پس از نقاشی ساختمان ممکن است مقداری رنگ اضافی بماند و برای نگهداری از آن باید اصول صحیح نگهداری رنگ نقاشی ساختمان را بدانید و همه جوانب را رعایت کنید.

اصول نگهداری رنگ پس از نقاشی ساختمان

نگهداری قوطی رنگ ، بعد از به اتمام رسیدن رنگ ساختمان یکی از موارد بسیار مهم است زیرا بسیاری از افراد بعد از اتمام کار نقاشی و رنگ ، با قوطی های رنگ به جا مانده مواجه می شوند و نمی دانند که برای دفعه بعدی چگونه باید از آن ها مراقبت کنند و آن ها را سالم نگه دارند . پس این قسمت از نمناک را تا انتها مطالعه کنید تا با شیوه ی صحیح نگهداری رنگ بعد از اتمام کار نقاشی منزل یا محل کارتان آشنا شوید.

رنگ نقاشی ساختمان

چگونه رنگ های اضافی را نگهداریم ؟

آنها را قرض بدهید

اگر رنگ شما کیفیت خوبی داشته و می خواهید مدت زمانی از آن ها استفاده نکنید ، می توانید آن را به کسی قرض بدهید . مثلاً آن را به یکی از دوستان تان بدهید که برای پروژه های رنگ ساختمانی در مقدار کم از آن استفاده می کند . حتی می توانید آن را به مراکز خیریه هم بدهید ، زیرا نمی توانید کیفیت همیشگی و خوب رنگ را بعد از مدت ها حفظ کنید .

به شرایط آب و هوایی توجه کنید

آب و هوا و دمای تغییر دما روی رنگ ها اثرگذار است. مثلاً هوای خیلی گرم رنگ ها را خشک می کند و هوای خیلی سرد باعث جدا شدن بافت رنگی می شود .پس نباید این قوطی های رنگ را داخل گاراژ یا در فضای باز نگه دارید.

رنگ روغنی

رنگ ها را دور از نورخورشید نگه دارید

رنگ ها را دور از نور مستقیم خورشید و دیگر منابع گرمایی مثل کنار رادیاتور ها، دستگاه های جوش و گرم کننده ها قرار ندهید.

در قوطی رنگ را کاملاً سفت ببندید

اول از همه باید مطمئن شوید که در قوطی رنگ را کاملاً سفت بسته اید . سپس آن را داخل یک حوله یا پارچه بپیچید. با استفاده از برچسب ، نام رنگ را روی قوطی بزنید ، شماره و تاریخ خرید را هم ثبت کنید و در نتیجه مثلا چهار سال بعد هم می توانید قوطی رنگ را به راحتی پیدا کنید و بدانید که این رنگ متعلق به چه زمانی است.

مراقب نفوذ هوا در رنگ باشید

رنگ ها را به طور کامل مانند روز اول بسته بندی کنید. یعنی به طوری که جریان هوا به آن ها نرسد. حتی اگر مقدار رنگ بسیار کم است ، باز هم باید مراقب باشید که هوا داخل آن نرود و باعث تخریب رنگ نشود.

نگهداری رنگ نقاشی

رنگ ها را در جای خشک و نسبتا خنک نگه دارید

رنگ ها را در یک محیط خشک نگه دارید تا رطوبت باعث تخریب آن ها نشود. • بهتر است رنگ ها را در یک مکان با هوای نسبتا خنک قرار دهید اما مراقب باشید که رنگها یخ نزند.

رنگ ها را روی سطوح بتنی و کاشی قرار ندهید

ظرف رنگ باقی مانده را بر روی سطوح بتنی و کاشی قرار ندهید زیرا رطوبت سبب زنگ زدن ظروف رنگ فلزی می شود و زنگ زدگی ظرف می تواند رنگ داخل را به مرز انحلال بکشد.

روی قوطی رنگ را مطالعه کنید

در مورد رنگ های لاتکس و یا آکریلیک اول روی قوطی رنگ را مطالعه کنید و ببینید که اگر اجازه دارید آن ها را داخل یک قوطی سفالی بریزید و آن را با مقداری خاک رس ترکیب کنید .

رنگ نقاشی

رنگ های روغنی را دور بیندازید 

زمانی که رنگ حالت جامدی پیدا کرد ، آن را دور بیندازید .برای رنگ های روغنی حتما باید آن ها را دور بیندازید زیرا ممکن است باعث تولید سم بشود.

در هنگام رنگ زدن این نکات را رعایت کنید

  1. در باز و بسته کردن رنگ نهایت دقت را داشته باشید و به هیچ وجه رنگ را به حال خود رها نکنید زیرا رنگ به علت مجاورت زیاد با هوا سفت شده و کارایی خود را از دست می دهد.
  2. رنگ ها را به آرامی و با نهایت دقت هم بزنید تا هوا با رنگ ترکیب نشود و رنگ حالت ابتدایی خود را ذخیره نماید.
  3. برای اینکه رنگ ها سفت نشود وقوطی های اصلی رنگ را به خوبی مهر و موم کرده و آن ها را تازه نگه دارید، مقداری از رنگ ها را در ظرف کوچکی ریخته و سپس کار رنگ آمیزی را آغاز کنید.
  4. فرچه و لوازمی که با آن کار رنگ آمیزی را انجام می دهید، گرد و غبار را به خود جذب کرده پس این لوازم را کامل در رنگ فرو نکنید زیرا گرد و غبار دشمن اصلی رنگ ها هستند و به شدت کیفیت آن ها را پایین می آورند.
  5. برای رنگ کاری با رنگ های پلاستیکی مقدار مورد نیازتان را از منبع اصلی برداشته و سپس به آن آب بیافزایید زیرا اگربه همه رنگ آب اضافه نمیید ، باقی مانده رنگ شما هیچ ارزشی برای نگهدای و استفاده دوباره در آینده را نخواهد داشت.

رنگ زدن خانه

نکات مهم نگهداری رنگ اضافی

  • اگر مقدار کمی از رنگ باقی مانده است سعی کنید تا ان را به یک ظرف کوچک انتقال دهید تا هوای کمتری در ظرف باقی بماند و رنگ شما کیفیت خود را به خوبی حفظ کند. می توانید رنگ ها را داخل شیشه های مربا بریزید که معمولاً فضای مناسبی برای نگهداری از رنگ می باشد.
  • قبل از این که در قوطی رنگ را ببندید ، دورِ در آن را تمیز کنید تا هیچ کثیفی اطراف آن نباشد و راحت تر بتوانید در آن را باز و بسته کنید و مطمئن باشید که هوا داخل آن جریان ندارد.
  • برای این که مطمئن شوید در قوطی رنگ را کاملا محکم بسته اید و هیچ جریان هوایی در آن راه پیدا نکرده ، قبل از بستن در آن، یک کیسه پلاستیکی روی آن گذاشته و سپس در را ببندید.
  • قبل از این که یک عدد قوطی رنگ قدیمی را باز کنید ، هرگز آن را تکان ندهید زیرا با این کار محتوای رنگ با گرد و غبار و آلودگی ها ترکیب می شود.
  • زمانی هم که بعد از مدت ها در قوطی رنگ را باز کردید ، به لایه سطحی روی آن نگاه کنید و ببینید که چه وضعیتی دارد . اول لایه بالایی را به طور کامل بر دارید. می توانید با یک قاشق این کار را انجام دهید و بعد رنگ را هم بزنید . گاهی اوقات برداشتن لایه روی رنگ امکان پذیر نخواهد بود و باید مقداری از رنگ را خالی کنید.