامی ذخیره‌گاه‌های ارژن چهارمحال و بختیاری در اختیار اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان قرار دارد و حفاظت از ذخیره‌گاه‌های ارژن این استان هرساله تا ابتدای فصل پاییز ادامه دارد.

وی اظهار داشت: تقویت پوشش، شادابی پایه‌های ارژن، افزایش گلدهی و زادآوری از مهمترین نتایج اجرای طرح ذخیره‌گاه‌های ارژن به‌شمار می‌رود.

محمدی‌مقدم گفت: بهترین شیوه حفظ ذخیره‌گاه‌های ارژن ارتقای آگاهی عمومی، افزایش همکاری مردم و برخورد جدی و سخت‌گیرانه با تعرض‌کنندگان به این ذخیره‌گاه‌ها است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این مرکز بر روی خواص کیفی روغن بادام کوهی از خانواده “اسکوپاریا” مانند ارژن تحقیقاتی انجام داده است.
حسن جهانبازی در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین تاکید کرد: خواص روغن بادام کوهی از خانواده “اسکوپاریا” مانند ارژن از لحاظ اسیدهای چرب غیر اشباع مانند اُمِگا ۳ و ۶ کیفیت مطلوبی دارد.
وی افزود: درصد روغن و اسیدهای چرب غیر اشباع در روغن بادام کوهی از خانواده “اسکوپاریا” مانند ارژن بالاست و از کیفیت و خواص درمانی مناسبی برخوردار است.
جهانبازی تصریح کرد: البته باید فعالان حوزه درمان بر روی خواص این روغن تحقیقات انجام دهند و آن را اثبات کنند.
وی یادآور شد: مردم محلی ساکن در مناطق بادام کوهی از خانواده “اسکوپاریا” مانند ارژن بذرهای آن را جمع‌آوری و شیرین می‌کنند تا از آن در تهیه و پخت انواع شیرینی، نقل و صنایع وابسته به آن استفاده شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: ارژن برای بوم‌سازگان (اکوسیستم) جنگلی و مرتعی از لحاظ سازگاری نسبت به گونه‌های درختی دیگر بهتر مستقر می‌شود.
وی گفت: بادام کوهی از خانواده “اسکوپاریا” مانند ارژن نسبت به سایر گونه‌های درختی از آب و خاک محافظت مطلوب‌تری انجام می‌دهد.
جهانبازی تاکید کرد: نیاز اکولوژیکی بادام کوهی از خانواده “اسکوپاریا” مانند ارژن نسبت به سایر گونه‌ها پایین‌تر است.
وی افزود: در همیتن راستا توصیه می‌شود برای حفظ پوشش جنگلی، آب و خاک از انواع گونه‌های درختی

به گزارش پردیسان نوین، ارژن درختی است با چوبی سخت که در گذشته از آن کمان می‌ساختند.

ارژن گونه‌ای بادام کوهی با نام علمی “آموگْدالوس لوکیوئیدِس” زیرگونه “هُریدا” از تیره “گل سرخیان۴” است که آن را ارجن نیز می‌نامند و دارای خاصیت دارویی است.

ارژن درختچه‌ای کوچک با بلندای یک متر و دارای خارهای فراوان است که شاخه‌های جوان آن قهوه‌ای روشن و شاخه‌های مسن آن خاکستری مایل به سفید است.