محسن احتشام روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: فعالان اقتصادی بخش خصوصی در خراسان جنوبی همواره با سیاستهای دولت در راستای اهداف کلان کشور همسو بودهاند و سال گذشته نیز برای رونق تولید تمام تلاش خود را به کار گرفتند. وی با بیان اینکه اواخر سال ۹۸ با شیوع ویروس […]
محسن احتشام روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: فعالان اقتصادی بخش خصوصی در خراسان جنوبی همواره با سیاستهای دولت در راستای اهداف کلان کشور همسو بودهاند و سال گذشته نیز برای رونق تولید تمام تلاش خود را به کار گرفتند.
وی با بیان اینکه اواخر سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا بخشیهای مهمی از اقتصاد استان دچار رکود شد اظهار داشت: مهمترین این بخشها صنعت گردشگری بود که علیرغم نوپا بودن اما فعالان این بخش نوروز را فرصت بسیار مناسبی برای رشد اقتصادی خود میدانستند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به مشکلات بخش گردشگری در استان و خسارتهایی که بعد از شیوع ویروس کرونا متحمل شدهاند گفت: در واقع بخش گردشگری به طور کامل تعطیل شده و علیرغم وجود برخی هزینههای ثابت و جاری این بخش هیچ درآمدی در ماههای اخیر نداشته است.
وی به مصوبه وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر تعطیلی تمامی واحدهای گردشگری و اقامتی اشاره کرد و افزود: کنسل شدن رزرو هتلها در عید نوروز مشکلات زیادی به همراه داشت زیرا هتلداران بخش عمدهای از این نقدینگی را تبدیل به مواد غذایی برای یک ماه فروردین کردهاند و امکان برگشت نقدینگی آنها بسیار دشوار شده است.
احتشام، تخصیص سبدهای حمایتی، بخشودگی مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی، تعدیل نرخ حاملهای انرژی، مساعدت و همراهی بانکهای عامل همکاری شرکتهای هواپیمایی برای استرداد وجود مسافران را از جمله راهکارهای پیشنهادی برای این بخش مطرح کرد.
وی با تاکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا بر بخش صادرات و واردات نیز تاثیر مشهود داشته است گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا شاهد برخی محدودیتها از طرف دولت افغانستان و سایر کشورها مبنی بر خریدن نکردن کالا و یا توقف کالا در فرودگاهها و بنادر بودیم.
رییس شورای ملی زعفران افزود: این در حالی است که تجار و صادرکنندگان روی صادرات در روزهای منتهی به سال جدید حساب ویژهای باز کرده و خریدهای اعتباری انجام دادهاند.
وی اظهار داشت: برخی فعالان اقتصادی از سیستم بانکی اعتبارات بلند مدت و یا کوتاه مدت دریافت کردهاند که با توجه به اوضاع پیش آمده از عهده پرداخت وامها بر نمیآیند و همچنین نوسان نرخ دلار در این ایام ضرر و زیانهای هنگفتی بر صادرکنندگان و واردکنندگان تحمیل میکند.
احتشام بر تدوین بسته حمایتی ویژه صادرکنندگان، پیلهوران و بخصوص فعالان اقتصادی مرتبط با کشور افغانستان در شرایط فعلی تاکید کرد و گفت: استمهال مواردی شامل بدهیهای بانکی، مالیاتهای سررسید شده فعالان اقتصادی، بدهیهای احتمالی تامین اجتماعی، هزینههای جاری آب وبرق و گاز واحدهای تولیدی صادراتی و نیز اعطای وامهای بلندمدت و کوتاه مدت با نرخ بهره پایین و اعطای یارانه و بسته حمایتی به فعالان اقتصادی برای پرداخت حقوق و مزایای پرسنل، عیدی و پاداش پایان سال در قالب تسهیلات از دیگر پیشنهادات برای این بخش است.
وی همچنین به توقف فعالیت برخی واحدهای تولید و خدماتی به دلیل شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و یادآور شد: از آنجایی که اصل هزینههای پرسنلی در زمان توقف فعالیت پرداخت میشود انتظار میرود برای کاهش خسارت به این واحدها، مطالبات حقوق دولتی با نگاه ویژه در دستور کار باشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای بخش کشاورزی پس از شیوع ویروس کرونا افزود: سطح تقاضا در بازارهای مصرف به شدت پایین آمده لذا در خصوص بازار محصولاتی از جمله زرشک، عناب و پسته با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: ریزش روزانه قیمت این محصولات منجر به زیان هنگفت فعالان این بخش شده به طوری که از پرداخت وجوه کشاورزان و تولید کنندگان عاجز هستند.
احتشام گفت: علاوه بر این معضلات شیوع ویروس کرونا در بخش صادرات محصولات کشاورزی نیز اثرگذار بوده و در شرایط فعلی باعث از دست رفتن بازارهای خارجی و داخلی شده است.
وی وام کمبهره به عنوان سرمایه در گردش و استمهال وامهای مأخوذه توسط افرادی که درگیر این موضوع هستند برای مدت ۶ ماه را از جمله راهکارهایی دانست که در کاهش خسارتها اثرگذار خواهد بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۹، سال جدید را «جهش تولید» نامگذاری و خطاب به دستاندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم بهوجود آید.
حضرت آیت الله خامنهای افزودند: البته لازمه تحقق این هدف برنامهریزی است و بخشهای مختلف مانند سازمان برنامه، مجلس و مرکز تحقیقات آن، قوه قضائیه، مجموعههای دانشبنیان و گروههای پرشمار جوان، مبتکر و فعال باید در این برنامهریزیها شرکت کنند.
رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد: تاکنون ۷۴ هزار و ۸۷۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۴ هزار و ۶۸۳ نفر رسیده است.
کیانوش جهانپور افزود: خبر خوش امروز این است که بعد از مدتها تعداد درگذشتگان بیماری کووید- ۱۹ در ۲۴ ساعت دو رقمی شده است و امیدواریم با کاهش ترددهای غیر ضروری مردم، رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی و در خانه ماندن مردم در روزها و هفتههای آینده نیز این روند را داشته باشیم و به مدد الهی بتوانیم اپیدمی کرونا را در کشور شکست دهیم.
Saturday, 23 November , 2024