به گزارش روز چهارشنبه پردیسان نوین از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، علی محمدیمقدم با بیان اینکه از سال ۹۴ توسعه کشت گل محمدی در استان با همکاری جهادکشاورزی در دستورکار قرار گرفته است، گفت:هماکنون از ۸۰۰ هکتار اراضی زیر کشت گل محمدی، بیش از ۳۵۰ هکتار قابل بهرهبرداری است که پیشبینی میشود امسال نزدیک به یک هزار تن گلمحمدی از این مزارع برداشت شود.
وی، با بیان اینکه برداشت گلمحمدی در استان آغاز شده است و تا پایان خردادماه ادامه مییابد، افزود: میانگین عملکرد این گیاه سه تن در هر هکتار است که بخشی از آن در کارخانجات برای مصارف غذایی و دارویی استفاده و بقیه آن نیز به یزد و کاشان ارسال میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری به راهاندازی کارخانه گلابگیری در شهرک صنعتی شهرکرد اشاره و بیان کرد: این کارخانه نقش مهمی در تکمیل زنجیره فرآوری محصولات گل محمدی در استان دارد.
محمدیمقدم، گل محمدی را یکی از گیاهان دارویی با نیاز آبی کم عنوان و تصریح کرد: این گیاه در اراضی کم بازده و مراتع درجه سه کشت میشود، که علاوه بر رونق تولید، اشتغال و افزایش درآمد بهرهبرداران و جوامع محلی در حفظ آب و خاک، افزایش نفوذپذیری خاک و تقویت سفرههای آب زیرزمینی نقش چشمگیری دارد.
وی، متوسط میزان فرسایش خاک در استان را بالا و بیش از ۲۰ تن در هر هکتار برشمرد و گفت: پیشبینی میشود با کشت این گیاه در اراضی بایر، فرسایش خاک با ۷۰ درصد کاهش به ۸ تن در هر هکتار برسد.
به گزارش پردیسان نوین، سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید میشود.