«سعید فرخی» روز یکشنبه در نشست هماندیشی تدوین برنامه عملیاتی جهش تولید استان مرکزی، افزود: مقام معظم رهبری در سخنرانی اولین روز سال جدید تمامی لایه های مختلف جامعه را مخاطب قرار دادند و آحاد مردم و مسوولان باید در تحقق منویات معظم له بسیج شوند. وی ادامه داد: بی شک نامگذاری سال ۱۳۹۸ با […]
«سعید فرخی» روز یکشنبه در نشست هماندیشی تدوین برنامه عملیاتی جهش تولید استان مرکزی، افزود: مقام معظم رهبری در سخنرانی اولین روز سال جدید تمامی لایه های مختلف جامعه را مخاطب قرار دادند و آحاد مردم و مسوولان باید در تحقق منویات معظم له بسیج شوند.
وی ادامه داد: بی شک نامگذاری سال ۱۳۹۸ با عنوان رونق تولید از سومی مقام معظم رهبری براساس ایجاد یک خودباوری در مردم و مسوولان بود اما جهش تولید یک گام فراتر از رونق تولید است که همه باید در تحقق آن نقشآفرینی کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اظهار داشت: فهم و درک عمیق مردم و مسوولان از جهش تولید باید به یک تغییر بسیار جدی و ساختاری به خصوص در نوع نگاه جامعه از تولید منجر شود و از ظرفیت های موجود به بهرتین شکل ممکن برای تحقق آن استفاده شود.
فرخی بیان کرد: رفتار و تفکر دستگاههای اجرایی نسبت به سرمایهگذاری باید تغییر کند بنابراین تسهیل در امور سرمایهگذاران، رفع موانع تولید و همراهی با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی باید به یک اولویت اصلی در دستگاههای اجرایی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: تولیدکنندگان هم باید افق نگاه خود را در این فرآیند حساس افزایش داده و با تولید با کیفیت ضمن تامین نیاز داخل نسبت به جذب بازارهای جهانی بهخصوص بازار کشورهای همسایه گامهای بلند بردارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: سال گذشته با وجود تحریمهای اقتصادی، مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا در یک ماه آخر سال حدود یک میلیارد دلار کالا از این استان به نقاط مختلف جهان صادر شد که نشاندهند تحقق شعار رونق تولید است.
فرخی افزود: تمامی آمارها و شاخصهای موجود به خصوص در حوزه صنعت نشان از تحقق شعار رونق تولید در سال گذشته دارد اما در سال جاری باید با تغییر نگاه، همافزایی و حمایت همه جانبه مردم و مسوولان از تولیدکنندگان نسبت به تحقق شعار جهش تولید اقدام کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مرکزی نیز گفت: اگر رونق اقتصادی به معنی بهرهبرداری صحیح از ظرفیتهای موجود است، جهش تولید به معنی افزایش تولید همراه با استفاده حداقلی از نیروی کار، سرمایه و انرژی و بیشترین بازدهی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
«زهرا آخانی» افزود: بهرهوری هرچه بیشتر در تولید همراه با بهروزرسانی تکنولوژی و عوامل تولید، آموزش نیروی کار، استفاده از توان تخصصی دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان و فناوری اطلاعات پیشنیاز جهش تولید است که باید بیش از پیش در نهادهای اجرایی و صنایع جاری شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی گفت: دبیرخانه جهش تولید در سطح ملی این سازمان تشکیل شده و استانها علاوه بر تدوین برنامههای مدون در سطوح استانی باید در سطح ملی نیز ظرفیتهای خود را معرفی کنند.
«رقیه یادگاری» افزود: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که برنامههای درون سازمانی نمی تواند استان را در مسیر جهش تولید قرار دهد و برای تحقق این مهم باید یک سند مدون در سطح استان تشکیل و با نظارت یک دستگاه فرابخشی برنامهها و ظایف هر یک از دستگاهها مشخص و ابلاغ شود.
وی ادامه داد: در تمامی برنامههای توسعه رشد هشت درصدی تولید ناخالص ملی هدف اصلی قرار داشت بنابراین برای تحقق شعار سال باید یک ساز و کار علمی و منطقی تعریف شود و همه دستگاه موظف به اجرای آن شوند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی اظهار داشت: اگر چه برخی از شروط مانند سیستمهای بانکی، مالیاتی و تامین منابع مالی باید در سطح ملی مرتفع شوند اما با این وجود تدوین یک سند مشخص و علمی میتواند استان را در مسیر جهش تولید قرار دهد.
سال ۱۳۹۹ از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان “جهش تولید” نامگذاری شده است.
استان مرکزی با ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ به چهارمین قطب صنعت کشور شهرت دارد.
Saturday, 23 November , 2024