اصغر بیات روز دوشنبه در حاشیه بازدید از پروژه های آبخیزداری صندوق توسعه ملی در بخش آسارا در گفت وگو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: با توجه به بارندگی های اخیر اثر بخشی سازه های اجرا شده در کنترل سیل و رسوب و استحصال آب به طورکامل مشهود است و خوشبختانه نتایج رضایت بخشی به دنبال […]
اصغر بیات روز دوشنبه در حاشیه بازدید از پروژه های آبخیزداری صندوق توسعه ملی در بخش آسارا در گفت وگو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: با توجه به بارندگی های اخیر اثر بخشی سازه های اجرا شده در کنترل سیل و رسوب و استحصال آب به طورکامل مشهود است و خوشبختانه نتایج رضایت بخشی به دنبال داشته است.
وی اظهار داشت: عملکرد عملیات اجرا شده با افزایش زمان تمرکز و تله اندازی رسوب در پشت سازه ها و همچنین کنترل جریان رودخانه با استحصال آب در مخازن سازه ها نقش بسیار موثری در کاهش مخاطرات سیلاب در حوضه های آبخیز از جمله محدوده تکیه سپهسالار بخش آسارا داشته است .
وی ادامه داد: در سال جهش تولید آبخیزداری می تواند ضمن کاهش مخاطرات سیلاب و تولید آب ، امنیت حیاتی را برای ساکنان و ذینفعان حوضه های آبخیز به دنبال داشته باشد.
وی افزود: سازه های ایجاد شده با عملکرد مناسب و تجمیع آب و رسوب در مخازن می تواند به کاهش پیک سیلاب کمک کرده و خسارت در پایین دست حوضه آبخیز را کاهش دهد.
بیات یادآور شد که آب های ذخیره شده در مخازن سازه ها می تواند در حل مشکل آبخوان ها نیز کمک کند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی ۶۸ سازه جدید ایجاد شده، گفت: ایجاد سازه ها از محل اعتبار سال گذشته تا تیرماه سال جاری ادامه دارد.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز افزود: با اجرای طرحهای مکانیکی و بیومکانیکی آبخیزداری، سال گذشته ۳۳ میلیون مترمکعب آب در سفرههای زیرزمینی این استان ذخیره شد.
وی افزود: با اجرای پروژه ها آبخیزداری سال گذشته ۱۸ میلیون مترمکعب آب استحصال و از فرسایش ۳۰۰ هزار تن خاک جلوگیری و ۱۳۳ هزار مترمکعب رسوب نیز مهار شد ضمن اینکه چهار هزار تن پوشش گیاهی نیز در عرصه های ملی این استان افزایش یافت.
بیات به اعتبارات تخصیص یافته برای اجرای این طرح ها اشاره کرد و گفت: سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی ۴۴ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای مکانیکی، بیومکانیکی و کاداستر اختصاص یافته بود.
وی افزود: در سال گذشته اجرای طرحهای آبخیزداری در ۴۷ هزار هکتار از مناطق بحرانی استان مصوب شده که ۳۳ هزار هکتار آن از محل اعتبارات ملی و مابقی از محل اعتبارات استانی اجرا شد.
استان البرز دارای ۴۳۰ هزار هکتار اراضی ملی و دولتی است که ۳۷۰ هزار هکتار آن را اراضی مرتعی تشکیل می دهد.
Sunday, 24 November , 2024