تورج همتی روز چهارشنبه به خبرنگار پردیسان نوین گفت: طبق نتایج سرشماری پستانداران این استان در سال گذشته که در ۳۳ منطقه از عرصه‌های تحت مدیریت حفاظت محیط زیست انجام شد بیش از ۲۰ هزار و ۶۰۰ رأس از گونه های کل و بز، قوچ و میش و آهو شمارش شد. وی با بیان اینکه […]

تورج همتی روز چهارشنبه به خبرنگار پردیسان نوین گفت: طبق نتایج سرشماری پستانداران این استان در سال گذشته که در ۳۳ منطقه از عرصه‌های تحت مدیریت حفاظت محیط زیست انجام شد بیش از ۲۰ هزار و ۶۰۰ رأس از گونه های کل و بز، قوچ و میش و آهو شمارش شد.

وی با بیان اینکه مناسب‌ترین روش برای سرشماری وحوش درحال حاضر، روش مشاهده مستقیم از طریق پیمایش خطی است افزود: بر این اساس مسیرهای سرشماری هر منطقه بر روی نقشه های توپوگرافی با تکیه بر تجارب محیط‌بانان و کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات‌ وحش حفاظت محیط زیست استان مشخص می‌شود که در این راستا سال گذشته حدود ۷۲٠ نفر در قالب ۳۲۰ گروه در استان ساماندهی شده و در این سرشماری شرکت کردند.

وی با اشاره به شمارش بیش از ۲۰ هزار قطعه از گونه‌های آبزی و کنارآبزی در سرشماری زمستانه این پرندگان مهاجر اظهار داشت: در این سرشماری که از اواسط دی تا نیمه بهمن ماه پارسال در تمامی زیستگاه‌های تالابی و رودخانه‌ای استان انجام شد، اردک سر سبز با جمعیت ۱۰ هزار و ۶۷۰ قطعه، بیشترین جمعیت پرندگان را به خود اختصاص داد.

همتی به شمارش ۲ گونه قرقاول بال نقره ای و هوبره در این استان طی سال گذشته اشاره کرد و گفت:  حضور حدود ۸۵۰ قطعه قرقاول بال نقره‌ای طی بهار و پاییز در زیستگاه‌های شهرستان‌های سرخس و درگز به ثبت رسید و جمعیت گونه هوبره نیز در زیستگاه‌های مطلوب ۱۱ شهرستان، نزدیک به ۲۹۰ قطعه بود که بیشترین جمعیت آن در شهرستان خواف مشاهده و ثبت شده است.

وی با بیان اینکه همه ساله نتایج سرشماری بعد از مشاهدات،جمع آوری و به منظور تجزیه و تحلیل مورد بررسی قرار می‌گیرد افزود: هدف از برآورد جمعیت حیات وحش، بررسی وضعیت زاد و ولد، شناسایی عوامل تهدید و شناسایی مناطق مستعد برای ارتقای سطح حفاظتی زیستگاه‌هاست و به دست آوردن اطلاعاتی از اندازه یا تراکم جمعیت وحوش پیش نیاز اصلی مدیریت حیات وحش است و برنامه‌ریزی‌ها برای آینده، نیاز به کسب اطلاعات دقیق از تعداد و تراکم و نحوه پراکنش وحوش در مناطق تحت مدیریت دارد.