به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از سنا، ملیکا قاسمی، کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس، درباره این گزارش اظهار کرد: یافتههای این گزارش بیانگر نقش با اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع دارد به نحوی که ناترازی انرژی میتواند به کاهش تولید یا توقف خطوط تولید صنایع با اهمیت منجر شود.
وی افزود: یافتههای این گزارش بیانگر آن است که مصرف گاز در اسفند نسبت به بهمن، در همه صنایع، ۱۷ درصد افزایش داشته است.
به گفته قاسمی، بر این اساس مصرف گاز در صنایع سیمان، آهک و گچ، فلزات اساسی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، استخراج کانههای فلزی و محصولات شیمیایی با افزایش به ترتیب به میزان ۱۷۴، ۳۷، ۱۶، ۱۲ و ۹ درصد همراه بوده در حالی که میزان مصرف انرژی گاز صنعت فراوردههای نفتی با کاهش به میزان ۱۴ درصد روبهرو بوده است.
کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس تاکید کرد: از سوی دیگر میزان مصرف انرژی برق در صنایع فراوردههای نفتی، فلزات اساسی و استخراج کالاهای فلزی به ترتیب به میزان ۶، ۳ و ۳ درصد کاهش داشته و صنایع مواد و محصولات شیمیایی و سیمان آهک، گچ با افزایش به ترتیب به میزان ۳۲ و ۱۲ درصد همراه بودهاند.
قاسمی توضیح داد: میانگین نرخ ۴ هاب منطقهای نیز در اسفند (۳.۲۸ سنت بر متر مکعب) نسبت به بهمن (۳۳.۱۵ سنت بر متر مکعب) کاهش داشته که این امر بر نرخ خوراک صنعت پتروشیمی و به تبع، نرخ سوخت گاز سایر صنایع تأثیرگذار است.
او تاکید کرد: نرخ دلار حواله نیز در ماههای اخیر با توجه به کاهش فاصله با نرخ دلار آزاد، نرخ خوراک صنعت پتروشیمی را با افزایش روبهرو ساخته است.
قاسمی گفت: نرخ خوراک صنایع بیشتر با تأخیر اعلام میشود که این امر روند تهیه گزارشهای میان دورهای صنایع را دچار مشکل میکند. از این رو با توجه به نقش با اهمیت نرخ خوراک بر تصمیمات سرمایهگذاری سرمایهگذاران، پیشنهاد میشود شرکت ملی صنایع پتروشیمی نسبت به اعلام بهموقع نرخ خوراک و سوخت گاز صنایع اهتمام بیشتری داشته باشد.
جزئیات مصرف انرژی صنایع بازار سرمایه
جزئیات مصرف انرژی به تفکیک صنایع بازار سرمایه
جزئیات مصرف انرژی ۶ صنعت انرژی بر