بیژن سلیمان پور روز دوشنبه درجلسه ستاد اطلاعرسانی و مدیریت جو روانی استانداری قم افزود: عدهای عالمانه یا عامدانه سعی در انکار آثار مثبت واکسن کرونا دارند و واکسن هراسی را به هر شیوه و برنامهای در گروهها و فضای مجازی ترویج میکنند. وی با تاکید بر مقابله با واکسن هراسی در فضای مجازی، اضافه کرد: […]
بیژن سلیمان پور روز دوشنبه درجلسه ستاد اطلاعرسانی و مدیریت جو روانی استانداری قم افزود: عدهای عالمانه یا عامدانه سعی در انکار آثار مثبت واکسن کرونا دارند و واکسن هراسی را به هر شیوه و برنامهای در گروهها و فضای مجازی ترویج میکنند.
وی با تاکید بر مقابله با واکسن هراسی در فضای مجازی، اضافه کرد: مراکز ذیربط باید وضعیت کشورهایی که مردم آنها ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند و منجر به کاهش آثار بیماری کرونا شدهاست را برای مردم بیان نمایند.
وی ادامه داد: اطلاعرسانی درخصوص اینکه در استان قم حتی یک نفر از کادر بهداشت که ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند، بستری و یا فوت نشدهاند، ضروری است.
سلیمان پور خاطرنشان کرد: برای واکسیناسیون در قم تلاش زیادی شده و هیچ بهانهای نیست که ادعا شود بر اثر سهلانگاری و یا کمکاری از سوی مسوولان امر آمار واکسیناسیون در استان پایین است.
وی تصریح کرد: طرح واکسیناسیون شهروندان قم بهخوبی انجام شده، ولی آثار واکسن هراسی همچنان در جامعه وجود دارد.
وی تاکید کرد: نقش نخبگان، خواص جامعه، پزشکان و متخصصان امر در تبیین آثار واکسیناسیون در کاهش بیماری کرونا بسیار مهم است و باید فضای مثبت ایجاد و به مردم امید تزریق شود.
معاون استاندار قم در ادامه با بیان اینکه نگران عادی انگاری در شهر قم هستیم، گفت: علیرغم اینکه قم در رعایت پروتکلهای بهداشتی رتبه اول را دارد، در هفتههای گذشته عادی انگاری افزایش چشمگیری در سطح شهر داشته است.
وی افزود: هشدارها، اطلاعرسانیها و تاکید موکد بر رعایت پروتکلها و واکسیناسیون باید افزایش یابد تا در دام پیک ششم گرفتار نشویم.
وی با بیان اینکه شرط لازم برای حضور در اجتماعات واکسیناسیون است، افزود: شیوههای نظارت و روشهای ترغیب به امر واکسن باید تغییر کند.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید۱۹» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
Saturday, 23 November , 2024