به گزارش دوشنبه‌شب مرکز خبر حوزه، وی در دیدار محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی  با انتقاد از گرانی‌های سرسام‌آور در کشور، گفت: دولت باید برای رفع مشکلات معیشتی مردم چاره‌ای بیندیشد. وی گفت: فقر و بیکاری از یکسو و گرانی ارزاق عمومی و اجناس از سوی دیگر، کمر مردم را خم کرده است؛ اگر سابقا […]

به گزارش دوشنبه‌شب مرکز خبر حوزه، وی در دیدار محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی  با انتقاد از گرانی‌های سرسام‌آور در کشور، گفت: دولت باید برای رفع مشکلات معیشتی مردم چاره‌ای بیندیشد.

وی گفت: فقر و بیکاری از یکسو و گرانی ارزاق عمومی و اجناس از سوی دیگر، کمر مردم را خم کرده است؛ اگر سابقا سرپرست خانواده کار می‌کرد و خانواده پنج نفره را سیر می‌کرد، امروز باید همه پنج نفر کار کنند تا شب گرسنه نخوابند.

آیت‌الله نوری همدانی با بیان این‌که فقر در جامعه نتیجه بی‌عدالتی است، اضافه کرد: در کشور منابع زیادی داریم که با بهره‌برداری و توزیع عادلانه آن‌ها می‌توان فقرزدایی کرد.

وی با اشاره به استعدادها و امکانات کشور، ادامه داد: توجه و سرمایه‌گذاری بر روی نیروهای جوان کشور و پرورش نخبگان علمی در کنار برنامه‌ریزی صحیح در استفاده از سرمایه‌های داخلی، بهترین راه مقابله با تحریم‌ها و زیاده‌خواهی‌های استکبار جهانی است و باید از تمامی ظرفیت‌های موجود بهترین استفاده را نمود.

وی در ادامه گفت: فقاهت و تفقه در دین، مهم‌ترین موضوع در اسلام است چون تا انسان فقیه نباشد، نمی‌تواند آموزه‌های قرآن کریم و اهل‌بیت(ع) را درک و سپس برای مردم تبیین کند.

این مرجع تقلید، بعثت پیامبر اکرم(ص) در سرزمین جاهلیت را معجزه دانست و با اشاره به کتاب جرج جرداق مسیحی درباره پیامبر اکرم(ص)، اضافه کرد: او در این کتاب، از بعثت رسول خدا(ص) در حجاز، با عنوان «معجزه صحرا» تعبیر می‌کند، چون در آن زمان فرهنگ جاهلی بر حجاز حاکم بود در حالی که در ایران و روم، علم و دانش رواج داشت.

وی با اشاره به مناظره امام رضا(ع) با علمای ادیان در خراسان، بیان کرد: امام رضا(ع) در پاسخ به سئوالی درباره اثبات حقانیت پیامبر اکرم(ص) فرمودند: او فردی یتیم بود، از نظر مالی هم فقیر بود و هیچ‌گاه نزد معلم درس نخوانده بود، در جوانی هم چوپانی و تجارت را در پیش گرفت؛ چنین شخصی قرآن را دریافت کرد و خداوند این‌گونه حکمت و قدرت خود را نشان می‌دهد.

وی با بیان این‌که برانگیخته شدن رسول امّی از بین مردم نوعی تمدن سازی است، بیان داشت: دانشگاه مهد تمدن سازی است و باید تلاش کنید که اسلام را به‌عنوان یک تمدن در جهان معرفی کنید، چرا پیامبر اکرم(ص) از این جهت «رحمه للعالمین» خوانده شده است که توانست مطالب علمی و اخلاقی فراوانی برای مردم بیان و حتی در عمل پیاده کند و دانشمندان به نامی چون خواجه‌نصیرالدین طوسی‌ها را تربیت نماید و تمدن اسلامی را بنیان گذارد.

آیت‌الله نوری همدانی تصریح کرد: باید ثابت کنید در دنیای تاریک آن روز، اسلام توانست دانشمندانی را تربیت کند و لذا اصل علوم به زبان عربی است، اما در جنگ‌های صلیبی و بر اثر غفلت مسلمانان، کتاب‌های دانشمندان مسلمان را از کتابخانه‌ها ربودند و به اروپا بردند، ترجمه کرده و دوباره به کشورهای اسلامی بازفرستادند و سعی کردند مسلمانان را عقب نگاه دارند، در حالی که همه علوم امروزی برگرفته از کتاب‌های مسلمانان است.

وی با بیان این‌که اسلام دین تمدن سازی است، گفت: امروز جهان هر آنچه از علم و دانش دارد، مرهون تمدن اصیل اسلامی است، چون زمانی که اروپا غرق ظلمت و تاریکی بود، دانشمندان مسلمان کتاب‌های فراوانی در علوم مختلف نوشتند و کسانی چون ابوریحان، خواجه‌نصیرالدین طوسی، ابن سینا و جابربن حیان در مکتب اهل‌بیت(ع) تربیت شدند.

وی با بیان این‌که دشمن برای ایجاد اختلاف بین مسلمانان سرمایه‌گذاری می‌کند، گفت: دشمن دنبال این است که به‌گونه‌ای بین مسلمانان اختلاف ایجاد کنند که بر اثر تشدید اختلافات، مسلمانان به جان هم افتاده و دشمن هم منابع کشورها را غارت کند و تسلط خود را بر جهان حفظ کند./