سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان از ۱۵ هزار گزش توسط سگ در استان خبر داد و گفت: از این تعداد سه هزار عدد توسط سگ‌های بلاصاحب و ۱۲ هزار گزش دیگر توسط سگ‌های صاحب‌دار اتفاق افتاده است.

سیدمحسن حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین در گلستان اظهار کرد: از ۱۵ هزار گزش توسط سگ در استانُ سه هزار گازگرفتگی توسط سگ‌های بلاصاحب و ۱۲ هزار گزش دیگر توسط سگ‌های صاحب‌دار اتفاق افتاده که این یعنی از هر پنج گزش توسط سگ، چهارتا مربوط به سگ‌های صاحب‌دار بوده است.

وی با بیان اینکه حدود ۴۳ هزار سگ صاحب‌دار و شناسنامه‌دار شامل سگ‌های خانگی، گله و نگهبان در استان گلستان وجود دارد، افزود: آمار دقیقی برای سگ‌های بلاصاحب در استان وجود ندارد اما بر اساس آمار تقریبی بین ۲۰ تا ۴۰ هزار سگ بلاصاحب در استان داریم که در شهرها، روستاها و در بیابان‌های حدفاصل بین شهر و روستاها پراکنده هستند.

سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان با اشاره به ۱۸ هزار گزش در سال گذشته در استان گفت: از این آمار بیش از ۱۵ هزار مربوط به گزش سگ‌ها و حدود سه هزار گزش توسط گربه و حیوانات دیگر اتفاق افتاده است.

وی با تاکید بر اینکه در استان از هر پنج گزش توسط سگ یک مورد مربوط به سگ‌های ولگرد است، بیان کرد: از ۱۵ هزار گزش توسط سگ در استان، سه هزار مربوط به سگ‌های بلا صاحب و ۱۲ هزار گزش توسط سگ‌های صاحب‌دار اتفاق افتاده است، یعنی از هر پنج گزش توسط سگ چهارتا مربوط به سگ‌های صاحب‌دار بوده است.

حسینی با اعتقاد به اینکه این گزش‌ها در حدود شش سال گذشته افزایش پیدا کرده است، یادآور شد: دلیل اصلی این اتفاق افزایش گزش، بالارفتن تعداد سگ‌های ولگرد است که نتیجه تبلیغات‌های منفعت‌طلبانه برخی بلاگرهای اینستاگرام بوده است.

وی ادامه داد: متأسفانه این فرهنگ غلط بین مردم جا افتاده است که سگ‌های ولگرد را نباید از سطح شهر جمع‌آوری و معدوم کرد در نتیجه کوچه و خیابان‌ها پر از سگ‌های ولگرد شده است.

سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه به شهرداری‌ها جمع‌آوری سگ‌ها از سطح شهر ابلاغ شده بود اما بسیاری از آنها مکانی برای نگهداری این سگ‌ها نداشتند، بنابراین مقرر شد که مراکز نگهداری در همه شهرهای استان با حداقل امکانات و به دور از محل سکونت مردم برای این سگ‌ها فراهم شود.

وی با بیان اینکه در استان گلستان در حال حاضر بیماری هاری مشاهده نشده است، گفت: اما برخی از این سگ‌ها به بیماری‌های بسیار خطرناک‌تر از هاری مبتلا هستند.

به گفته حسینی تعداد زیادی از این سگ‌ها بسیار بیمار هستند که معدوم شوند، برخی دیگر از این سگ‌ها شاداب و سالم هستند که بعد از صورت جلسه و واکسینه شدن به افراد متقاضی تحویل داده می‌شوند، اما دسته دیگری از سگ‌ها نه به حدی مریض هستند که معدوم شوند و نه کسی صاحب آنها می‌شوند که طبق قانون باید عقیم شوند.

وی در خاتمه با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار سگ باید عقیم‌سازی شوند، گفت: با توجه به هزینه سه میلیون تومانی برای عقیم‌سازی هر سگ تصمیم گرفتیم با جایگزین کردن دارو به‌جای جراحی و کمک گرفتن از خیران سلامت در این زمینه هزینه‌های عقیم‌سازی را کاهش دهیم.