مهمترین عناوین روزنامههای امروز _پنجشنبه بیستوپنجم مرداد ۱۴۰۳_ را در ادامه میخوانید.
به گزارش پردیسان آنلاین، رسانههای آزاد، روزنامهها و مطبوعات در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی بهشمار میآید، بر این اساس پردیسان آنلاین، مرور عناوین مطبوعات کشور را بهصورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «توانمندی معیار انتخاب مدیران» نوشت: سهشنبه و چهارشنبه گذشته، رئیس جمهور در دو جلسه مختلف، درباره یک موضوع سخن گفت: مبانی و شاخصهای تشکیل دولت وفاق ملی. مسعود پزشکیان دیروز در جلسه هیأت وزیران «دولت وفاق ملی» را تدبیری برای بهرهگیری از ظرفیت افراد توانمند همه گروهها در دولت به عنوان یک راهبرد عنوان کرد. به عبارت دیگر، از این سخن پزشکیان میتوان دریافت که معیار انتخاب مدیران، اعم از وزرا و سایر رتبهها، توانمندی است، نه وابستگی به این یا آن جناح و گروه. او سهشنبه گذشته در دیدار اعضای مجمع نمایندگان آذربایجان غربی و کمیسیون صنایع، به طور صریحتر و شفافتری این مسأله را بیان کرد. رئیس جمهور با بیان اینکه فهرست وزرای پیشنهادی بر اساس اعتقاد عمیق دولت چهاردهم به خرد جمعی، همفکری و تعامل با همه جریانات سیاسی تهیه شده است، تصریح کرد: دلیل اینکه در این فهرست حتی اسامی افرادی که در انتخابات به نامزدهای رقیب رأی داده بودند نیز دیده میشود، همین اعتقاد عمیق به ضرورت وفاق ملی است. پزشکیان درباره چرایی در پیش گرفتن چنین رویکردی برای دولت خود، این طور بیان کرد که وفاق ملی و پرهیز مسئولان از اختلاف و چند دستگی حلقه مفقوده حل مشکلات کشور است.
روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود در بخش یادداشت روز با تیتر «انتقام با پیوست رسانه» نوشت: ایران عزیز و متحدانش، صد در صد پاسخ این تجاوز آشکار و میهمانکُشی صهیونیستها را خواهند داد چرا که در غیر این صورت، بازهم این ترورها به شکلی بدتر تکرار خواهند شد این یک. دو: طبیعی است، هرچه پاسخ قویتر باشد، زمان برای بررسی جوانب هم بیشتر خواهد بود. راز طولانی شدن زمان برای انتقام، میتواند بزرگ بودن انتقام هم باشد. سه: این هم طبیعی است که، مسئولینِ امر در همه جبهههای مقاومت، بهتر از امثال من و شما، به جزئیات و مسائل ورود دارند و بهتر از همه ما میدانند، انتقام باید کِی و چگونه گرفته شود. اما اینجا زمان هم بینهایت مهم است. دشمن و تریبونهای جنگِ نرمش، به شدت فعالند. رهبران و متحدان رژیم صهیونیستی، مدام با واسطه و بیواسطه با هدف خدشه واردکردن به همین «اعتبار انتقام» و «انسجام» با مسئولین کشورمان تماس میگیرند تا شاید بتوانند، ضمن ایجاد تردید یا ترس، محاسبات را به هم بریزند. از آن سو رهبران ۴ کشور اروپایی با بیانیهنویسی، تلاش میکنند ضمن بزرگنمایی از تواناییهای جبهه خود، ملت و مسئولین را بترسانند و از سوی دیگر، طرح آتشبس و مذاکره برای روز پنجشنبه (امروز) را هم روی میز میگذارند تا شاید، بتوانند جلوی انتقام را بگیرند و ایران را -در صورت گرفتن انتقام- متهم به شکست طرح مذاکرات آتش معرفی کنند. یک جنگ روانی ترکیبی و بزرگ برای ترساندن. به قول رهبر انقلاب «یکی از پایههای اصلی جنگ روانی علیه ملت عزیز و ایران اسلامی، بزرگنمایی تواناییهای دشمنان است… از ابتدای پیروزی انقلاب آنها به شیوههای مختلف به ملت ما تفهیم و القا میکردند که باید از آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بترسید.» (همین دیروز در دیدار خانواده شهدا)
راهحل چیست؟ یکی از مهمترین ابزارهای مهم این جنگ نرم، رسانه است. هر تحلیلی طی این دو هفته راجع به انتقام منتشر شده، ناظر به تحولات رخ داده است. باید ضمن ادامه این روند، و حفظ آن انسجام و اعتبار، یک «پیوست رسانهای قوی» برای آینده و بعد از انتقام هم آماده کرد. همیشه پس از هر اتفاق مهمی مثل همین انتقام، سیلی از شایعات و اخبار جهت دار، برای پیروزی در میدان جنگ نرم به راه میافتد.
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «عقب نشینی غیر تاکتیکی در هر میدانی غضب الهی دارد» به سخنرانی روز گذشته رهبر انقلاب در دیدار اعضای کنگره شهدای کهگلویه و بویراحمد پرداخت و نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر دیروز در دیدار دستاندرکاران ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویر احمد با اشاره به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون، شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند خواندند و گفتند: شهیدان با فداکاری و مجاهدت خود در مقابل این جنگ روانی ایستادگی و آن را خنثی کردند. در بزرگداشت آنها نیز باید این حقیقت را برجسته کرد و زنده نگه داشت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای یکی از پایههای اصلی جنگ روانی علیه ملت عزیز و ایران اسلامی را بزرگنمایی از تواناییهای دشمنان خواندند و گفتند: از ابتدای پیروزی انقلاب آنها به شیوههای مختلف به ملت ما تفهیم و القا میکردند که باید از آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بترسید. ایشان هنر بزرگ امام (ره) را بیرون راندن ترس از دلهای ملت و خودباوری و اعتماد به نفس دادن به آنها دانستند و افزودند: ملت ما احساس کرد که با اتکا به نیرو و توان درونی خود قادر به انجام کارهای بزرگ است و دست دشمن آنچنان که وانمود میکند، پر نیست.
رهبر انقلاب اسلامی هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد. ایشان احساس ضعف و انزوا و تسلیم شدن در مقابل خواستههای دشمن را از آثار بزرگنمایی توان آن در عرصه سیاسی دانستند و افزودند: دولتهایی که با ملتهای بزرگ و کوچک امروز در مقابل خواستههای مستکبران تسلیم هستند، اگر به ملتها و تواناییهای خود تکیه کنند و واقعیت توان دشمن را به دور از بزرگنمایی بشناسند، میتوانند به خواستههای آنها «چشم» نگویند.
حضرت آیتالله خامنهای، نتیجه بزرگنمایی دشمن در میدان فرهنگ را نیز احساس انفعال، مجذوب فرهنگ دشمن شدن و تحقیر فرهنگ خود، خواندند و گفتند: نتیجه چنین انفعالی، قبول سبک زندگی طرف مقابل و حتی استفاده از واژگان و تعابیر بیگانه است.
روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود با تیتر «انتظار کابوسوار صهیونیستها!» نوشت: غیر از جمهوری اسلامی ایران، حزبالله لبنان به خاطر ترور شهید سیدفؤاد شکر و انصارالله یمن در پاسخ به حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به بندر الحدیده در صف انتقام از اسرائیل قرار دارند. با توجه به همزمانی این رویدادها، برخی تحلیلگران نظامی میگویند ایران، حزبالله و انصارالله قصد دارند حملات هماهنگشدهای را علیه رژیم صهیونیستی انجام دهند و یکی از دلایل طولانی شدن پاسخ ایران به اسرائیل همین است، چرا که برنامهریزی برای حملات گسترده هماهنگ به زمان بیشتری نیاز دارد. ضربات جداگانه انصارالله و حزبالله به رژیم صهیونیستی از زمان جنگ غزه وحشت صهیونیستها را دوچندان کرده است و چگونگی تقابل با این حملات یکپارچه چندجانبه خواب را از مقامات اسرائیلی و آمریکایی ربوده است. در همین راستا آمریکا طی چند روز گذشته تجهیزات پیشرفتهای را به فلسطین اشغالی اعزام کرده است، از جمله ۲ جنگنده اف ۲۲، یک ناوگروه ضربتی به رهبری ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و یک زیردریایی مجهز به موشکهای کروز به نام یو اس اس جرجیا. بهرغم همه اینها صهیونیستها از قدرت موشکی ایران برای عبور از پدافند این رژیم و متحدانش آگاه هستند و همین باعث شده است روزهای کابوسواری را از سر بگذرانند.
روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «ضرورت پرهیز از نقد شتاب زده» را برگزید و نوشت: این روزها که بحث کابینه و انتخاب وزرا داغ است و بسیاری از انتخاب گزینههایی از جریان رقیب در کابینه ناخشنود هستند، حسن روحانی و سیدمحمد خاتمی از دو زاویه متفاوت به این بحث ورود کردهاند. حسن روحانی خاطرات خود در رابطه با نحوه انتخاب وزرا در سال ۹۲ را منتشر کرده است که همان زمان هم حضور برخی چهرهها مانند امروز حاشیه ساز بود و موجی از نارضایتی را به همراه داشت. سیدمحمد خاتمی هم در پیامی به دفاع از کابینه وفاق ملی پرداخته و از اصلاح طلبان خواسته است که از هر برخورد هیجانی و غیرمنصفانه و شتاب زده پرهیز کنند. حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی در واکنش به فضای سیاسی و رسانهای ایجادشده نسبت به فهرست پیشنهادی پزشکیان به مجلس، خواستار درک موقعیت پیچیده و خطیر کنونی و برخورد واقعبینانه و مبتنی بر اطلاعات درست و انصاف در قبال آنچه رخ داده و رخ خواهد داد، شد. او خواست که همه به رئیس جمهور محترم در انجام وظایف سنگینی که دارد و عمل کردن به خواست ملت و قولهایی که داده است یاری رسانیم.
رئیس دولت اصلاحات که روز دوشنبه در جمع مشاوران خود سخن گفته و دیروز متن سخنانش منتشر شده، تأکید کرد: انتخاب اعضای هیئت دولت در مجموع روند قابل فهم و طبیعی داشته است. طبعاً هر کار تازهای ممکن است اشکالاتی داشته باشد و این امر نباید موجب ارزیابیهای شتاب زده و نومیدی شود و نباید از موضع حمایت رئیس جمهوری که هنوز کار خود را شروع نکرده است به وادی انتقاد سخت و مخالفت افتاد. سیدمحمد خاتمی واکنشهای تند را بعضاً متأثر از نارضایتیهای انباشته شده جامعه و توقعات برآمده از انتخابات و بعضاً ناشی از برخی پیش داوریها و ذهنیتهای نادرست و بی اطلاعی از فرایند انتخاب دانست و افزود: «ما هم ضمن تأیید انتخابهای خوبی که شده است بر این باوریم که در بعضی موارد میشد خیلی بهتر عمل کرد ولی به جناب پزشکیان احترام میگذاریم و ایشان را صاحب حق در انتخاب همکارانشان میدانیم و از ایشان انتظار معجزه در هر شرایطی نداریم. طبعاً علاقه مند و خواستار آن هستیم که به وعدههایی که دادهاند پایبند باشند و ان شاءاالله چنین خواهد شد»
روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «یار کمکی تیم اقتصادی» را برگزید و نوشت: در روزهای گذشته بحثهای زیادی در مورد ترکیب دولت چهاردهم در فضای سیاسی کشور وجود داشته است. پس از مشخص شدن نام تعدادی از افراد تیم اقتصادی، پرسشهایی در زمینه راهکارهای این تیم برای عبور از چالشهای اقتصادی مطرح شده است. «دنیای اقتصاد» در گزارشی به بررسی مهمترین چالشها و راهبردهای دولت چهاردهم پرداخته است. بررسیها نشان میدهد که در حال حاضر مهمترین نیاز اقتصاد کشور لغو تحریمها و آشتی اقتصاد ایران با کشورهای جهان است. با وجود اثرگذاری تیم اقتصادی بر روند متغیرهای اقتصاد کلان کشور، در حال حاضر یکی از عوامل کلیدی برای عبور از بحرانهای اقتصادی، عملکرد تیم سیاست خارجی است. از نگاه کارشناسان، رویکرد وزارت امور خارجه در زمینه لغو تحریمها و عضویت ایران در FATF تأثیر چشمگیری در موفقیت سیاستگذاریهای دولت در زمینه ایجاد ثبات اقتصادی، مهار تورم و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار خواهد داشت و در نتیجه باید وزیر امور خارجه را یار کمکی تیم اقتصادی دولت چهاردهم نامید.
گاهی به تحولات اقتصادی ایران در سالهای گذشته نشان میدهد که تورم مزمن و بالا زندگی مردم را تحتتأثیر قرارداده و محدودیتهای بینالمللی، مسیر تجارت و سرمایهگذاری را بهصورت چشمگیری ناهموار کردهاست، بااینحال فرصتهای زیادی وجود دارد که دولت چهاردهم میتواند از آنها با هدف بهبود وضعیت اقتصادی کشور استفاده کند. برای مثال لغو تحریمهای اقتصادی میتواند فضای جدید در اقتصاد ایران ایجاد کند. بهعبارت دیگر در حالحاضر پیشنیاز حل بسیاری از بحرانهای اقتصادی کشور در گرو رفع تحریمهای اقتصادی است.
Sunday, 15 September , 2024