این در حالیست که بنا به هشدارهای موکد مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هنوز هم شرایط این استان از لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت عادی قرار ندارد، مضافاینکه کادر درمانی این خطه نیز که در هفته جاری سه نفر از همکاران خود را بهدلیل ابتلا به این بیماری از دست دادهاند، بر دایره نگرانیها افزوده است. وزارت بهداشت، درمان و […]
این در حالیست که بنا به هشدارهای موکد مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هنوز هم شرایط این استان از لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت عادی قرار ندارد، مضافاینکه کادر درمانی این خطه نیز که در هفته جاری سه نفر از همکاران خود را بهدلیل ابتلا به این بیماری از دست دادهاند، بر دایره نگرانیها افزوده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روز دوشنبه هشتم اردیبهشت اعلام کرد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، به ٩١ هزار و ۴٧٢ نفر رسیده و تاکنون پنج هزار و ۸۰۶ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست دادهاند.
معاون وزیر بهداشت تأکید کرد که خطر کرونا همچنان وجود دارد و ۶٠ شهرستان شامل مراکز استانهای پر جمعیت همچون خوزستان، تهران، اصفهان، فارس و لرستان در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.
با این وجود، بسیاری از مردم اصفهان در ترددها، ایاب و ذهاب و خرید و فروشهای روزمره خود، چنان با خاطری آسوده گام برمیدارند که انگار نه انگار این ویروس کشنده همچنان در کمین آنهاست.
این روزها، بسیاری از اعضای خانوادهها دوشادوش یکدیگر و بدون رعایت کوچکترین فاصلهای در سطح بوستانهای اطراف زایندهرود به قدم زدن و حتی اُطراق کردن میپردازند که این امر نگرانی بسیاری را در باره آغاز موج جدیدی از مبتلایان به کرونا ایجاد کرده است.
بیشترین آثار بیتوجهی مردم به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و تراکم رو به ازدیاد در مراکز خرید و شبکه حمل و نقل عمومی شامل مترو و اتوبوسرانی این شهر قابل مشاهده است.
تردد عادی مردم در بانکها، فروشگاهها، پاساژها و بسیاری از مراکز عمومی، بیانگر این است که گویی هیچ نگرانی بابت ابتلا به بیماری کرونا ندارند.
در مراودات عادی مردم حتی دیده میشود که برخی از سالمندان و کودکان نیز بدون هرگونه لوازم بهداشتی و ایمنی شامل ماسک و دستکش به تردد در سطح معابر پرازدحام میپردازند.
این ملاحظات در حالیست که رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در باره احتمال شروع موج دوم ویروس کرونا ظرف ۱۰ روز آینده بهدلیل بازگشایی بوستانها و افزایش رفتارهای مخاطرهآمیز شهروندان هشدار داده و گفته است که برای ایمن نگه داشتن آحاد جامعه، هر کمکی که میتواند عاملی در کاهش رفتارهای پرخطر شهروندان باشد بایستی مورد اهتمام قرار بگیرد.
دکتر طاهره چنگیز افزوده است: با وجود آنکه شیب شیوع ویروس کرونا در زمان حاضر رو به پایین است و در هفتههای گذشته، تعداد نمونههای مثبت از حدود ۴۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته ولی با این حال باید برای جلوگیری از شیوع مجدد بیماری، کنترل بیشتری بر رفتارهای مردم در سطح شهر صورت بگیرد.
وی در عین حال با تاکید براینکه قرنطینه کردن شهروندان بیش از این نیز امکانپذیر نیست، گفت: لازم است به شهروندان بیاموزیم که چگونه با شرایط فعلی و حاکمیت دوره کرونایی زندگی کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: در این راستا نیاز است که با شیوههای مختلف بر تغییر عادتهای غلط مردم پرداخته شود.
وی استفاده از ماسک در اماکن عمومی و رعایت فاصله اجتماعی در مراکز خرید بهویژه در بانکها، نانواییها و دیگر صنوفی که باید ساعتی مردم در صف انتظار باشند را الزامی دانست.
طاهره چنگیز خاطرنشان کرد: به هر حال باید تا زمان دستیابی به واکسن این ویروس، رعایت موارد بهداشتی در برنامه زندگی روزمره مردم مورد توجه مجدانه قرار بگیرد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در باره افزایش مبتلایان به بیماری کوئید – ۱۹ ناشی از ازدیاد ترددها در سطح شهر و رفتن مردم به پارکها و بوستانها هشدار داده است.
آرش نجیمی افزود: تداوم این شرایط بسیار بد و خطرناک است بطورریکه هر لحظه ممکن است نمودار ابتلا به کرونا در اصفهان افزایش یابد.
وی با ابراز نگرانی ازخستگی و فرسودگی کادر درمانی درگیر با این بیماری خاطرنشان کرد که صاحبنظران حوزه سلامت بر این باور بودند که باید تا بهبود شرایط و از بین رفتن کامل بیماری، شرایط قرنطینه و تعطیلیها ادامه داشته باشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بازگشایی دوباره مشاغل در انگارهزنی و نوع نگرش مردم در باره تمام شدن بحران بیماری تأثیر زیادی داشته در حالی که هر لحظه ممکن است با موجی تازه از مبتلایان به این بیماری در سطح استان مواجه شویم.
مراقب تضعیف سیستم ایمنی جامعه در برابر کرونا باشیم
رییس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر اصفهان بر این باور است که باید با تصمیمگیری درست و کارشناسی مراقب باشیم تا سیستم ایمنی جامعه در برابر ویروس کرونا ضعیف و نابود نشود.
کوروش محمدی در گفت و گو با پردیسان نوین به ضعف مواجهه با بحران کرونا اشاره کرد و گفت: مدیریت بحران از همان ابتدای ورود ویروس به کشور در رودررویی با این بیماری بسیار ضعیف عمل کرد و همین امر موجب شد تا این ویروس به اصفهان هم وارد شود.
وی هشدار داد: تصمیمات متناقض و ارائه اطلاعات ضد و نقیض باعث شده که مردم بیتوجه به رعایت مسائل بهداشتی ناظر به شیوع ویروس کرونا، بیمحابا در سطح شهر تردد کنند.
این جامعهشناس افزود: از سویی تصمیمات اعلام شده در باره بازگشایی و آزادسازی اصناف نیز صلابت طرح فاصلهگذاری اجتماعی را برهم زد.
محمدی در عین حال از آمادگی ستاد ویژه کرونای اصفهان در شهرداری برای مواجهه با پیک دوم این بیماری خبر داد و گفت: بر این اساس فاصلهگذاری و نشانهگذاریها در مترو انجام و محلولهای ضدعفونی کننده نیز در محلهای پیشبینی شده آماده است.
آگاهیرسانی به مردم از وضعیت فعلی کرونا در اصلاح رفتارهای آنها تاثیر دارد
یک محقق و جامعهشناس نیز معتقد است: آگاهیرسانی به مردم از وضعیتی که استان بهدلیل شیوع ویروس کرونا در آن قرار دارد میتواند در اصلاح رفتارهای غیربهداشتی آنها موثر باشد.
فخری رضایی در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: عامه مردم بنا به مشاهدات خود اقدام به تصمیمگیری برای هرگونه رفتاری میکنند و تماشای جمعیت عادی و فراوان در حال تکاپوی روزمره، خواهناخواه این پیام را به آنها میرساند که لابد مشکل بیماری رفع شده است.
وی اظهارداشت: زمانی که به یکباره بیشتر فعالیتهای صنفی آغاز بکار کرده و تعطیلی از چهره شهر رخت بر بسته است، شهروندان بطور طبیعی به این نتیجه میرسند که اوضاع عادی و بیخطر شده است.
این جامعهشناس با انتقاد از ارائه نکردن آمار درست از میزان ابتلای افراد به بیماری کرونا و وخامت واقعی اوضاع به شهروندان گفت: این امر نیز خاطر آنها را آسودهتر برای ترددهای رایج و بدون تجهیزات ایمنی کرده است.
وی اضافه کرد: باید با اطلاعرسانی و آگاهیبخشی درست از وضعیت موجود به مردم و اینکه رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی میتواند به سلب حیات آنها و اطرافیانشان منجر شود مردم را از این رفتار بیمحابا و نابسامانی اجتماعی و بهداشتی هراساند.
رضایی همچنین یادآوری وضعیت خطیر پزشکان و پرستاران و کادر درمانی در مواجهه با این بیماری بخصوص شهادت تعدادی از آنها در هفته جاری را در ممانعت از ترددهای غیرضرور مردم در سطح شهر و بیتوجهیشان به استفاده از تجهیزات ایمنی شامل ماسک و دستکش، بسیار مهم و موثر دانست.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۹۲ هزار و ۵۸۴ نفر به طور قطعی به کرونا مبتلا شدند و با فوت ۷۱ تن در۲۴ ساعت گذشته، تعداد آنها به پنج هزار و ۸۷۷ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز سهشنبه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر نهم اردیبهشت بر اساس گزارش آزمایشگاهها و دانشگاه های علوم پزشکی هزار و ۱۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ شناسایی شدند .
وی بیان کرد: بر اساس گزارشها تاکنون ۷۲ هزار و ۴۳۹ نفر از بیماران بهبود یافته و از بیمارستانها ترخیص شدند که معادل حدود ۷۵ درصد مبتلایان است و ۲ هزار و ۹۸۳ نفر از بیماران تحت مراقبت قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۴۲ هزار و ۵۹۰ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در ۱۲۶ آزمایشگاه انجام شده است از مردم خواست ، همچنان فاصلهگذاری هوشمند اجتماعی را رعایت و افرادی که در مکان های عمومی حضور پیدا می کنند، باید از ماسک استفاده کنند.
Saturday, 23 November , 2024