مدیرکل دفتر سامانه‌های مقیاس کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) گفت: بیش از ۲۴ هزار نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس انشعابی و حمایتی در کشور احداث می‌شود.

به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت نیرو، جعفر محمد نژاد سیگارودی درباره نقش تأثیرگذار نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی و مقیاس کوچک برای پاسخ به تقاضای مصرف برق کشور اظهار کرئ: تعداد قابل‌توجهی از شهرستان‌های کشور این پتانسیل را دارند که بدون ایجاد زیرساخت جدید در شبکه توزیع و صرف هزینه‌های اضافی، از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی و مقیاس کوچک بخش قابل‌توجهی از تقاضای مصرف برق کشور را پاسخ داده و تأمین کنند.

وی درباره نحوه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در سطح انشعاب مشترکان افزود: متقاضیان ساخت سامانه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس پشت‌بامی و انشعابی در قالب قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله و با نرخ جذاب که از سوی ساتبا تعیین شده است، می‌توانند نسبت به احداث نیروگاه اقدام کرده تا ضمن ایجاد درآمد پایدار برای خود، در تأمین بخش قابل‌توجهی از برق مصرفی در بخش خانگی مشارکت کرده و نقش بسزایی در کاهش ناترازی برق و رفع خاموشی‌ها، به‌ویژه در زمان اوج مصرف برق ایفا کنند.

به گزارش پردیسان آنلاین، نیروگاه مقیاس کوچک به نوعی از نیروگاه‌ها گفته می‌شود که با ظرفیت تولید کمتری نسبت به نیروگاه‌های معمولی، برق تولید می‌کنند. این نیروگاه‌ها معمولاً با استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر مانند خورشیدی، بادی، یا بیوماس کار می‌کنند، اما می‌توانند از سایر منابع انرژی نیز استفاده کنند. نیروگاه‌های مقیاس کوچک می‌توانند به صورت مستقل یا به عنوان بخشی از یک شبکه برق کار کنند و معمولاً برای تأمین انرژی مناطق دور افتاده، کارخانه‌ها، یا مجتمع‌های مسکونی استفاده می‌شوند. این نوع نیروگاه‌ها به دلیل اندازه کوچک‌تر و اثرات زیست‌محیطی کمتر، محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند.