مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد از تهیه و تحویل نقشه پیمان‌های خدمات شهری تمام مناطق شهری خبر داد.

محمدرضا سمیعی در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین در خراسان‌رضوی اظهار کرد: رفت‌وروب و نظافت معابر و خیابان‌های شهری، همواره یکی از سرفصل‌های اصلی هزینه‌کرد شهرداری‌ها است و آنالیز درست ریزمتره موضوعات مرتبط با این سرفصل از اهمیت زیادی برخوردار است و طبیعتاً نمی‌تواند بدون مبنا و قاعده باشد.

وی افزود: در این راستا سازمان برنامه و بودجه کشور با ابلاغ فهرست بهای رشته پسماند در سال گذشته، امور مربوط به پیمان‌های خدمات شهری را تعیین تکلیف کرد، به همین خاطر اکثر دستور کارهای خدمات تنظیف شهری، به نقشه متکی شد و محاسبات مالی نیز بر مبنای مترمربع انجام می‌پذیرد.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد با بیان اینکه دستیابی به نقشه دقیق حائز اهمیت است و تأثیر چشم‌گیری در واقعی کردن این هزینه‌ها دارد، گفت: بر همین اساس تدقیق نقشه‌های موجود در دستور کار قرار گرفت و خروجی این پروژه نشان می‌دهد که مساحت کل معابر شهری ۷۲۶,۳۹۵,۶۱ مترمربع است که تمام این متراژ به‌صورت روزانه نظافت می‌شود.

وی ادامه داد: معابر، به تفکیک در ۹ دسته (سواره‌رو، پیاده‌رو، جوی و کانال و کانیوو، کوچه بن‌بست، زیرگذر عابر پیاده، میدان، لچکی، مسیر دوچرخه، مسیر رفت‌وروب مکانیزه با عرض ۲.۵ متر) دسته‌بندی شده است و داده‌های این پروژه نشان می‌دهد، سواره‌روهای شهر، ۷/۵۹ درصد از مساحت معابر را تشکیل می‌دهد، همچنین پیاده‌روها نیز ۲۴ درصد مساحت معابر را به خود اختصاص داده است و میادین و لچکی‌ها، با داشتن مساحتی زیر یک درصد، کمترین حجم مساحت معابر را تشکیل می‌دهد.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد با بیان اینکه دسته‌بندی مساحت‌ها بر مبنای عرض معبر، یکی دیگر از ویژگی‌های بارز این پروژه است، گفت: مطابق استانداردهای شهرسازی، تمام معابر در چهار دسته (دارای عرض صفر تا ۱۵ متر، ۱۵ تا ۲۵ متر، ۲۵ تا ۴۵ متر و بالای ۴۵ متر) دسته‌بندی شده است و به این ترتیب می‌توان از لحاظ اصول شهرسازی نیز، معابر شهر را دسته‌بندی کرد، به طور مثال خروجی این پروژه نشان می‌دهد ۱/۱۴ درصد معابر دارای عرض بیشتر از ۴۵ متر هستند.

وی افزود: از سوی دیگر، تدقیق اطلاعات، در یک انتفاع دو سویه، هم به سود شهرداری و هم به سود پیمانکاران حوزه خدمات شهری است، زیرا در گذشته به علت اتکای پیمان‌های خدمات شهری، به پارامترهای غیرمشهود و نسبی، شهرداری در نهایت دچار ناترازی در ارائه خدمات به شهروند در مناطق مختلف می‌شد.

سمیعی بابیان اینکه با وجود شاغول و مبنایی به نام «نقشه»، می‌توان برنامه‌ریزی به مراتب دقیق‌تری برای ارائه خدمات شهری به شهروندان داشت، خاطرنشان کرد: شهروندان می‌توانند جهت دسترسی به نقشه معابر مذکور به سامانه map.mashhad.ir مراجعه کنند.