به گزارش پردیسان آنلاین، مدیر بخش “اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم” روز سه شنبه در آیین گشایش همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» با اشاره به اهداف دوازده گانه این همایش و اهمیت معنویت در دنیای معاصر، افزود: مدتی است که شاهد بازگشت به عرصه معنویت در دنیا هستیم و همزمان […]
به گزارش پردیسان آنلاین، مدیر بخش “اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم” روز سه شنبه در آیین گشایش همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» با اشاره به اهداف دوازده گانه این همایش و اهمیت معنویت در دنیای معاصر، افزود: مدتی است که شاهد بازگشت به عرصه معنویت در دنیا هستیم و همزمان با رونق گرفتن این تقاضا عرضه های متنوع و متعددی را در چهار گوشه دنیا شاهدیم و این شده است که امروز بازار مکاره ای از گفتمان های معنوی را همه جا ببینیم و حتی سرریز آن به جهان اسلام و کشور اسلامی ما سر درآورده است.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدی علیزاده ادامه داد: در چنین زمانه ای طبیعتا بحث اندیشمندانه و محققانه و ژرف اندیشی در باب چیستی، چرایی و چگونگی معنویت اهمیت دوچندانی پیدا می کند و لازم است که به این مقوله اهتمام خاص صورت بگیرد.
علیزاده بیان کرد: در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و بخش اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی سعی شده است، گام موثری در این زمینه برداریم و سلسله همایش هایی را طراحی کرده ایم که اولین حلقه آن بحث معنویت و علوم اسلامی است.
وی با اشاره به اهداف و راهبردهای مستقیم و غیرمستقیم این همایش اذعان کرد: اولین راهبرد، اهمیت دادن به رشد ایجابی تفکر و مواجهه با جریان های معنویت خواه و دومین راهبرد این است که نقطه عزیمت را اندیشه بلند و اصیل اسلامی قرار بدهیم.
وی با تاکید بر اینکه کمک به جهت دهی پرسش، ایجاد ادبیات مشترک، هدایت صحیح جریان اطلاعات، زمینه سازی برای دستیابی به معنویت کاربردی، توجه به قلمروی معنویت پژوهی و دانش های همجوار، از اهداف همایش مذکور است، گفت: توجه به مطالعات چندرشته ای و بین رشته ای، ظرفیت سنجی علوم اسلامی، شناسایی گفتمان ها و رویکردهای معنوی و غیرمعنوی در علوم اسلامی، کشف ابعاد عملی و نظری معنویت پژهی، امکان سنجی طراحی و پیگیری معنویت به مثابه یک دانش مستقل نیز از دیگر هدفهایی است که باید پیگیری و دنبال شود.
همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» به همت گروه اسلام و مطالعات معنویت و با پیام آیتالله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید برگزار شد.
چیستی، چرایی و چگونگی معنویت پژوهی؛ مصداقیابی معنویت پژوهی در اسلام (آثار، مکاتب، موضوعات، شخصیتها)؛ معنویت به مثابه دانش، گرایش یا رشته مطالعاتی؛ نسبتسنجی معنویت با دانش فقه؛ نسبتسنجی معنویت با دانش فلسفه؛ نسبتسنجی معنویت با دانش کلام؛ نسبتسنجی معنویت با دانش اخلاق و نسبتسنجی معنویت با دانش عرفان از محورهای این همایش است.
این همایش چند پیشنشست داشته که از سال ۱۳۹۹ تاکنون برگزار شده است و استادانی از حوزه و دانشگاه، به تبیین این نسبت ها با معنویت پرداختند. /
Tuesday, 3 December , 2024